Asociace sociálního podnikání. Cíle Asociace sociálního podnikání  ASP založena za účelem podpory sociálního podnikání, hledání činností pro sociální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Advertisements

Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Celostátní síť pro venkov
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MŽP Od regulace k ekoefektivnosti – nové zkušenosti a podpora pro podniky Tomáš Kažmierski
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha K OMORA S OCIÁLNÍCH P ODNIKŮ Kulatý stůlBrno
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Jak se pozná sociální podnik
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Podnikání a jeho formy Milena Tichá
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
A JEHO PROJEKTY. Sdružení CzechInno Součást systému inovačního podnikání ČR Součást systému inovačního podnikání ČR Sdružení CzechInno:  Je neziskovým.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Síťová spolupráce, aplikovaný výzkum inovací ve prospěch malých podniků (SBIR),,Malé podniky jsou páteří evropské ekonomiky.´´ (Evropská charta pro MP)
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
MIKROEKONOMIKA Ekonomika neziskových organizací. Společenský význam neziskových organizací Nezisková organizace (nonprofit, nověji not-for-profit) = organizace,
Sociální podnikání a jeho potřeby v ČR
Právní subjekty v podnikání
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Společensky odpovědného podnikání
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Asociace sociálního podnikání

Cíle Asociace sociálního podnikání  ASP založena za účelem podpory sociálního podnikání, hledání činností pro sociální podnikání, vlastní sociální podnikání  s estavování a realizaci samostatných projektů zaměřených na aplikaci sociálního podnikání nebo projektů na zakázku,  expertní skupina pro aplikaci sociálního podnikání jako jednoho z finančních zdrojů pro spolufinancování sociálních služeb.

Vize Krajský sociální podnik  založení krajského sociálního podniku ( kraj, nezisková organizace),  Majetkový podíl veřejná instituce: nezisková organizace – může být různý dle dohody a potřeb  činnosti (např. Analytické činnosti, oblast bezpečnosti, organizačně-administrativní),

Krajský či obecní sociální podnik  konkrétní činnosti mohou být stanoveny v úzké spolupráci zástupců podílníků sociálního podniku.  Sociální podnik naplňuje veřejný cíl a zároveň sleduje princip trojího prospěchu.

Krajský či obecní sociální podnik  Lze využít zkušenosti z domova i ze zahraničí s touto pozicí či obdobnými pozicemi,  Projekt zaměřený na zaměstnávání věkové skupiny 50 + také v subjektech sociálního podnikání ( i dalších hůře uplatnitelných skupin),

Krajský či sociální podnik  Ve spolupráci s členy, členskými organizacemi vytvářet analýzy k podpoře sociálního podnikání,  Ve spolupráci s členskými organizacemi rozvinout analytickou a poradenskou činnost jako jednu z forem sociálního podnikání. Dalším vhodným využitím je možnost sociálně podnikat s cílovou skupinou v činnostech umožňující pracovní využití mladých lidí

Krajský či obecní sociální podnik  činnostech umožňující pracovní využití mladých lidí,  Využití prostřednictvím školních či jiných statků v zemědělství, zemědělské výrobě či drobné řemeslné výrobě,  Možnost využít spolupráce veřejné správy,

Krajský či obecní sociální podnik  škol, dětských domovů a přítomnosti JZD či školního statku  v případě sociálního podnikání v zemědělství možnost využití umístění statku v krajině, některé zemědělské produkty v případě vhodných prostor možno využít např. v dalších provozech – minipivovar, restaurace, prodejna farmářských produktů atd.

Sociální podnikání Děkuji za pozornost! Hynek Kalvoda