Kontrola projektu na místě, průběžné posouzení projektu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Možnosti a limity kontroly obcí
Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Přístup ke kontrole prostředků poskytnutých ČR ze zahraničí Josef Polák Výroční konference ROP JZ Listopad 2011.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Certifikace součást procesu ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Tereza Hudcová.
Finanční kontrola prováděcí vyhláška 416/2004Sb., aplikace v praxi Kurz právního minima Jihlava 26. – Ing. Libuše Nivnická.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Příprava Smlouvy o poskytnutí dotace, podmínky uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace, včetně povinných dokumentů Olomouc Zlín 15.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti projektu ROP Střední Morava.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Schválením žádosti projekt nekončí
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Animace škol (šablony)
Interní postupy MAS Brdy
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Systém kontroly ÚSC Šumperk
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Ověření a udržitelnost malého projektu
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Kontrola projektu na místě, průběžné posouzení projektu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)

Kontrola projektu na místě ZP zajišťuje kontroly realizace projektů dle Zákona 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné správě (tj. veřejnosprávní kontrola). Existují dva typy veřejnosprávních kontrol projektů na místě: – Průběžná kontrola na místě – Závěrečná kontrola na místě

Průběžná kontrola projektu na místě Cílem kontroly je: – porovnání skutečnosti s právním aktem a údaji a informacemi uváděnými v monitorovacích zprávách – prověření především věcného, ale i finančního plnění projektu a dosahování stanovených výsledků Existují tři typy průběžné kontroly projektů na místě: – Řádné kontroly na místě; – ad hoc kontroly na místě – na základě podnětu; – ověření plnění nápravných opatření Kontrola ZP probíhá od začátku realizace do konce realizace projektu

Závěrečná kontrola projektu na místě Má podobu závěrečného finančního auditu projektu, cílem kontroly je: – porovnání zrealizovaného projektu s právním aktem a údaji v závěrečné zprávě projektu – prověření především finančního, ale i věcného plnění projektu Kontrola ZP probíhá po ukončení projektu před schválením závěrečné zprávy o projektu ze strany ZP

Kontrola projektu na místě ZP zpracovává ve spolupráci s PP pro každý program roční plán řádných kontrol – průběžných i závěrečných Tento plán ZP čtvrtletně aktualizuje. Program PrůběžnéFinanční Celkem Q3.Q4.Q CZ CZ CZ CZ CZ06 - MGS CZ CZ CZ CZ CZ CZ Celkem

Kontrola projektu na místě Kontroly projektů na místě provádí ZP, který má i externí experty, s nimiž spolupracuje. Průběžných kontrol na místě se účastní i externí experti na danou oblast realizace projektu (např. životní prostředí, stavební práce, sociální péče, zdravotnictví apod.) Závěrečných kontrol na místě se účastní i externí experti v oblasti finančních auditu projektů Plánovaný termín průběžných i závěrečných kontrol na místě (vč. ad hoc kontrol) je od 1.Q 2015 – 1.Q 2017 Partner programu má možnost se ověření v roli pozorovatele zúčastnit.

Kontrola projektu na místě Kontrola na místě má postup daný zákonem, z kontroly je zpracován kontrolní protokol se zjištěními kontroly a nápravnými opatřeními, rovněž může obsahovat i doporučení z kontroly. Protokol má KP ke stanovisku. ZP zajišťuje u průběžné kontroly na místě tzv. follow-up výsledků kontroly projektů na místě – plnění nápravných opatření a doporučení z kontroly na místě. Při závažných zjištěních z kontroly na místě postupuje ZP jako při podezření na nesrovnalost (vč. pozastavení či obnovení plateb).

Průběžné posouzení projektu – Průběžné posouzení programů (tzv. review) včetně vybraných projektů zajišťuje ZP – CZP 2 v průběhu realizace programu. – doplňuje pravidelný monitoring programů a bude se zaměřovat především na: celkový cíl projektu procesní aspekty realizace projektu, Efektivnost výsledků projektu postup projektu včetně jeho udržitelnosti. – Na průběžné posouzení programů najme ZP – CZP 2 externí experty, s nimiž spolupracuje. – Plánovaný termín posouzení je 1.Q 2016 – 3.Q 2017 – Partner programu se posouzení účastní.

Externí monitorování V souladu s Nařízením, čl. 10.3, mohou zástupci VFM EHP či MZV Norska (nebo jimi sjednaní externí experti), zajistit monitorování programů a projektů na místě. Cílem je řádné posouzení průběhu realizace programu a projektů – průběžné i ex-post monitorování ZP – CZP2 budou o tomto informováni s předstihem 2 týdnů (s výjimkou urgentních případů). Koneční příjemci jsou povinni poskytnout na vyžádání dostupné doklady a spolupracovat s najatými externími experty.

Další kontrolní subjekty KP je povinen poskytnout na vyžádání ZP a dalších kontrolních orgánů všechny doklady a informace k prokázání plnění aktivit a cílů projektu včetně finančního plnění projektu a spolupracovat s uvedenými subjekty na kontrole projektu. Jedná se o kontrolní subjekty: – územní finanční orgány, – Nejvyšší kontrolní úřad, – zástupci NKM, CO, AO, KFM, – zástupci donorů, Rady auditorů, ESVO, Úřadu norského generálního auditora – nebo jimi pověřené osoby

Děkuji za pozornost