InTouch alarmový systém. Distribuovaný alarmový systém informuje operátory o stavu výrobního procesu a řídicího systému alarmy – varovná hlášení o stavu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
Advertisements

GENEROVÁNÍ PSEUDONÁHODNÝCH ČÍSEL
Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ČLENĚNÍ NÁKLADŮ PODNIKU S DŮRAZEM NA ROZHODOVÁNÍ
DFD - systém Databáze systému Správa systému Zpracování žádost Provoz systému strávník tazatel_žádoststrávník_žádost DB objednávka DB strava DB strávník.
Popis procesního modelu. Soupis jednotlivých procesů (funkcí) Přehrání video záznamu jedné ze tří kamer (operátor1, operátor2, místnost) Přehrání audio.
Operační systémy. OPERAČNÍ SYSTÉMY pomoc operátorovi, podpora vlastností reálného času, víceuživatelských a více úlohových systémů.
IS v surovinovém průmyslu Roman Danel Institut ekonomiky a systémů řízení HGF VŠB – TU Ostrava.
Hodnocení způsobilosti měřících systémů
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
Třídění PA. Kompaktní PA (KPA) -menší - měly původně pevně danou konfiguraci integrovaných modulů a byly uzavřeny v jednom pouzdře. -Pouzdro se montuje.
Téma:II-I/1 Dat.komun.-ovládání
Záznamové ústředny Comet řady MS55 a MS6 Nastavení záznamové ústředny.
Historické etapy vývoje managementu
6. Řízení a monitoring procesů. Řízení, regulace, měření, monitoring, automatizaceve farmaceutickém průmyslu Řídicí systémy Měřicí a monitorovací systémy.
Základy krizového řízení
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B2 Správa procesů AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníProsinec 2012 Ročník / věková kategorie2. ročník Vyučovací.
Indexy pojem OA a VOŠ Příbram.
Psychické stavy.
AT122-D TACHOSTORE PRESENTATION - OCT 05 TACHOSTORE: ŘEŠENÍ PRO DOPRAVCE AT122-D.
ZÁKON O KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI účel zákona současný legislativní stav působnost orgánů veřejné správy základní pojmy prováděcí předpisy.
SPECIALizační program pro učitele odborného výcviku
Profibus FMS Fieldbus Message Specification. Průmyslová sběrnice Profibus je určena pro automatizaci výrobních linek (výroba automobilů, plnicí linky,
Obhajoba diplomové práce
Přehled
Síťové karty Eva Zdráhalová 4. Z. Obsah prezentace 1. Role síťové karty Příprava dat 5 3. Posílání a kontrola dat Volby konfigurace.
MANET … přehled dostupných modulů …. MODULARITA: MANET je plně modulární což značí jeho otevřenost dalšímu rozvoji. V okamžiku vzniku nového modulu lze.
TEP EEPROM č.8. EEPROM Téma EEPROM TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
Bezpečnost chemických výrob N Petr Zámostný místnost: A-72a tel.: 4222
Využití Smart Meteringu při řízení spotřeby energie
Práce operátora trhu – roční zkušenost Ing. Miroslav Marvan Seminář AEM „Otevření trhu s elektřinou – první rok zkušeností a jak dále“ 5. března 2003.
Tvorba simulačních modelů. Než vznikne model 1.Existence problému 2.Podrobnosti o problému a o systému 3.Jiné možnosti řešení ? 4.Existence podobného.
Definice a vlastnosti Typy sociálních institucí Hodnoty a normy
Tato prezentace byla vytvořena
Komunikace s operátorem zásady realizace
State Transition Diagram a model řízení 5.Cvičení IS/IT.
Harmonogram cvičeních Podmínky pro zápočet Informační zdroje
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING III. Teoretické zdroje.
Systém upozorňování na výrazný/neobvyklý vzestup krátkodobých koncentrací znečišťujících látek v ČHMÚ (související s haváriemi nebo jinými mimořádnými.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Zavádění procesního řízení systému údržby do závodu 04 ve společnosti Preciosa, a. s. Turnov Eva Zikmundová.
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
Pohled operátora trhu na energetickou legislativu a příprava úprav při otevírání trhu s elektřinou Jaroslav Müller Seminář AEM Revize plynoucí z aplikace.
Optimalizace versus simulace 8.přednáška. Obecně o optimalizaci  Maximalizovat nebo minimalizovat omezujících podmínkách.  Maximalizovat nebo minimalizovat.
Teorie ES a jejich aplikace Biskup Jiří, Fakulta stavební, ČVUT Praha, Květen 2004.
Návrh struktury personálního spisu
Troubleshooting Hledání příčin poruch Metody pro určení proč něco nepracuje správně, nebo neposkytuje očekávané výsledky.
HACCP.
Měřické chyby – nejistoty měření –. Zkoumané (měřené) předměty či jevy nazýváme objekty Na každém objektu je nutno definovat jeho znaky. Mnoho znaků má.
Poděkování: Tato experimentální úloha vznikla za podpory Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu: „Modernizace výukových postupů a zvýšení.
P.Šafařík České vysoké učení technické v Praze, Fakulta strojní, Praha
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Řízená praxe Asistence oddělení vývoje , Informatické praxe 2011, Jitka Němečková.
Elektromagnetická slučitelnost. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
ČSN EN Výbušné atmosféry – Část 37: Neelektrická zařízení pro výbušné atmosféry – Neelektrické typy ochrany bezpečnou konstrukcí „c“, hlídání.
Rozdělení číslicově řízených systémů
Videoverifikace.
Technologie – Obráběcí stroje pro automatizovanou výrobu rozdělení
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Indexní analýza Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Řízení projektu MaR a ASŘTP
Animace v aplikaci PowerPoint 2007
Technologie – podstata NC řízení
Postup pro zavádění systému HACCP
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
Záznamové ústředny Comet řady MS55 a MS6
Transkript prezentace:

InTouch alarmový systém

Distribuovaný alarmový systém informuje operátory o stavu výrobního procesu a řídicího systému alarmy – varovná hlášení o stavu sledovaných podmínek procesu alarm – výjimečný stav, signalizuje, že něco neprobíhá správně události – běžné zprávy o chodu systému událost – detekovatelná změna stavu

Základní pojmy Stav trvá určitou dobu Událost je přechod, uskuteční se a ihned zanikne Alarm je stav... Alarmové hlášení je událost Priorita (závažnost) alarmu - označuje jak kritická je situace, jak důležitý je alarm: kritický, závažný, podružný, informativní InTouch: priority od 1 do 999 (1 nejdůležitější) Skupina – alarmy organizovány do skupin pro usnadnění sledování a správy alarmů (oblast závodu, odpovědnost operátora aj.)

Základní pojmy 2 Aktivace alarmu – překročena stanovená mez tím spustí alarmový stav Nepotvrzený alarm Potvrzení alarmu – obsluha oznamuje, že alarm vzala na vědomí tím alarm přejde do stavu Potvrzený alarm Vícestavový alarm – např. substavy Hi, HiHi Aktuální alarmy – právě aktivní alarmy Historické alarmy – alarmy,které již zanikly, veličina se vrátila do normálního stavu

Typy alarmů podmínka vznikutřídatyp logický stavDSCDSC hodnota – velmi nízkáVALUELOLO hodnota – nízkáVALUELO hodnota – vysokáVALUEHI hodnota – velmi vysokáVALUEHIHI odchylka - velkáDEVMAJDEV odchylka - maláDEVMINDEV rychlost změnyROCROC

Typy událostí ACKalarm byl potvrzen ALMvznikl alarm EVTvyskytla se událost RTNproměnná se vrátila do normálního stavu SYSvyskytla se systémová událost USERpřihlášení, odhlášení operátora LGC hodnota proměnné změněna skriptem OPR hodnotu proměnné změnil operátor

Alarmové skupiny

Konfigurace alarmů dvouhodnotová proměnná: proměnné typu real a integer:

Alarmy - různé potvrzování alarmů nastavení alarmového systému