Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Brno, 31. května 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Praha, 22. března 2010.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Časté chyby v projektech, aneb na co si dát pozor! Seminář pro žadatele Praha, 31. května 2011.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Metodika hodnocení specifických kritérií grantových projektů v rámci výzvy č. 36 / 1.2 OP LZZ Školení pro hodnotitele Praha, 15. dubna 2010.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Časté chyby v projektech Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru implementace programů ESF.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
HODNOCENÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ. PROCES HODNOCENÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ HODNOCENÍ PŘIJATELNOSTI GRÉMIUM ZPRAVODAJŮ HODNOCENÍ FORMÁLNÍ VĚCNÉ HODNOCENÍ S VYUŽITÍM.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
CERA - proces příjmu a hodnocení žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Brno, 31. května 2011

Systém hodnocení a výběru projektových žádostí Systém hodnocení a výběru grantových projektů:  formální hodnocení  hodnocení přijatelnosti  věcné hodnocení  výběrová komise Viz Příručka pro žadatele o finanční podporu z OP LZZ (D1 - Desatero OP LZZ) a text Výzvy č. 75

1. Formální hodnocení  kontrola úplnosti a správnosti údajů uvedených v projektu  provádějí pracovníci vyhlašovatele výzvy (v tomto případě odboru 82 MPSV)  opravitelné jsou max. 2 chyby, 3 a více chyb = vyřazení projektové žádosti z dalšího hodnocení

Kritéria formálního hodnocení 1.tištěná podoba žádosti (označení obálky, počet výtisků) 2.kontinuální číslování (nechybí stránky) 3.povinné přílohy 4.potvrzení o IPRM (týká-li se žadatele) 5.počet listů příloh odpovídá seznamu příloh 6.požadované podpisy oprávněných osob (žádost a přílohy) Checklist pro kontrolu splnění podmínek formálního hodnocení + přijatelnosti – vyplní žadatel!

2. Hodnocení přijatelnosti  posouzení žádostí z hlediska souladu se zaměřením oblasti podpory a textu výzvy, oprávněnosti žadatele a partnerů a aktivit  provádějí pracovníci vyhlašovatele výzvy současně s formálním hodnocením  veškerá kritéria přijatelnosti jsou neopravitelná! Tj. chyba = vyřazení žádosti z dalšího hodnocení

Kritéria hodnocení přijatelnosti  uložení v Benefitu7 + stejný hash  oprávněný žadatel  oprávněný partner  oprávněná cílová skupina  max. délka trvání projektu 24 měsíců, do (nepřekročit!)  požadovaná podpora – 6 milionů Kč  aktivity v souladu s výzvou  správně vyčísleny nepřímé náklady (16 %; 18 %)  dodrženy limity položek rozpočtu  veřejná podpora v souladu s výzvou a OP LZZ

3. Věcné hodnocení  posuzování projektu ve vztahu ke kritériím věcného hodnocení, která jsou obecná a specifická  u GP provádí 2 nezávislí hodnotitelé (v případě rozdílného hodnocení se provádí 3. hodnocení)  podmínky splnil projekt, který získal v průměru min. 65 bodů z obecných kritérií Počet bodůmax. 125 b  obecná kritéria max. 100 b  specifická kritériamax. 15 b  IPRM10% z obecných kritérií

Obecná kritéria  smysl a cíle projektu (zdůvodnění, vazba na výzvu, zhodnocení cílů)  cílová skupina (přiměřenost, přínos pro CS, zapojení)  žadatel (kompetence, zkušenosti)  projektové řízení, udržitelnost a rizikovost  rozpočet projektu (přiměřenost, přehlednost)  výsledky a výstupy (MI, poměr výsledky-náklady) Hodnotitel zvolí slovní deskriptor + uvede komentář (je-li povinný). Podrobný přehled v Příručce pro žadatele - D1

Specifická kritéria u GP pro GG 3.3 (0 – 15 b)  hodnocena práce s účastníky z hlediska posílení jejich flexibility na trhu, a potažmo i příspěvek projektu k vytváření znalostní společnosti (cíle Lisabonské strategie) 1.Vytváření pracovních míst (0 – 8 b)  V rámci tohoto kritéria se započítávají (viz indikátor ):  nová pracovní místa podpořená formou mzdových příspěvků;  nová pracovní místa vytvořená v souvislosti s projektem, na která nejsou čerpány mzdové příspěvky, za předpokladu že na ně nejsou čerpány jiné veřejné prostředky;  nová pracovní místa pro sebezaměstnání (OSVČ).  Relevantní informace uvede žadatel přímo v projektové žádosti u příslušné klíčové aktivity a dále v komentáři k monitorovacím indikátorům.

8 bodů maximální počet 8 bodů získá projekt, v jehož rámci budou vytvořena nová pracovní místa pro více než 80 % klientů projektu (podpořených osob) 7 bodů vytvoření pracovních míst pro 71 – 80 % podpořených osob 6 bodů vytvoření pracovních míst pro 61 – 70 % podpořených osob 5 bodů vytvoření pracovních míst pro 51 – 60 % podpořených osob 4 body vytvoření pracovních míst pro 41 – 50 % podpořených osob 3 body vytvoření pracovních míst pro 31 – 40 % podpořených osob 2 body vytvoření pracovních míst pro 21 – 30 % podpořených osob 1 bod vytvoření pracovních míst pro 11 – 20 % podpořených osob 0 bod vytvoření pracovních míst pro 10 % a méně podpořených osob Vytváření pracovních míst – bodové ohodnocení

2.Podpora pracovního uplatnění (0 – 3 b)  V rámci tohoto kritéria se započítává:  umístění na pracovní místa uvolněná z důvodu přirozených úbytků  zprostředkování zaměstnání  Hodnotí se kolika osobám bude zajištěno pracovní uplatnění (nikoliv tedy počet míst v přepočtu na plné pracovní úvazky).  Relevantní informace uvede žadatel přímo v projektové žádosti u příslušné klíčové aktivity a dále v komentáři k monitorovacím indikátorům. 3 body zajištění pracovní uplatnění pro více než 75 % klientů projektu (podpořených osob) 2 body zajištění pracovního uplatnění pro 51 – 75 % podpořených osob 1 bod zajištění pracovního uplatnění pro 26 – 50 % podpořených osob 0 bodů zajištění pracovního uplatnění pro 25 % a méně podpořených osob

3.Komplexnost a provázanost aktivit pro klienty + individuální přístup a zkušenosti žadatele (0 – 4 b)  Relevantní informace uvede žadatel v projektové žádosti (klíčové aktivity, cílová skupiny) a zejména pak v povinné příloze „Analýza cílové skupiny a popis zkušeností předkladatele projektu s cílovou skupinou“. 1 bod Projekt je komplexní, aktivity jsou vzájemně provázané, vhodně na sebe navazují a tvoří logický celek. 1 bod Aktivity jsou vhodně zvoleny s ohledem na vybranou cílovou skupinu a její potřeby. 1 bod Projekt je zaměřen na homogenní a konkrétně vymezenou cílovou skupinu, jejíž zapojení do projektu je dostatečně zdůvodněno a popsáno. Jsou zohledněny specifické potřeby cílové skupiny a zajištěn individuální přístup. 1 bod Žadatel (případně partner) doložil, že s danou cílovou skupinou přímo pracuje alespoň po dobu 3 let.

4. Výběrová komise  posuzuje projekty, které splnily podmínky věcného hodnocení (získaly v průměru min. 65 bodů z obecných kritérií)  sestupně projednává projekty podle počtu dosažených bodů až do vyčerpání alokace na výzvu  určený počet projektů nad rámec alokace = zásobník  členy VK jsou zástupci státní správy, místní samosprávy, sociálních partnerů, NNO, VŠ apod.  výběrová komise má minimálně 9 členů

Co může výběrová komise s projektem udělat:  schválit  schválit s podmínkami (rozpočet, MI, aktivity,…)  neschválit Neschválení žádosti musí VK řádně a objektivně zdůvodnit. Možné důvody neschválení (např.):  více projektů na jednu cílovou skupinu v regionu (nad absorpční schopnost regionu)  odůvodněné obavy o schopnost žadatele realizovat P  neplnění povinností v jiném projektu  nedostatečné zpracování žádosti a další (viz D1)

5. Jak dlouho trvá hodnocení a výběr projektů? Termíny stanovené metodikou (D1):  formální hodnocení a přijatelnost30 dnů  věcné hodnocení30 dnů  výběrová komise do 30 dnů od VH  ukončení výběrové komise do 15 dnů od zahájení  zpracování výsledků VK Hodnocení a výběr projektů = cca 4 měsíce

6. Kde získáme informace o stavu našeho projektu? Aplikace Benefit7

7. Komunikace se žadateli Monit7+ - Benefit7 upozornění na žadatele zpráva v Benefitu7 odpovědět pouze přes (nelze Benefit7) Konečné vyrozumění (vyřazení / schválení) písemně

Další zdroje informací o projektech  oficiální stránky ESF v ČR ( – záložka „aktuality, semináře, akce“. Aktuální informace např. o prodloužení termínu pro provedení některé fáze hodnocení apod. Lze si nastavit automatické zasílání novinek na .  Portál MPSV  kontaktní osoby vyhlašovatele výzvy Použité zkratky  D1 – příručka pro žadatele (Desatero OP LZZ)  GP – grantový projekt  VH – věcné hodnocení  VK – výběrová komise  MI – monitorovací indikátory  CS – cílové skupiny

Prostor pro Vaše dotazy…?

Děkuji za pozornost! Michal Laštovka Odbor implementace fondů EU Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR