Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Síťové karty Eva Zdráhalová 4. Z. Obsah prezentace 1. Role síťové karty 3 - 4 2. Příprava dat 5 3. Posílání a kontrola dat 6 - 9 4. Volby konfigurace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Síťové karty Eva Zdráhalová 4. Z. Obsah prezentace 1. Role síťové karty 3 - 4 2. Příprava dat 5 3. Posílání a kontrola dat 6 - 9 4. Volby konfigurace."— Transkript prezentace:

1 Síťové karty Eva Zdráhalová 4. Z

2 Obsah prezentace 1. Role síťové karty 3 - 4 2. Příprava dat 5 3. Posílání a kontrola dat 6 - 9 4. Volby konfigurace a nastavení 10 - 11 5. Síťové kabely a konektory13 - 14

3 Rolí síťové karty je:  připravovat data z počítače pro síťový kabel  posílat data do jiného počítače  kontrolovat tok dat mezi počítačem a kabelovým systémem

4 Síťová karta je hardware a firmware (softwarové rutiny uložené v permanentní paměti), který provádí funkce řízení logického spoje a řízení přístupu na média ve spojové vrstvě modelu OSI.

5 Příprava dat Síťovým kabelem musí data procházet v jediném toku bitů a vždy jen v jednom směru. Počítač data buď posílá nebo přijímá. Síťová karta vezme data přenášená paralelně jako skupinu a přestaví je tak, aby procházela přes jednobitovou sériovou cestu v síťovém kabelu. Toho se dosáhne především digitálních signálů počítače na elektrické a optické signály, které mohou být přenášené síťovými kabely. Komponent, který za tuto informaci odpovídá se jmenuje transcevier.

6 Posílání a kontrola dat Předtím než síťová karta data skutečně pošle po síti, provede elektronický dialog s přijímací kartou, aby se obě karty dohodly na následujícím:

7  maximální velikost skupin dat, které budou posílány  množství dat, které bude odesláno před potvrzením  časové intervaly mezi odesíláním potvrzení  kolik dat mohou obě karty pojmout, než dojde k přeplnění  rychlost přenosu dat

8

9 Pokud musí komunikovat novější, rychlejší a vyspělejší karta se starším a pomalejším modelem, musí obě karty najít společnou přenosovou rychlost, kterou obě zvládnou. Obě karty pošlou té druhé signály označující její parametry a přijmou nebo se přizpůsobí parametrům karty. Po stanovení všech detailů pro komunikace zahájí obě karty posílání a přijímání dat.

10 Volby konfigurace a nastavení Síťové karty mají často konfigurovatelné volby, které je potřeba nastavit, aby síťová karta správně fungovala.

11 Zahrnují například:  přerušení  bázovou adresu vstupně/výstupního portu  transceiver

12 Síťové kabely a konektory Abyste mohli zvolit pro svou síť správnou kartu, musíte si nejdříve určit, jaký typ síťových kabelů a konektorů bude síť mít.

13 Některé síťové karty mají více než jeden konektor rozhraní. Není například neobvyklé, že má síťová karta konektor jak pro tlustý, tak tenký koaxiál, nebo konektor pro kroucenou dvoulinku a pro tlustý koaxiál.

14

15 Zdroj informací http://site.zde.cz


Stáhnout ppt "Síťové karty Eva Zdráhalová 4. Z. Obsah prezentace 1. Role síťové karty 3 - 4 2. Příprava dat 5 3. Posílání a kontrola dat 6 - 9 4. Volby konfigurace."

Podobné prezentace


Reklamy Google