Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Legislativa..(zákon o vysokých školách, školský zákon), vnitřní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Financování vysokých škol
Advertisements

ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Práva a povinnosti studentů. 2 Co je upravuje Zákon o vysokých školách §§ 62 a 63 Studijní program a studijní plán oboru Vnitřní předpisy univerzity a.
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
Věcný záměr zákona v vysokých školách. Základní odlišnosti proti stávající právní úpravě.
Dlouhodobé záměry, výroční zprávy a hodnocení činnosti F. Ježek Komise pro strategie a rozvoj 15. června 2006.
Akademické orgány vysokých škol
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
1.1. Úvaha MŠMT o předpokladech udržitelnosti soukromé vysoké školy
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Kvalita ve vzdělávání. Co je to kvalita? Kvalitou (vzdělávacích procesů, vzdělávacích institucí, vzdělávací soustavy) se rozumí žádoucí (optimální) úroveň.
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
Vládní neziskové organizace
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
1 Rozhodování o vysokých školách MVD023K Rozhodovací procesy na úrovni vysokých škol.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Terciární vzdělávání v ČR podíl veřejných vysokých škol (VVŠ): 84% Nárůst počtu studentů a zaměstnanců VVŠ nárůst [%] studenti
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
Terciární vzdělávání. Rysy vysokého školství před rokem Centrálně byrokratické řízení celého systému - Studijní plány i výzkum pod dohledem komunistické.
Sněm Rady vysokých škol1 ROZPOČET vysokých škol v roce 2005.
Sněm Rady vysokých škol1 Informace o financování vysokých škol v roce 2007.
Terciární vzdělávání.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Financování regionálního školství
Rada VŠ - poznámky Josef Stráský
Ekonomika vzdělávání. Okruhy problémů, které EŠ zkoumá Vzájemný vztah vzdělání a vědecko- technického pokroku Financování školství Prognózování školství.
Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a kariérového poradenství Adresa: Jungmannova.
Terciární vzdělávání Přednáška do předmětu Ekonomika školství
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Terciární vzdělávání. Rysy vysokého školství před rokem Centrálně byrokratické řízení celého systému -Studijní plány i výzkum pod dohledem komunistické.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Vzdělání z hlediska teorie statků
Veřejná správa ve školství
Terciárne vzdelávanie 8. listopadu 2004 KVE Prednáška č. 6.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Veřejné finance a podnikání Ing. Erik Geuss ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Ekonomika podnikání.
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
Terciární vzdělávání v ČR VŠ (úr. 6-8 v ISCED 2011) a VOŠ (úr. 5) k celkem 72 VŠ (zdroj ČSÚ)VŠ 26 veřejných vysokých škol (téměř 334 tis.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
1 Zajišťování kvality a vnitřní hodnocení kvality Praha, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha 1- Malá.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2016 RNDr. Alexander Černý
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová
Systém zajišťování kvality na UK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Obsah veřejných rozpočtů III
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Normativní financování vztahy a souvislosti
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Obecná část rozpočtového práva III
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

Terciární vzdělávání

Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Legislativa..(zákon o vysokých školách, školský zákon), vnitřní předpisy VŠ

Univerzitní x neuniverzitní VŠ UVV -Člení se na fakulty, vysokoškolské ústavy, atd., účelová zařízení NUVV - Převážně bakalářské studijní programy – Vysoká škola polytechnická v Jihlavě, Vysoká škola technická a ekonomická v ČB, SO – všechny neuniverzitní, 2007 – Vysoká škola JÁK, Metropolitní univerzita Praha o.p.s

Školné a poplatky VOŠ Poskytováno za úplatu – vyhláška VŠ Poplatky za úkony spojené s přijímacím řízením Poplatky spojené se studiem (základ 5 % z průměrné částky připadající na jednoho studenta ze základního normativu), o více než jeden rok – nejméně 1,5 * základu, výše poplatku – pravomoc VŠ, výnos – stipendijní fond

Finanční podpora studentů Přídavek na dítě Zdravotní pojištění hrazeno státem Daňová úleva Slevy na dopravu Sociální stipendium VOŠ – dotování části stravného, úplata za ubytování, prospěchové stipendium VŠ – stipendia na ubytování, dotované stravování, stipendia: za vynikající studijní výsledky, za vynikající vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí výsledky přispívající k prohloubení znalostí, sociální stipendia, na podporu studia v zahraničí, na podporu studia v ČR, stipendia v doktorských studijních programech.

Soukromé školy VOŠ – viz regionální školství VŠ – od roku 1999 Na základě státního souhlasu Žádost o udělení musí obsahovat: dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí činnosti SVŠ; údaje o finančním, materiálním, personálním a informačním zajištění její činnosti; návrhy studijních programů a návrhy vnitřních předpisů upravující činnost školy a postavení členů akademické obce. Povinnost předložit výroční zprávu o činnosti, výroční zprávu o hospodaření (pokud obdržela dotaci)

Financování soukromých VŠ O.p.s – možnost získat dotace na podporu uskutečňování akreditovaných studijních programů a programů celoživotního vzdělávání, s nimi spojenou vědeckou…. Dotace na pokrytí sociálních a ubytovacích stipendií – všechny VŠ Poplatky spojené se studiem – vnitřní předpis – neregulovány.

Správa terciárního vzdělávání VOŠ – školský zákon VŠ Akademické svobody: Svoboda vědy, výzkumu a umělecké tvorby a zveřejňování jejich výsledků Svoboda výuky – otevřenost vědeckým názorům, výzkumným metodám a uměleckým směrům Právo učit se – vyjadřovat vlastní názory ve výuce Právo členů akademické obce – volit zastupitelské orgány Právo používat akademické insignie a konat akademické obřady Zákaz zakládaní či organizace politických stran a hnutí

Samosprávná působnost Rozhodování o vnitřní organizaci Určení počtu přijímaných studentů, podmínky Tvorba a uskutečňování studijních programů Organizace studia Rozhodování o právech a povinnostech studentů Zaměření a organizace vědecké a další tvůrčí činnosti Pracovněprávní vztahy Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem Spolupráce s VŠ a zahraniční styky Zřizování samosprávných akademických orgánů Hospodaření a nakládání s majetkem Stanovení výše poplatků spojených se studiem.

Samosprávné orgány Akademický senát Rektor Vědecká (umělecká, akademická) rada Disciplinární komise Další orgány: správní rada a kvestor

Akademický senát Samosprávný zastupitelský orgán (členové akademické obce) – přímá volba tajným hlasováním Studenti – nejméně 1/3, max ½ Funkční období 3leté Usnesení tajným hlasováním Rozhoduje ve věcech taxativně vymezených zákonem

Rektor Jmenuje prezident republiky na návrh akademického senátu Pouze dvě čtyřleté období Jmenuje prorektory

Vědecká rada Projednává dlouhodobý záměr Schvaluje studijní programy Působí při habilitačním řízení a při řízení ke jmenování profesorem Členové: významní představitelé oborů, min 1/3 mimo akademickou obec, Členy jmenuje rektor – předseda VR

Správní rada Dohlíží nad zachováním účelu, pro který byla VŠ zřízena Souhlas ke všem právním úkonům týkající se hospodaření školy Vyjadřuje se k dlouhodobému záměru a k rozpočtu, hodnocení školy a výroční zprávě Členy jmenuje ministr na dobu 6 let.

Vnitřní předpisy Statut Volební a jednací řád akademického senátu Vnitřní mzdový předpis Jednací řád vědecké rady Řád výběrového řízení Studijní a zkušební řád Stipendijní řád Disciplinární řád

Financování Vícezdrojové, prostředky ze SR 80 % Na běžné i kapitálové výdaje (95:5) Rozhodující: dlouhodobý záměr MŠMT, VŠ; výkony „Pravidla pro poskytování příspěvků a dotací veřejným vysokým školám“ 13 ukazatelů

Příspěvky na vzdělávací činnost Normativně (ukazatel A) Podle počtu studentů a náročnosti studijního programu (7 skupin) – přepočtený normativní počet studentů Příjem = normativní počet studentů * základní normativ (2 952 Kč) (76 % neinvestičních výdajů)

Ukazatele B a C B1 – reflektuje nárůst počtu studentů – rozdíl normativního počtu studentů v daném a předchozím roce (3,1 %) B2 – podpora dokončování studia – na absolventa, základní příspěvek Kč (Bc a Mgr.) * koeficient (PhD * 1,5) (4,8 %) Dotace na studenty v doktorských programech (C)

Ukazatel D „zahraniční studenti, mezinárodní spolupráce“ Jedná se o příspěvek i o dotaci. Příspěvek je určen pro zahraniční studenty, dotace na rozvoj veřejných vysokých škol, které uskutečňují programy.

Ukazatelé F- M Ukazatel F „Fond vzdělávací politiky“ - příspěvek i dotace. Podpora vzdělávacích projektů aktivit, podpora rozvojových záměrů vysokých škol Ukazatel G „Fond rozvoje vysokých škol“ – jedná se o dotaci, podpora vzdělávacích projektů úspěšných ve výběrovém řízení, Ukazatel I – „rozvojové programy“ – obdoba G, Ukazatel M – „mimořádné akce“ – např. důsledek nových právních předpisů,

Ubytovací stipendium Ukazatel U1 – „příspěvek VVŠ na ubytovací stipendia“ - % z celkových prostředků vyčleněných na ubytovací stipendia – totožné s % studentů VVŠ, která splňují kritéria, Ukazatel U2 – „dotace SVŠ na ubytovací stipendia“ Dotace na ubytování a stravování – dotace na jedno jídlo

Dotace na výzkum a vývoj zákon č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu a vývoje z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 215/2004 Sb. 1) Institucionální podpora – podmíněno předchozí úspěšnou činností ve výzkumu a vývoji. A) Výzkumné záměry B) Specifický výzkum 2) Účelová podpora A) Programy B) grantové projekty C) veřejná zakázka

Další příjmy Výnosy z majetku Výnosy z hlavní činnosti – vzdělávání mimo akreditované studijní programy Výnosy z doplňkových činností Ze zisku – fondy Mimorozpočtové, účelové prostředky Sponzorské dary EU fondy

Výroční zprávy MU ?lang=cshttp:// ?lang=cs