Informace o vyhlášce č. 460/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 231/2004 Sb., kterou se stanoví podrobný obsah bezpečnostního listu k nebezpečné chemické.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

VYBRANÉ KOMPETENCE CELNÍCH ORGÁNŮ V OBLASTI CHEMICKÝCH LÁTEK A SMĚSÍ
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Integrovaný registr znečišťování Ohlašovací povinnosti za rok 2008 Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního.
REACH ÚČINNOST – Ministerstvo životního prostředí
Vedení správního řízení
Ministerstvo průmyslu a obchodu Prezentace k nařízení 764/2008 o vzájemném uznávání
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
Porada na úseku matrik, vidimace a legalizace
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
OBLAST UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ. Žádost právnické osoby pro každou smlouvu, jejímž předmětem je obchod s VM podle § 2 odst.1 nebo. Žádosti a dokumentace § 14.
Doc. Ing. Eva Čáslavová, CSc.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Elektronická publikace
Legislativa.
Nízkoemisní zóna v hl. m. Praze varianty územního rozsahu duben 2014.
Oceňování lesa jako biologických aktiv (IAS 41) a začlenění jejich hodnoty do finančního účetnictví.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Smluvní vztahy a registrace- držitelé licence na distribuci Jaroslav Žákovčík Praha
SYSTÉM REACH A UŽIVATELÉ CHEMICKÝCH LÁTEK Ing. Oldřich Petira, CSc. Centrum ekologie, toxikologie a analytiky Výzkumný ústav organických syntéz, a. s.
Evropská občanská iniciativa
Informace o aktuální a připravované legislativě týkající se klasifikace, balení a označování nebezpečných chemických látek a chemických přípravků Ing.
ZÁKON č. 356/2003 Sb. AKTUÁLNÍ STAV
Nevládní neziskové organizace pro HEN 4. Přednáška / seminář, Registrace občanského sdružení.
Prevence závažných havárií Ing. Libuše Sedláková 2006.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod Právní předpisy v oblasti ochrany podzemních vod před znečištěním.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 30. listopadu 2015.
CASEC 1 DATABÁZE CHEMICKÝCH LÁTEK A SMĚSÍ CHEMICAL ABSTRACT SUBSTANCES EVIDENCE CENTER JE TU PROGRAM CASEC PRÁVĚ PRO VÁS.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Legislativa (právní aspekty) chemických látek a přípravků I Ústí nad Labem 2/2009 Ing. Jaromír Vachta.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Celní správa České republiky ZMĚNY V PROVÁDĚCÍCH PŘEDPISECH – CELNÍ HODNOTA (Stručný přehled k IA a DA k UCC)
Problematika agenturního zaměstnávání Návrh nebyl dosud předložen vládě (info z ) Poslední verze neobsahuje návrh zavedení § 66a – kvóty pro.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 REACH.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin Workshop – ČASP, PK – Ing.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
17. řádné zasedání odborné sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ 17. června 2014 Praha Ing. Alena Šimková AKTUÁLNÍ STAV IMPLEMENTACE.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Doc. Ing. Eva Čáslavová, CSc.
Zelená nafta Seminář k novele zákona o spotřebních daních
Prokazování shody, certifikace
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
Novela zákona o místních poplatcích
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Speciální izolace BJ13.
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Paragrafované znění II
Vodohospodářské aktuality
Paragrafované znění III
Přehled hlavních právních s chemickými látkami a směsmi
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
VADY BEZPEČNOSTNÍCH LISTŮ
Kontroly a revize elektrických zařízení v DS a PS elektroenergetiky
Paragrafované znění II
Paragrafované znění III
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Legislativa (právní aspekty) chemických látek a přípravků II
Paragrafované znění III
Transkript prezentace:

Informace o vyhlášce č. 460/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 231/2004 Sb., kterou se stanoví podrobný obsah bezpečnostního listu k nebezpečné chemické látce a chemickému přípravku Ing. Alena Krejčová Ministerstvo průmyslu a obchodu

Novela vyhlášky č. 231/2004 Sb. navázala na novelu zákona č. 356/2003 Sb., o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zákonem č. 345/2005 Sb., který vyšel ve Sbírce zákonů v částce 122. Touto novelou zákona došlo mimo jiné ke změnám v § 23 platného zákona č. 356/2003 Sb., který se týká bezpečnostního listu k nebezpečné chemické látce a chemickému přípravku. V návaznosti na tyto změny byla novelizována vyhláška č. 231/2004 Sb., aby její ustanovení nebyla duplicitní s novelizovaným zněním § 23 zákona a odpovídala jeho novelizovanému znění.

Nejdůležitější změny v § 23 zákona z hlediska bezpečnostních listů: odst. 1:  odst. 1: po dohodě možnost uvádění údajů o distributorovi namísto údajů o výrobci nebo dovozci nový odst.2:  nový odst.2: povinnost prvního distributora zajistit, aby byl pro látku nebo přípravek podle odst.1 vypracován bezpečnostní list; uvádění údajů o prvním distributorovi a zároveň údajů o výrobci, dovozci nebo distributorovi se sídlem na území jiné členské země EU, od kterého bezpečnostní list převzal; uvádění údajů o distributorovi, který látku nebo přípravek nově balí nebo nově označuje odst. 5:  odst. 5: nové závažné informace o nebezpečné látce nebo přípravku se poskytují příjemci bezpečnostního listu, který byl příjemcem této nebezpečné látky nebo přípravku během předchozích 12 měsíců

Změny, které přináší vyhláška č. 460/2005 Sb.: - zrušení některých ustanovení platné vyhlášky z důvodu jejich začlenění do § 23 zákona - doplnění uvedení prvního distributora nebo distributora do přílohy k vyhlášce, a sice do bodů 1 a doplnění uvedení prvního distributora do přílohy k vyhlášce, a sice do bodu 16 Vyhláška č. 460/2005 Sb. nabyla účinnosti dnem 9. listopadu Výše uvedená vyhláška bude po nabytí účinnosti nařízení REACH zrušena, problematika bezpečnostních listů přejde do tohoto nařízení.