Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
Operační programy pro ČR
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace, úzká vazba na OPPI Pavel Komárek poradce ministryně školství, mládeže a tělovýchovy.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
1 Strukturální fondy EU – Operační programy VpK, VaVpI, PI Vladimír Kebo SRVŠ, Praha, 20. listopadu Sněm rady vysokých škol.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Návrh operačního programu „Výzkum a vývoj pro inovace“ - strukturální fondy EU 2007 – 13 a Hodnocení VaV a jeho výsledků 2006 Dr. Marek Blažka Sekretář.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
FONDY EU Programové období
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Příprava operačních programů
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy

Realizace politiky soudržnosti Evropské unie v České republice od r Evropský sociální fond: Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) - programové období 2004 – 2006 Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) - programové období 2004 – 2006 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) - programové období 2007 – 2013 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) - programové období 2007 – 2013 Evropský fond pro regionální rozvoj Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Operační program Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI) – 2013 (OP VaVpI) – 2013 Úloha a odpovědnost MŠMT:  Zprostředkující subjekt dvou opatření v OP RLZ  Řídící orgán OP VK a OP VaVpI

Význam ESF pro vzdělávání, výzkum a vývoj  Dodatečné finanční prostředky pro sektor vzdělávání, výzkum a vývoj  Možnost koncentrace finančních prostředků na rozvoj lidských zdrojů dle národních rozvojových plánů ČR  Podpora modernizace a reformy systémových základů počátečního vzdělávání; nastavení systému dalšího vzdělávání  Podpora praktického zapojení všech subjektů veřejného, neveřejného a soukromého sektoru do procesu rozvoje vzdělávání prostřednictvím projektových aktivit

Význam ERDF pro vzdělávání, výzkum a vývoj  Posilování výzkumného, vývojového a proinovačního potenciálu ČR v rámci OP Výzkum a vývoj pro inovace,  OP VaVpI je čtvrtým největším českým operačním programem, na nějž je vyčleněno 2,07 mld. Kč,  OP VaVpI bude podporovat všechny regiony NUTSII v ČR, jejichž HDP na 1 obyvatele je nižší než 75 % průměru v EU (tj. mimo hl. město Praha),  Prioritní osy OP VaVpI: 1. Evropská centra excelence, 2. Regionální VaV centra, 3. Komercializace a popularizace VaV, 4. Infrastruktura pro výuku na vysokých školách spojenou s výzkumem, 5. Technická pomoc.

OP Rozvoj lidských zdrojů MŠMT řídí a zajišťuje implementaci dvou opatření v prioritě 3 OP RLZ – Rozvoj celoživotního učení  opatření (3.1) - Zkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních a rozvoj podpůrných systémů ve vzdělávání – spolufinancování z ESF činí 54,8 mil. €; realizováno 331 projektů; ke z alokace vyčerpáno 76 %  opatření (3.2) - Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje – spolufinancování z ESF činí 18,3 mil. €; realizováno 179 projektů; ke z alokace vyčerpáno 92,2 %.

 návaznost na OP RLZ  do roku 2015 možnost využít cca 53 mld. Kč pro české školství a vzdělávání  podpora celé ČR (13 regionů ČR a v rámci systémových aktivit také hl.m. Prahy)  zahájení realizace v prosinci 2007  vysoký zájem ze strany žadatelů - k dnešnímu dni cca 3000 předložených projektů, téměř 300 z toho již schváleno OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Priority:  Čtenářská gramotnost  Cizí jazyky, zejména angličtina  ICT  Přírodovědné a technické obory  Zdravý životní styl OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, pokr.

 Semináře pro žadatele při vyhlášení výzev  Semináře pro příjemce  Průběžné konzultace projektových záměrů  Konference a prezentování příkladů dobré praxe (úspěšné projekty)  Zveřejňování aktuálních informací na a webových stránkách krajů Průběžná podpora terénu ze strany MŠMT a krajů