Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Nauka o výživě Tematický okruh: Maso. Téma: Dělení a jakostní třídy skopového masa Jméno autora: Roman Rumler Vytvořeno dne: 09. 11. 2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žáci se naučí a upevní si základní poznatky o rozdělení a jakosti skopového masa…
Dělení skopového masa Kýta s kostí Hřbet – cemr Plec Zakrčí – šrůtka Pupek Hrudí Krk Kolínka obrázek č. 1 l
I.Jakostní třída Skopová kýta Skopový hřbet Obrázek č. 2 obrázek č. 3 /
II. Jakostní třída Skopová plec Skopový krk Obrázek č. 4 obrázek č. 5
III. Jakostní třída Skopový bok Skopové hrudí skopový kolínka Obrázek č. 6 obrázek č. 7 skopový kolínka obrázek č. 8 .
VY_32_INOVACE_NAV_299_pracovní_list _______________ Doplň názvy mas: __________________ ______________ __________ ______________ l
VY_32_INOVACE_NAV_299_pracovní_list_řešení Kýta s kostí Doplň názvy mas: Hřbet – cemr Plec Zakrčí – šrůtka Pupek Hrudí Krk Kolínka l
Použité zdroje. http://www.receptynamaso.cz/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Skopov %C3%A9_maso Obrázky č. 1 – 8 : http://www.google.cz/ Obrázky stažený 9. listopadu 2012