Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2."— Transkript prezentace:

1 Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Základní technologické úpravy vývarů a polévek Téma: Význam a podávání polévek Jméno autora: Roman Rumler Vytvořeno dne:   Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žák si osvojí znalosti - význam polévek ve výživě, způsoby podávání polévek……

2 Význam a podávání polévek
Význam polévek: jsou tradiční součástí české kuchyně Doplňuje denní příjem tekutin Úkolem polévky je prohřát žaludek Podporují trávení a tvorbu žaludečních šťáv Některé polévky zasytí (přesnídávkové) Některé polévky osvěží (studené, ovocné) Některé polévky mají vysokou výživovou hodnotu Polévky podáváme na oběd, vydatná svačina s pečivem nebo jsou součástí menu.

3 Význam a podávání polévek
v polévkovém šálku - číšník nalévá zprava do předem založených polévkových talířů v bujón šálku v polévkovém talíři v miskách na polévku podávání v chlebu v terinách a) číšník položí terinu doprostřed stolu b) číšník nalévá do předem založeného polévkového talíře zleva přímo z teriny c) terina se staví na keridon, úsekový číšník naběračkou překládá a pomocný číšník zakládá. Polévkové talíře se podkládají ubrouskem a masovým talířem

4 VY_32_INOVACE_TPP_515_pracovní_list
Napiš význam polévek: Jsou tradiční _________________________________ Doplňují ________________________________ Úkolem _________________________________ Podporují _______________________________ Některé polévky __________________________ Polévky podáváme _________________________________ _________________________________

5 VY_32_INOVACE_TPP_515_pracovní_list_řešení
Napiš význam polévek: Jsou tradiční součástí české kuchyně Doplňují denní příjem tekutin Úkolem polévky je prohřát žaludek Podporují trávení a tvorbu žaludečních šťáv Některé polévky zasytí (přesnídávkové) Některé polévky osvěží (studené, ovocné) Některé polévky mají vysokou výživovou hodnotu Polévky podáváme na oběd, vydatná svačina s pečivem nebo jsou součástí menu.

6 Obrázky polévek -


Stáhnout ppt "Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2."

Podobné prezentace


Reklamy Google