Raut.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla a technika obsluhy
Advertisements

Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Složitá obsluha – charakteristika
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
stravovacích zařízení
Hlavní zásady obsluhy.
STOLNIČENÍ KAVÁRNY A KAVÁRENSKÉ HERNY
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3. KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Organizace obsluhy.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Gastronomická pravidla 1. část
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Raut Střední odborná škola Otrokovice
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
Obor: H/01 Kuchař-číšník
charakteristika kovového inventáře
Slavnostní hostiny – recepce, raut
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
Slavnostní hostiny – banket
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
Inventář na úseku obsluhy, charakteristika
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,
Kvíz Kvíz
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_ZADANKA_NA_INVENTAR_CATERING_PREZE NTACE_10 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
SLAVNOSTNÍ HOSTINY Postup podávání pokrmů a nápojů dle menu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Technika obsluhy – Kavárenský nápojový lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2.
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH Obsluha v letadlech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné z Metodického.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
OSTATNÍ HOSTINY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Složitá obsluha fondue
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PŘÍPRAVA MENU SLAVNOSTNÍ HOSTINY
Technika obsluhy – Společenská setkání
Slavnostní hostiny Rozdělujeme podle dvou základních kritérií
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Určete nesprávná tvrzení
Transkript prezentace:

Raut

Co potřebujete znát ke zkouškám? Charakterizovat raut, podávané pokrmy a nápoje Pochopit nezbytné úkony k přípravě rautu Umět popsat pracovní povinnosti při rautové obsluze

Charakteristika rautu Raut je méně formální pohoštění. Často se pořádá v rámci obchodních nebo reklamních akcí (3 druhy rautu: klasický, obchodní, reklamní)

Charakteristika rautu Konzumace ve stoje (není zasedací pořádek)

Charakteristika rautu Host si pokrmy překládá sám u nabídkových (bufetových) stolů, s teplými pokrmy může asistovat obsluha

Charakteristika rautu Nižší nároky na počet obsluhujících i na množství inventáře

Příprava rautu Před samotnou přípravou rautu – objednávka, osobní návštěva a sepsání pracovního příkazu, předání pracovního příkazu personálu.

Příprava rautu

Příprava rautu

Příprava rautu

Příprava rautu

Průběh rautu Průběh rautu (nabídka aperitivu) (uvítání hostů hostitelem, projev, přípitek) Nabídka občerstvení, nápojů, dezertů a kávy. Pravidelné doplňování sortimentu a debaras použitého inventáře. Rozloučení hostitele s hosty Úklid Fakturace Vyhodnocení

Rautová obsluha 3 skupiny číšníků ……………………………………. ........................................... Obsluha může asistovat také s teplými pokrmy

Nabídkové stoly

Nabídkové stoly

Nabídkové stoly

Inventář na rautu Z videa si vypište co nejvíce inventáře

Inventář na rautu Mísy, zrcadla, bufetové stojany a etažéry, chafingy, platové kelímky, sklenice, čokoládová fontána, polystyrenové kužely, misky, košíky, dezertní talíře, příbory, dělené talíře, stojan na šunku, svícny, omáčníky, naběračky, ubrusy, šály …

Nabídka jídel a nápojů na rautu Převládá studená kuchyně Finger food Nápoje nabízíme na nápojových stolech nebo je nosíme na platech mezi hosty.

Nabídka jídel a nápojů na rautu Na osobu minimálně: 150 – 200 g masa 150 g zeleniny 100 g ovoce 1 porce moučníku 3 porce příloh 1 aperitiv, malé pivo, 2 dcl nealko, 2 dcl lihovin, 0,5 l vína, 1 káva. Vždy záleží na dohodě s hostitelem!

Druhy pokrmů na rautu

Debaras na rautu Odkládací stolky Pravidelný debaras personálem

Opakování Pracovní listy