Vstup Knihovny univerzitního kampusu MU do systému měření výkonu BIX Zdeňka Dohnálková Knihovna univerzitního kampusu MU, Brno Pro Klub vysokoškolských.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické zkušenosti s BIX v Knihovně UTB
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
Ing. Miroslav Pivovarčík, MBA
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji metoda napomáhající plánování rozvoje, zjišťování výkonu a efektivity sociálních služeb.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_03/A7 AutorIng. Liběna Krchňáková Období vytvořeníŘíjen.
Statistika VŠ knihoven NOVĚ Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava.
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
Tak takhle ne, šéfe !!! Knihovny a rock´n´ roll Národní technická knihovna Praha, 15.června 2010 Miroslava Sabelová,
Kvalita a bezpečnost zdravotních služeb -současná priorita MZ
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
Pravidla pro zajištění regionálních funkcí v Pardubickém kraji Seminář RF – Pardubice.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Příprava projektu v praxi Shrnutí Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Brno 2009.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
STATISTIKA Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci.
Meziknihovní služby Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Komise pro služby, Brno
Obsah Obsah Etapy realizace PPP projektu
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Příprava novely autorského zákona Celostátní porada vysokoškolských knihoven Hradec Králové Vít Richter Národní knihovna ČR
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů a knihovníků Zlín – PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše.
Aplikace teorie information commons v Ústřední knihovně Přírodovědecké fakulty MU Klub vysokoškolských knihovníků SKIP Zdeňka Dohnálková Prosinec 2006.
Metody měření výkonu a kvality užívané v zahraničních vysokoškolských knihovnách Zdeňka Dohnálková Knihovna univerzitního kampusu MU, Brno Seminář AKVŠ.
Zdravotnické prostředky a hodnocení zdravotnických technologií Leoš Heger 15. let Czech Med,
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Měření výkonu knihoven a jeho využití při zkvalitňování služeb Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 2. dubna 2014.
Adresář knihoven a informačních institucí ČR a navazující služby Bratislava Odborný seminář Súborný katalóg periodík Mgr. Zdenka Manoušková Národní.
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Řízení a plánování kariéry
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Rozvoj sociálních služeb v Pardubickém kraji Evaluace projektu rozvoj metod sociální práce a tvorba kritérií efektivity služeb.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
„Okna technickým oborům dokořán“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Společenská odpovědnost a školy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
KNIHOVNA UNIVERZITNÍHO KAMPUSU MU Kamenice 5, Brno
Problémy statistiky elektronických služeb
Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE Autentické videozáznamy vyučovacích hodin
Benchmarking jako EBL metoda v KUK MU Brno
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Ostrava
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Národního registru hospitalizací
Transkript prezentace:

Vstup Knihovny univerzitního kampusu MU do systému měření výkonu BIX Zdeňka Dohnálková Knihovna univerzitního kampusu MU, Brno Pro Klub vysokoškolských knihoven SKIP, květen 2010

Potřeba měření výkonu a srovnávání v KUK Rozpočtová omezení ospravedlnění nákladů a jejich úspory, případný přesun Srovnávání výkonů u nové knihovny potřeba kvantitativního srovnání dosud neměřených procesů Doložení efektivnosti vynakládaných prostředků zřizovateli

Výběr systému měření Nejbližší a úspěšný německý BIX 9 let kvalitního hodnocení a srovnávání Akademické knihovny se měří od r Indikátory pro: Zdroje a infrastrukturu, Využívání, Efektivita, Rozvoj (BSC, IFLA) Zapojeny knihovny ze 4 evropských zemí KUK jako první česká knihovna

Postup zapojení do BIX Vyplnění registračního formuláře (základní údaje o knihovně a jejím zřizovateli) Uzavření smlouvy o spolupráci s německým knihovnickým spolkem, který systém BIX provozuje Seznámení se s podmínkami a příprava vlastních dat

Základní podmínky BIX Úhrada účastnického poplatku 170 EUR do 1.2. Vložení dat VŠ knihovny do následujícího roku V červnu zveřejněny výsledky Listopad/prosinec – měření virtuálních návštěv speciálně instalovaným SW Do oznámení o účasti/ukončení, jinak pokračuje automaticky Spolupráce při propagaci

Vlastní proces sumarizace dat Využití statistických dat, sbíraných pro VŠ statistiky v ČR Doplnění dalších speciálně vypočtených dat (např. náklady na akvizici obsahují i náklady na vazbu a digitalizace) Sledování odlišných dat (vzdělávání zaměstnanců v hodinách, fyzické i virtuální návštěvy knihovny)

Metodická podpora od Deutschen Bibliotheksverband Vypracované podrobné instrukce k vyplnění formuláře (celkem 38 položek) Výhradně elektronický sběr dat přímo do aplikace BIX Poradenská podpora koordinátorů projektu Kontrola dat v květnu – možná korekce

Výhody a nevýhody BIX - Dosud neměří kvalitativní ukazatele – připravováno pro r Dokumentace v méně užívané němčině + Blízký evropský statisticky systém + Nejpropracovanější metodika + Snadno aplikovatelné na české prostředí

Využití získaného měření z BIX Zdůvodnění výdajů a existence některých služeb Měření činnosti a úspěchu Zlepšení služeb Srovnání s ostatními Marketing a propagace Zmapování činnosti Rozhodování na základě dat, ne předpokladů a odhadů

Budeme mít následovníky? Poskytneme radu každé VŠ knihovně, zajímající se o vstup do BIX Zapojíme se do práce případné pracovní skupiny Odkazy: seminář AKVŠ Možnosti měření efektivnosti a výkonnosti pro vysokoškolské knihovny: mereni-efektivnosti.html Zde podrobně o BIX příspěvek PhDr. V. Richtera

Děkuji Vám za pozornost. Kontakt: Zdeňka Dohnálková Knihovna univerzitního kampusu Kamenice 5, Brno