Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_512 Ročník: 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

ZÁKLADNÍ TECHNOLOGIE PŘÍPRAVY POKRMŮ
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů gastro a odborného výcviku autor Mgr. Alena Marková.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:16.
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPokrmy na objednávku.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Tepelná úprava pokrmů Vaření
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
PEČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb.
Charakteristika, dělení, technologické úpravy a tipy na přípravu
ZPŮSOBY VAŘENÍ 1 září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130101
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Tepelné úpravy Proč Jak? Na co? Bc. Daniel Vančura.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Pečení rostlinných a živočišných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Pečení – rozdělení, způsoby
Dušení potravin Střední odborná škola Otrokovice
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
KONVEKTOMATY PARNÍ VARNÉ PŘÍSTROJE
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_298 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_295 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_520 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_513 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_505 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_501 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_514 Ročník: 2.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_482 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_511 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma: Předběžná příprava.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_508 Ročník: 2.
Charakteristika pokrmů
Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Předběžná příprava potravin Téma: Zpracování.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_516 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_504 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_506 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Nauka o výživě Tematický okruh:Maso. Téma:Charakteristika a složení vepřového masa Jméno autora:Roman.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_300 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_293 Ročník: 2.
SPECIÁLNÍ ÚPRAVA MINUTEK Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: speciální, úprava, pánev,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 34 Název školy: Střední průmyslová.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
TECHNIKA PŘÍPRAVY MINUTEK Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: Klíčová slova: technika,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 18 Název školy: Střední průmyslová.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_14_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Dušení I. Ing. Petra Pechová, 2012.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Kuchařské repetorium 3. ročník – kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Transkript prezentace:

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_512 Ročník: 2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Základní tepelné úpravy Téma: Tepelná úprava pečením Jméno autora: Roman Rumler Vytvořeno dne:  09. 11. 2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žáci si osvojí znalosti s tepelnou úpravou pečením - druhy pečení, pečení v troubě, na pánvi, na roštu….

Tepelná úprava pečením Je tepelná úprava kdy na potravinu s části působí horký vzduch a s části horký tuk. DRUHY PEČENÍ: V troubě Na pánvi Na roštu Na rožni V grilovacích kleštích V římském hrnci V alobalu Zapékání v Salamandru Ve vodní lázni V papilotě

Tepelná úprava pečením Pečeme vždy v předehřáté troubě pokrmy pečeme přikryté nebo bez puklice. Pečením získá surovina-barvu, chuť, kůrku, vůni a stravitelnost. U surovin, které mají málo tuku nebo vůbec žádný musíme vhodný tuk přidat. Během pečení maso podléváme, zbytečně do něj nepícháme a koření volíme podle druhu surovin. Doba a teplota při pečení je řízena druhem suroviny. Při pečení mas připravujeme šťávu z vypeku zaprášením. PEČENÍ V TROUBĚ: (V pečicí troubě nebo cukrářské peci) upravujeme pokrmy horkým vzduchem. Masa mohou být předem opečená, podušená bez základu, se základem cibulovým nebo zeleninovým. Z počátku pečeme masa přikrytá poklicí. Krátce před dokončením úpravy poklici sejmeme a masa dopékáme bez poklice. Bez poklice pečeme hned zpočátku některé druhy drůbeže a masa vcelku (kuře, bůček). Teplotu trouby nastavujeme podle toho, co pečeme. PEČENÍ V TEPLOVZDUŠNÝCH TROUBÁCH – Konvektomatu: V konvektomatech se pokrmy upravují působením páry a horkého vzduchu a máme možnost upéci potravinu nebo polotovar stejně dobře jako při klasickém způsobu. V konvektomatech je možno nastavit teplotu jak potřebujeme a na pokrm nemusíme tolik dohlížet. Výhodou pečení v teplovzdušných troubách je možno péct pokrm v několika vrstvách a všechny výrobky sou dobře propečeny, neboť je v celém prostoru stejná teplota.

VY_32_INOVACE_TPP_512_pracovní_list Napiš druhy pečení: _____________ ____________________ _________________

VY_32_INOVACE_TPP_512_pracovní_list_řešení Napiš druhy pečení: V troubě Na pánvi Na roštu Na rožni V grilovacích kleštích V římském hrnci V alobalu Zapékání v Salamandru Ve vodní lázni V papilotě

Použité zdroje http://catering- gastronomie.studentske.cz/2008/04/peen.html http://www.az-recepty.cz/varime-dusime-a-peceme- maso-d58/ Obrázky pečení - http://www.google.cz/search?q=obr%C3%A1zky+j%C 3%AD%C5%A1ky&hl=cs&qscrl=1&rlz=1T4ADFA_csC Z483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei =XoE_UczFO