Time management NOE, Vyškov 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Personální řízení v malých podnicích
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_10.
Hodnotová orientace svobodné generace
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
Time management.
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Efektivnost řídící práce
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
Česká legislativa sociálních služeb – hodnoty a etická dilemata
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Ing. Jan Doležal Odborná skupina pro predikci a optimalizaci projektů, VŠE SE MĚNÍ „Kdo nemyslí na budoucí, bude poděšen blízkým.“ (Konfucius)
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Time management Lukáš melničák.
Racionalizace řídící práce Time Management
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Naše zvolená průřezová témata
Průběh projektu SLIC 2012 Co jsme se dozvěděli? Posouzení psychosociálních rizik Kampaň Evropské inspekce SLIC 2012 PhDr. Ludmila Kožená SZÚ.
MOTIVACE PRACOVNÍ ČINNOSTI Hunalová Gábi, Kotková Hel., Proskovcová Šáry.
 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.
Osobnostní a sociální výchova
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Personální management
1 Týmová práce TYMP 1/ C1 Význam týmové práce. Tým a skupina. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Business partnering a role (v) HR Iva Pechová Leden 2008.
Definice dobrovolnictví
Vypracoval: Jiří Novák 9.Třída
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
1 Týmová práce TYMP 1 Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ.
Racionalizace řídící práce, time management
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. B ENEŠE 456 OKRES K ARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Koncepce ošetřovatelství
1 Manager nebo leader? -Management je pozice -Leadership je volba (rozhodnutí) -Potřebujeme management i leadership -Management a leadership je všude kolem.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako doplňující výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
Psychologie zdraví Syndrom vyhoření.
Time management.
Přístup k OM v pojetí posunu paradigmatu v managementu k principiálnímu vedení Osnova Připomenutí „co znamená posun paradigmatu v managementu k principiálnímu.
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Projektový management Risk management
Skupinová dynamika III Doc. PaedDr. Marie Blahutková, Ph.D. Katedra společenských věd ve sportu Fakulta sportovních studií.
Osnova Dva přístupy k osobnímu managementu Hodnoty
Bidrmanová, Rintelová Učitelství praktického vyučování
1 Týmová práce TYMP 1/ C2 Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Time mng. a osobní efektivita Lektor: Mgr. Stanislav Loskot, MBA 12. června 2015.
KDYŽ SLOVA NESTAČÍ... DOPIS x Natálie Fialová Anna Hrdinová Gabriela Jordánová Lenka Phamová Anna Přítulová.
 PLÁNOVÁNÍ = stanovení cíle a postupných kroků, jak ho dosáhneme.  ORGANIZOVÁNÍ= koordinace zdrojů a činností směrem k dosažení vytýčeného cíle.
Evropská obchodní akademie, Děčín I, Komenského náměstí 2, příspěvková organizace IČ tel Reg.č. projektuCZ.1.07/1.5.00/
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
MUDr. Stanislav Wasserbauer
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Vytváření pracovních míst – jejich analýza a popis
Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
MOTIVACE K UČENÍ Tereza Hammerová
Time management. Time management Time management řízení času soubor dovedností pro lepší využití svého času k dosažení produktivity.
Terapeutické komunity
Rukověť programátora portletů
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Personální práce ve 21. století
Kdo je víc? ŘŠ nebo ZŘŠ? Dagmar Chroboková Petr Lehký.
Náročné životní situace
AUTOR: Blanka Petlánová
MUDr.Taťána Mahdíková Ordinace JACH-TA, s.r.o.
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
Transkript prezentace:

Time management NOE, Vyškov 2014

Čas řídit nemohu, ale mohu řídit sebe. Bible: Nauč nás počítat dny! Ž 90,12 Všechno má svůj čas. Kaz3,1-8 Znalci časů. 1Par12,33

Čtyři generace TM První generace: CO Druhá generace: CO + KDY Třetí generace: CO + KDY + JAK Čtvrtá generace: CO + KDY + JAK + PROČ

Time management 4. generace TM4 klade důraz na EQ TM4 je chápán jako životní styl TM4 se na člověka dívá holisticky TM4 vychází z hlubšího pochopení sama sebe TM4 klade důraz na proaktivní přístup TM4 klade důraz na definici životního poslání TM4 klade důraz na ustavičný osobnostní růst

TM4 a priority Oproti TM3 klade na priority větší důraz Obraz: Láhev, kameny, písek a voda Paretovo pravidlo Metoda A, B, C Eisenhowerův princip

Eisenhowerův princip Nenaléhavé Naléhavé Důležité I. II. Nedůležité IV.

Eisenhowerův princip Nenaléhavé Naléhavé Důležité I. II. Nedůležité Krize Neodkladné problémy Operativa … Nedůležité III. IV.

Eisenhowerův princip Nenaléhavé Naléhavé Důležité I. II. Nedůležité Prevence Plánování Vzdělávání Rozvíjení vztahů Odpočinek Zájmy … II. Nedůležité III. IV.

Eisenhowerův princip Nenaléhavé Naléhavé Důležité I. II. Nedůležité IV. Přerušení Některé návštěvy Některá pošta Některé porady Oblíbené činnosti …

Eisenhowerův princip Nenaléhavé Naléhavé Důležité I. II. Nedůležité Triviální běžné záležitosti Některá pošta a telefony Příjemné činnosti Mrhání časem na zbytečné záležitosti … IV.

Eisenhowerův princip Nenaléhavé Naléhavé Důležité I. II. Nedůležité Prevence Plánování Vzdělávání Rozvíjení vztahů Odpočinek Zájmy … II. Krize Neodkladné problémy Operativa Nedůležité III. Triviální běžné záležitosti Některá pošta a telefony Příjemné činnosti Mrhání časem na zbytečné záležitosti IV. Přerušení Některé návštěvy Některá pošta Některé porady Oblíbené činnosti

Eisenhowerův princip Nenaléhavé Naléhavé Důležité I. luxusní II. stresový Nedůležité III. zábavný IV. hektický

zařadit do pracovního plánu činnosti s vysokou prioritou Cílem není stanovit priority toho, co máme v pracovním plánu, ale zařadit do pracovního plánu činnosti s vysokou prioritou

Statistika V ČR začínáme z 80% řešit problémy v okamžiku, kdy nastanou, v 16% v okamžiku, kdy hrozí, a pouze ve 4% se jedná o promyšlenou prevenci.

Požírače času Reaktivní jednání místo proaktivního Špatné plánování Špatné stanovení priorit Špatné stanovení cílů Odsouvání úkolů

Požírače času Přerušování práce Absence sebedisciplíny Špatná organizace práce Neschopnost říkat NE Neúčelně vedené porady

Faktory, které snižují osobní výkonnost Sklony k perfekcionismu Nevhodné rozdělení práce Úkoly nedotažené do konce Příliš mnoho osobních rolí Stres, ztráta motivace, vyhoření

Dnes je první den zbytku tvého života. Pozor! Tento zbytek je každý den menší a menší!