Neptun.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Neptun.
Advertisements

Planety sluneční soustavy
Soubor všech fyzikálně na sebe působících objektů, který je současná astronomie a kosmologie schopna obsáhnout. staří vesmíru se odhaduje na 13 až 18miliard.
Sluneční soustava Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
ZŠ Rajhrad Ing. Radek Pavela
Planety sluneční soustavy
Uran.
Vesmír Vznik Vesmíru a Země: 15 miliard – vznik Vesmíru Velkým třeskem
Saturn Saturn je v pořadí planet na šestém místě a po Jupiteru druhá největší planeta sluneční soustavy. Planeta byla pozorována již starověkými astronomy.
Pluto - trpaslík sluneční soustavy
HISTORIE ZEMĚ.
1.B Obchodní akademie Olomouc
Neptun Tereza Mašátová. Popis Je to plynný obr. Je to plynný obr. Jeho atmosféra se skládá z molekulárního vodíku (85%), helia (13%) a metanu (2%). Jeho.
Jupiter.
Registrační číslo projektu
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Ing. Pavla Macillisová
Sluneční soustava 5. ročník
Sluneční soustava Miroslava Maňásková.
Velké planety Plynní obři
Autoři : Tadeáš, Barča, Andrej, Patrik Název skupiny : JÁDROVCI.
Vypracovali: Ondřej Jeřábek a Martin Hron
Obří planety Fyzika RNDr. Zdeňka Strouhalová
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Vesmír.
Šablony GEOLOGIE 2. Vznik sluneční soustavy Vypracovala: Mgr. Eva Ratiborská ZŠ Trávník, Přerov ZŠ Trávník, Přerov.
Adam Stibůrek Monika Vančurová
Kateřina Bartůšková, Jakub Žďárský
Autor: Petr Kindelmann Název materiálu: Saturn Šablona: III/2
NEPTUN Kateřina Valentová Lucie Kvasničková Triton.
Slunce vzniklo asi před 4,6 miliardami let a bude svítit ještě přibližně 7 miliard let. Stejně jako všechny hvězdy hlavní posloupnosti i Slunce.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Tajemství deváté planety. Historie ● 1929 Lowell – poruchy v draze Uranu ● Tombaugh – objev Pluta ● 1999 zařazeno Pluto mezi planety ●
Pluto.
Sluneční soustava.
VESMÍR Projekt pro výuku fyziky v 9.ročníku Vypracoval: Bc.P.Martínek.
Planety sluneční soustavy
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
UMÍSTĚNÍ ZEMĚ VE VESMÍRU
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 19.
Sluneční soustava.
Pluto, Charon Štěpánka Nejedlá IX.A. Obsah:  Základní informace o Plutu  Umístění a složení  Měsíce  Charon  Povrch Charonu.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09_Sluneční soustava TÉMATICKÝ.
Sluneční soustava planety kontrolní otázky Merkur Jupiter Venuše Saturn Země Uran Mars Neptun.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA N EPTUN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Gošová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Mars Jindra Kučerová. Obsah  Základní údaje  Nitro Marsu  Povrch Marsu  Atmosféra  Voda na Marsu  Měsíce Marsu  Závěr  Zdroje.
Uran, Neptun GalaxyTrip. Uran ● Doba oběhu okolo Slunce je 84 let ● Průměr planety je km ● Plynný obry a společně s Neptunem i mezi tzv. ledové.
Vesmír. MERKUR NEPTUN SATURN URAN JUPITERVENUŠE ZEMĚ MARS SLUNCE.
Planety sluneční soustavy
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
JUPITER.
Uran.
Saturn.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
URAN A NEPTUN.
Saturn.
UMÍSTĚNÍ ZEMĚ VE VESMÍRU
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
VESMÍR 2 VY_32_INOVACE_XVII-C-06.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Vnější planety sluneční soustavy
Sluneční soustava.
Planeta Sluneční Soustavy
Uran Sluneční soustava Název školy
Transkript prezentace:

Neptun

Základní informace: Průměr: 49 528 km Hmotnost: 1,0243×1026 kg Objem: 6,254×1013 km3 Počet měsíců: 13 Počet prstenců: 5 Astronomický znak Patří mezi kamenné planety. Má charakteristickou modrou barvu. Je to 8 nejvzdálenější planeta sluneční soustavy od Slunce. Spadá mezi menší plynné obry sluneční soustavy. Byl objeven v roce 1846.

Charakteristika atmosféry: Vodík 80% Hélium 19% Metan 1% Vyskytují se zde obrovské víry tzv. „Velké tmavé skvrny“. Teplota na povrchu je přibližně -220°C. Střídají se zde 4 roční období stejně jako na zemi, ale jedna perioda trvá 40 let.

Vnitřní stavba: Horní vrstva atmosféry Atmosféra z vodíku, hélia a metanu 3. Plášť tvořený vodou, čpavkem a ledem metanu 4. Kamenoledové jádro

Vznik: Měsíce a prstence: Narážením prachových částic do sebe, čímž vznikaly větší částice a posléze balvany. Neustálé srážky vedli k jejich narůstání, až vznikla tělesa o velikosti několik tisíc kilometrů. Tato tělesa vlivem gravitace začala do svého okolí strhávat plyn a prach, čímž planeta dorostla do dnešní velikosti. Měsíce a prstence: Největší měsíc Triton. Další měsíce: Sao, Neso, Nereida, Protetus,… Prstence: Galle, Le Verrier, Lassell, Arago a Adams

Pluto

Základní informace: Průměr: 2302 km Hmotnost: 1,25 x 107 km2 Objem: 6,39×109 km3 Počet měsíců: 3 Astronomický znak Kamenná planeta V roce 2006 vyřazena ze seznamu planet Objevena v roce 1930

Charakteristika atmosféry Dusík 98% Stopy metanu a oxidu uhelnatého Teplota na povrchu je asi - 229°C V roce 2006 vystartovala sonda New Horizons směrem k Plutu. Přílet v roce 2015.

Vnitřní stavba

Měsíce Největší: Charon – objeven 1978 Nově objevené – Nix a Hydra