© Elena Cristino Hlavní představený P. Pascual Chávez Villanueva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Skupinky Každý je vítán. Proč? skupinky BIBLICKÉ DŮVODY: -Boží Trojice (Mt 3:17, J 8:29, Mt 12:31) -Skupinky po domech v první církvi (Sk 2:46, SOCIOLOGICKÉ.
Advertisements

DUVHOVNÍ PÉČE V NEMOCNICI
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Vychovávejme srdcem Dona Boska, Heslo hlavního p ř edstaveného na rok 2008 k všestrannému rozvoji života mladých, zvlášt ě t ě ch nechudších a nejvíce.
 pomocná ruka vašeho sboru! Společně dokážeme více!
ROVERING co nabízí a přináší
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
NELZE CHÁPAT CÍRKEV BEZ JEJÍHO MATEŘSTVÍ Promluva Svatého Otce Františka na 19. zasedání Světové únie generálních představených ženských řeholí
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Přijď Duchu svatý.
21. října A.D. 2006P. Mgr. Martin Šmíd1 Formace trvalých jáhnů Diecéze ostravsko opavská Zpracováno podle dokumentu: ZÁKLADNÍ NORMY PRO FORMACI STÁLÝCH.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Ježíši, s námi zůstávej 1. Zůstávej s námi Ježíši, ať stále o tom vím, že ruka má je v ruce tvé a život můj je darem tvým. Ref.: Ježíši s námi zůstávej,
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
z pohledu pedagogiky a katechetiky
ETICKÉ ASPEKTY OCHRANY PŘÍRODY
Měj pevný vztah s Bohem  Pokud ho nemáme, vzdalujeme se od Boha a neslyšíme Ho když nás volá zpátky.
Salesiáni spolupracovníci ASC
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Cíle při výuce etiky/náboženství Zuzana Svobodová.
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Etika Mgr. Blanka Chocová.
Teologický rozměr majetkového vyrovnání. Co je církev Existuje mnoho pohledů na církev.  Instituce s hierarchickými i demokratickými prvky  Kristovo.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
Jsem přijat(a) za vlastní(ho). Způsoby chápání křesťanství Křesťanství zákona (povinností, řádu) Křesťanství akce, výkonu a pojistky.
1. Přemohl Ježíš smrti noc, | z hrobu vstal na úsvitu. | Jeho je sláva čest i moc | a on nám kráčí na pomoc, | na pomoc svému lidu.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
Malá křesťanská společenství PĚT ETAP RŮSTU CÍRKVE.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
 Poslední přikázání z první desky desatera – příkazy vztahující se k Bohu.  Již ve SZ patřilo toto přikázání k identitě vyvoleného národa.  Židé světili.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Zpracovala: Simona Hyková
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
1. Duše moje chválu stále zpívá o veliké lásce tvé, duše moje chválu stále zpívá a o veliké té lásce tvé. Já radost mám, že zpívat smím, že jsi, Jezu,
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
POVOLÁNÍ K MODLITBĚ Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Ježíši, s námi zůstávej 1. 1/2 Zůstávej s námi Ježíši, ať stále o tom vím, že ruka má je v ruce tvé a život můj je darem tvým. Refr.: Ježíši s námi zůstávej,
Efezským 2: 1, 2v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa, poslušni vládce nadzemských mocí, ducha, působícího dosud v těch, kteří vzdorují Bohu.
Vliv rodiny na víru a život. 2. Timoteovi 1,5 Připomínám si tvou upřímnou víru, kterou měla už tvá babička Lóis a tvá matka Euniké, a kterou máš, jak.
© Cristino Elena Usilujme o to, aby se Salesiánská rodina stala širokým hnutím osob pro spásu mládeže Usilujme o to, aby se Salesiánská rodina stala širokým.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Chléb a víno – Tělo a Krev Kristova – reálný duchovní.
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
1. Zpívejte, | čest vzdejte | Hospodinu ze všech stran! | Staré věci přestaly | a nové se začaly: | obnovené schopnosti | užívejte s radostí. | Nech ať.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
1. Jak vítati mám tebe, | ó králi věčných krás, | jenž přicházíš k nám z nebe, | bas obohatil nás? | Dej, Ježíši, ať poznám, | co dáváš z milosti, | jak.
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Matoušovo evangelium.
Markovo evangelium. Autor a datum vzniku Marek 50. – 60 po. Kr.
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
BIBLE = KNIHY STARÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
Křesťanství Adámková. Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění.
Novoroční modlitba 2016 Upravil - Dick Sand.
Jirka Pospíšil, AC Ivanovice
1. Jezu Kriste, Synu Boží, plný nebeského zboží, rač přítomen býti, dary svými obdařiti, Slovo své nám předkládaje, duši nasycuje.
Ježíš.
Slovo života Listopad 2012.
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Tři zaručené způsoby, jak ve sboru vybrat více peněz a nabít si nos
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Masarova 11, Brno - Líšeň. Masarova 11, Brno - Líšeň.
Naše zkuše- nosti: #12 Co je tajemstvím pravé radosti? Větší
Naše zkuše nosti: #2 Pokoj především KDE A JAK NALÉZT POKOJ? POKOJE
Transkript prezentace:

© Elena Cristino Hlavní představený P. Pascual Chávez Villanueva

Dejme se vést Bo ž í láskou k ž ivotu k ž ivotu …pravá kultura lidského ž ivota

Miluješ všechno, co je a neošklivíš si nic z toho, co jsi u č inil, v ž dy ť bys ani nemohl p ř ipravit n ě co, co bys m ě l v nenávisti. Mdr. 11, 24

“A jak by mohlo cokoli trvat, kdybys ty to necht ě l, anebo být zachováno, kdybys to nepovolal k bytí?” Mdr. 11, 25

Mdr. 11, 26 “Šet ř íš všechno, proto ž e to je tvé, Panovníku, který miluješ ž ivot.” který miluješ ž ivot.”

V době, kdy je život obzvláště ohrožován máme se celá salesiánská rodina snažit…

…přijmout život s vděčností a radostí jako nedotknutelný dar, snažíme se…

…docenit lidské utrpení skrze zodpovědnou službu, snažíme se..

…chránit s nadějí hodnotu a kvalitu každého života, především těch nejslabších a nejchudších. snažíme se...

Ke všem a ke každému z nás se obrací naléhavá výzva ve jménu Božím… z nás se obrací naléhavá výzva ve jménu Božím… RESPEKTUJOCHRAŇUJ MILUJ SLUŽ ŽIVOTU

Bůh stvořil člověka ke svému obrazu…

…ale na svět přišla smrt díky závisti zlého ducha

Čelíme kultuře smrti. Obnoveni vnitřně milostí Ducha, "který je Pánem a Dárcem života", stali jsme se lidmi pro život stali jsme se lidmi pro život a podle toho máme jednat. (Evangelium Vitae, 79). a podle toho máme jednat. (Evangelium Vitae, 79). …jsme pozváni vnímat život ve světle Evangelia, ve světle Evangelia, znovu jej přijmout znovu jej přijmout jako oslavu a službu.

Život podle evangelia… … přijmout odpovědnost za život jako úkol. Přijmout a milovat život jako dar… jako dar…

Úsilí pastorační i výchovné : chránit život tam, kde je poškozován. kde je poškozován. Škola, rodina a církev - všichni ať vychovávají ke službě života… sloužit životu, usilovat o jeho růst a učinit jej opravdovým darem

Vychovávat… …k plnosti života: smysl života a jeho cíl

…k respektování a správného pochopení: Života a sexuality Života a ekologie Života a lidské hodnoty Vychovávat…

… k nutnosti : svědomí nezměrné hodnoty, nepostradatelné pro život každého člověka

Zvláštní pozornost… … k výchově sexuality jako pramenu života, darování sebe v lásce. jako pramenu života, darování sebe v lásce. … těm, kterým dal život méně: chudí, děti v nesnázi…

Evangelizace… hlásat Evangelium života pro dosažení jeho plnosti a hodnoty jeho plnosti a hodnoty v životě věčném, v životě věčném, který začíná již nyní. To je důvod Ježíšova uzdravování v Evangeliu.

nový životní styl a osobní úroveň rodinného života, sociálního cítění a zájemu o široké okolí; Uspořádat… Od nezájmu ke starostlivosti o druhého, od odmítnutí k přijetí… ( Srov. Evangelium Vitae, ) přednost být nad mít, osoby nad věcí…

… v rodině (rodinné vztahy, vlídná výchova rodičů …) Uspořádat život …

…v Církvi (výchova k víře a oživování křesťanského společenství)

Uspořádat život … …v komunitě (bratrské vztahy, jejich kvalita a hloubka života)

Uspořádat život … …ve společnosti (ochrana každého života)

Člověk je povolán k tomu, aby pěstoval a spravoval zahradu světa (srov. Gn 2,15) a má tedy zvláštní úkol pečovat o místo života, tedy o celý svět, který Bůh přizpůsobil tak, aby sloužil osobní důstojnosti a životu člověka. (Evangelium Vitae, 42) Ochrana stvořeného

Jedná se zde tedy o otázku ekologickou – jednak o různé druhy zvířat, jejichž přirozená sídla a mnohotvárné formy života je třeba zachovat a jednak o vlastní "lidskou ekologii" – jejíž jasné a etické zásady formuluje na svých stránkách bible, že totiž život a jednak o vlastní "lidskou ekologii" – jejíž jasné a etické zásady formuluje na svých stránkách bible, že totiž život a to každý život, musí být zachováván a ctěn. (Evangelium Vitae, 42) a to každý život, musí být zachováván a ctěn. (Evangelium Vitae, 42)

…zcela jasně ukazuje, že ve vztahu k viditelné přírodě jsme podřízeni zákonům, nejen biologickým, ale také morálním, které není možné beztrestně porušovat. (Evangelium Vitae 42) Ochrana stvořeného

«Hospodin B ů h postavil č lov ě ka do zahrady v Edenu, aby ji obd ě lával a st ř e ž il» (Gn 2, 15).

Bo ž í láskou k ž ivotu Boží láskou k životu Dejme se vést Dejme se vést