Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb 2015+ a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Financování sociálních služeb
Advertisements

Pravidla tvorby a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji a jejich implementace v rámci tvorby sítě 2015 – 2016 a dotačním řízení na.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Dotace na provoz sociálních služeb v roce 2009 Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 29. ledna 2009.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Financování sociálních služeb Odbor sociálních věcí – oddělení ekonomické
Financování regionálního školství
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Dan Vrána.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb – krajská síť a vyrovnávací platba Ing.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Vyrovnávací platba v MSK v odvětví sociálních věcí Ing. Hana Doleželová,
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Seminář pro poskytovatele sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Moravskoslezského kraje D. Vrána.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Olomoucký kraj Mgr. Yvona Kubjátová náměstkyně hejtmana.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Informace ze sociální oblasti
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Plánování sociálních služeb krajů
Rozpis rozpočtu a normativy
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních služeb Leden 2015 Mgr. Daniel Rychlik

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb Moravskoslezský kraj - třetím největším krajem v ČR dle počtu obyvatel – více než 1,2 miliónu v kraji poskytováno přibližně 750 registrovaných sociálních služeb; cca 240 poskytovatelů roční rozpočet poskytovatelů sociálních služeb v kraji - cca 3,8 miliardy Kč financování sociálních služeb založeno na principu vícezdrojového financování – zvl. rozpočty obcí, rozpočet kraje a státní rozpočet České republiky

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Historie financování sociálních služeb sociální služby do r zajišťovány státem, zejména prostřednictvím okresních ústavů sociálních služeb po r převzetí některých zařízení sociálních služeb od státu obcemi převedení zařízení sociálních služeb zřizovaných státem na kraj v souvislosti s reformou veřejné správy a zánikem okresních úřadů v r vznik nových moderních druhů služeb, reagujících na potřeby uživatelů, poskytovaných převážně nestátními neziskovými subjekty do konce r financování sociálních služeb odlišně dle jejich zřizovatele: příspěvkové organizace kraje - kraji poskytována dotace ze státního rozpočtu na provoz zařízení v rámci tzv. souhrnného dotačního vztahu obce – poskytování dotace ze státního rozpočtu na místo v zařízení sociální péče nestátní neziskové subjekty – dotační programy Ministerstva práce a sociálních věcí

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Historie financování sociálních služeb přijetí zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách - zásadní změna celého systému sociálních služeb, vč. jejich financování formální sjednocení financování sociálních služeb zřizovaných krajem, obcemi a nestátními neziskovými organizacemi přetrvání velkých rozdílů ve financování jednotlivých sociálních služeb v závislosti na zřizovateli při stanovení rozpočtového určení daní nepřidělení prostředků pro financování sociálních služeb kraji s odůvodněním, že je v souladu s § 101 zákona o sociálních službách bude financovat MPSV prostřednictvím dotačního řízení výše finančních prostředků alokovaná pro MSK každoročně nepokrývá potřebu k zajištění celé sítě poskytovaných sociálních služeb objem finančních prostředků pro MSK popisuje níže uvedená tabulka

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Přehled finančních prostředků k poskytování sociálních služeb v MSK v letech 2008 – 2015 ze státního rozpočtu a IP MSK

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb Zákon o sociálních službách stanoví v § 101a způsob financování sociálních služeb do rozhodnutí o dotacích v kompetenci MPSV s účinností od kraj rozhoduje o poskytnutí finančních prostředků z dotace, která bude kraji poskytnuta ze státního rozpočtu k financování běžných výdajů souvisejících s poskytováním sociálních služeb schválení „Podmínek Programu na podporu poskytování sociálních služeb pro rok 2015 a způsob rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 – MPSV státního rozpočtu“ Zastupitelstvem Moravskoslezského kraje dne

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program na podporu poskytování sociálních služeb pro r určen pro všechny registrované poskytovatele sociálních služeb; podpora sociálních služeb v souladu se SPRSS MSK rozhodnutí zastupitelstva dotace poskytnuta na základě uzavřené smlouvy o dotaci dotace poskytnuta ve dvou splátkách po obdržení z MPSV v průběhu roku možnost podání žádosti o dofinancování a žádosti o dotaci pro nové sociální služby v termínech stanovených orgány kraje; povinnost hlášení změn a vyúčtování změna ve vyúčtování dotací - vyúčtování vůči rozpočtu MSK - vratky PO obcí přes účty zřizovatele

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program na podporu poskytování sociálních služeb pro r listopad podána žádost kraje na MPSV o dotaci ze státního rozpočtu v objemu Kč leden Rozhodnutí č. 1 o poskytnutí dotace z kapitoly MPSV státního rozpočtu na rok > přiděleny finanční prostředky v celkové výši Kč, z této částky minimálně Kč určeno na platy, mzdy a jejich navýšení návrh na poskytnutí dotací v objemu Kč, ponechána rezerva ve výši Kč - určena k: a) financování nově vzniklých sociálních služeb b) služeb s kapacitou navýšenou během roku c) služeb, které nepodaly žádost v řádném kole dotačního řízení, d) dofinancování sociálních služeb, e) řešení specifických potřeb

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program na podporu poskytování sociálních služeb pro r podáno celkem 205 žádostí na 668 sociálních služeb v celkovém objemu Kč podpořené sociální služby: 638 nepodpořené sociální služby: 30 možnost podání žádosti o podporu nových služeb včetně dofinancování stávajících služeb v rámci dotačního programu „Program na podporu poskytování sociálních služeb pro rok 2015“ bude v termínu stanoveném Radou Moravskoslezského kraje o podpoře nových služeb včetně dofinancování stávajících služeb rozhodne Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje v září 2015.

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na r určen poskytovatelům sociálních služeb, financovaných v letech 2013 – 2014 z Individuálního projektu Optimalizace sítě služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji (např. azylové domy, terénní programy) dotace budou poskytnuty na financování běžných výdajů souvisejících s poskytováním vybraných sociálních služeb při stanovení výše dotace zohlednění výsledků „Programu na podporu poskytování sociálních služeb pro r. 2015“ a dlouhodobou udržitelnost služby alokace ve výši 82 mil. Kč; z toho 41 mil. Kč tvořeno příjmy od obcí na základě smluv uzavřených mezi obcemi a MSK podání žádostí o dotaci do rozhodnutí zastupitelstva kraje o poskytnutí dotace

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb financování sociálních služeb bude směřovat k vyrovnávací platbě přiměřený zisk, předpoklad pro příští dotační řízení ve výši 1,45 % z výnosů/příjmů dle jednotlivých sociálních služeb (NE dle poskytovatele) v návaznosti na přiměřený zisk nutnost v roce 2015 narovnat jednotlivé sociální služby tak, aby se navzájem nefinancovaly stanovení maximální výše nájemného předpoklad stanovení dalších limitů v nákladových položkách (například poměr osobních nákladů nepřímých úvazků k celkovým osobním nákladům) předpoklad povinnosti hlásit změny počtu úvazků

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podmínky podpory nově vznikajících sociálních služeb podmínky stanoveny schváleným Střednědobým plánem rozvoje sociálních služeb v MSK na léta financovány sociální služby, které splňují registrační podmínky, jsou vedeny v Registru poskytovatelů sociálních služeb MPSV a jejich působnost je dána územím MSK SPRSS MSK stanoví podmínky pro financování nových sociálních služeb deklarace potřebnosti dané sociální služby minimální míra spoluúčasti na financování oprávněné provozní ztráty ze strany obce - u pobytových sociálních služeb min. 30 % -u ambulantních sociálních služeb min. 25 % -u terénních sociálních služeb min. 20 % -u odborného sociálního poradenstvímin. 30 % místní dostupnost služby - vznik v primárně nepokrytých oblastech výjimky – např. transformace, převod zřizovatelských funkcí uplatnění principu nepodkročitelnosti podílu obcí na spolufinancování sociálních služeb

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Děkuji za pozornost.