Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kvíz Kvíz 1 2 56 78910 11 12131415 16 171819 2021 22 23 24 25 26 27 28 1 3 4.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kvíz Kvíz 1 2 56 78910 11 12131415 16 171819 2021 22 23 24 25 26 27 28 1 3 4."— Transkript prezentace:

1

2 Kvíz Kvíz

3

4 Co je klubový talíř, kdy se používá? Je to talíř základní, používá se při slavnostních tabulích a zůstává na stole hosta po celou dobu konzumace menu, sklízí se před podáváním kávy.

5 Z čeho se skládá dezertní příbor a k čemu se používá? Skládá se z dezertní vidličky a dezertního nože, používá se ke konzumaci studených předkrmů, sýrů.

6 Z čeho se skládá a k čemu se používá moučníkový příbor? Skládá se z dezertní vidličky a dezertní lžíce a používá se k servisu teplých moučníků.

7 Z čeho se skládá a k čemu se používá koktejlový příbor? Skládá se z moučníkové vidličky a kávové lžičky a používá se k předkrmovým koktejlům a pohárům s velkými kusy ovoce.

8 Překládací příbor – složení, použití? Skládá se z polévkové lžíce a masové vidličky, používá se k překládání pokrmů.

9 Co je gloš? Patří mezi pomocný inventář a je používán pro zakrytí pokrmů při servisu. Brání úniku vůně z pokrmu a chladnutí.

10 Co je tubus? Je termoizolační obal nebo pouzdro na udržení správné teploty při servisu lahvových vín.

11 Co je menážka? Přenosný soubor dochucovacích prostředků.

12 Jaký ubrus budeme potřebovat na stůl o rozměrech 80 x 120 cm? Ubrus o rozměrech 140 x 180 cm.

13 Vysvětli pojem coffeebreak? Přestávka s občerstvením.

14 Co je keridon? Servírovací stolek.

15 Co znamená slovo degustace? Ochutnávání.

16 Vysvětli pojem dekantování? Přelévání vín do karaf.

17 K čemu se používá režon? K ohřívání inventáře.

18 K čemu se používá gratinka? K zapékání pokrmů.

19 Co je šejkr? Dvou nebo třídílná nádoba na míšení nápojů.

20 Co znamená temperování? Úprava teploty na požadovanou hodnotu.

21 Co je molton? Podložka pod ubrus, brání klouzání ubrusu a tlumí nárazy inventáře.

22 Co je napron? Menší ubrus zvýrazňující tabuli.

23 Co je menu? Pevná sestava pokrmů doplněná vhodnými nápoji používaná k určité příležitosti.

24 Druhy menu Jednoduché – 3 chody Složité – 4 – 5 chodů Slavnostní 6 a více

25 Vysvětli pojem aperitiv Nápoj před jídlem, první nápoj v menu.

26 Vyjmenuj systémy obsluhy. Vrchního číšníka, rajonový systém, francouzský systém, etážový systém.

27 Vyjmenuj způsoby obsluhy Restaurační, francouzský, anglický způsob.

28 V které ruce nosíme veškerý inventář při obsluze? V ruce levé.

29 Které předměty patří mezi malý stolní inventář? Vázičky na květiny, popelníky, sypátka, menážky, lahve se studenými omáčkami, podložky pod nápoje.

30 Kdy se používá polévková lžíce? K polévkám v hlubokém talíři a je součástí překládacího příboru.

31 Funkce malého stolního inventáře. Estetická, hygienická, informační, gastronomická.

32 Použitá literatura a citace: Není–li uvedeno jinak je materiál dílem autorky podle učebních osnov odpovídajících ŠVP vyučovaných podle učebnice: SALAČ, Gustav. stolničení. Praha 1: Fortuna, 1996, ISBN k


Stáhnout ppt "Kvíz Kvíz 1 2 56 78910 11 12131415 16 171819 2021 22 23 24 25 26 27 28 1 3 4."

Podobné prezentace


Reklamy Google