Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vesmír.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vesmír."— Transkript prezentace:

1 Vesmír

2 Planety -> Pluto není Planetou a Ceres a Eris jsou hvězdy.

3 Saturn -> Saturn patří mezi velké plynné obry , pro které je typické, že nemají pevný povrch, ale pouze hustou atmosféru , která postupně přechází do pláště.

4 Jupiter má hmotnost přibližně jedné tisíciny Slunce.
-> Největší planeta Sluneční soustavy. Jupiter má hmotnost přibližně jedné tisíciny Slunce. Sluneční soustava je někdy popisována jako dvoj systém skládající se ze Slunce a Jupiteru jako hlavních dvou členů a dalších menších těles.

5 Uran -> Třetí největší a čtvrtá nejhmotnější planeta ve sluneční soustavě. -> Řadí se mezi plynné obry a společně s Neptunem i mezi tzv. ledové obry …

6 Neptun S rovníkovým průměrem okolo 50 000 km spadá mezi menší plynné obry sluneční soustavy. Podobně jako u ostatních plynných obrů je možno přímo pozorovat pouze svrchní vrstvy atmosféry, ve kterých je vidět několik velkých temných skvrn, připomínajících skvrny v atmosféře Jupiteru.

7 Venuše -> Je pojmenovaná po římské bohyni lásky a krásy Venuši. Jedná se o jedinou planetu sluneční soustavy, která je pojmenována po ženě. Venuše je terestrická planeta, co do velikosti a hrubé skladby velmi podobná Zemi; někdy se proto nazývá „sesterskou planetou“ Země. Eliptická oběžná dráha Venuše má ze všech planet nejmenší výstřednost, pouze 0,007…

8 Merkur -> Merkur je Slunci nejbližší a současně i nejmenší planetou sluneční soustavy.

9 Mars Je pojmenována po římském bohu války Martovi.
-> Druhá nejmenší planeta soustavy po Merkuru. Je pojmenována po římském bohu války Martovi.

10 Země -> Na Planetě Zemi žijí lidé. Je tvořená přibližně ze 71% vody. -> Jedná se o nedokonalou kouli s poloměrem  km

11 Autor prezentace Jiří Trejbal Třída 8.C


Stáhnout ppt "Vesmír."

Podobné prezentace


Reklamy Google