Centrum pro katechezi, Olomouc 2013

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Advertisements

Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Boj o modlitbu I Centrum pro katechezi v Olomouci, 2014.
Chléb náš vezdejší dej nám dnes
Integrita bezúhonnost
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
Svatí jako duchovní vůdcové modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
Rozjímání Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Boj o modlitbu II. Centrum pro katechezi, Olomouc 2014.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
ÚSTNÍ MODLITBA Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Ve společenství s Matkou Boží
Odpusť nám naše viny, jako i my odpouštíme našim viníkům
Slovo života Slovo života květen 2012 květen 2012.
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
Katechetické centrum Olomouc, 2014
1. Otče náš nebeský, posvěť se jméno tvé. Přijď tvoje království, buď vůle tvá. Tam, kde lid tvůj se probouzí, tam, kde roste tvůj chrám, v srdcích všech.
Centrum pro katechezi Olomouc ve spojení: pád člověka + jeho pozvednutí k Bohu; -je spojena s osobními dějinami člověka. Centrum pro katechezi.
UDÁLOSTI U HORY SINAJ Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu.
Slovo života Slovo života leden 2012 leden 2012 Každoročně se od 18. do 25. ledna slaví v mnoha částech světa Týden modliteb za jednotu křesťanů, jehož.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Bůh jako dobrý Otec nás sytí svým slovem a eucharistickým tělem,
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
Ježíšova velekněžská modlitba I
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Pozvání k účasti na liturgii.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Místo modlitby Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Abrahámova přímluvná modlitba
Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba mě nikdy neuzavírá do mého nitra, Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
MODLITBA – CHOZENÍ S BOHEM Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
2. ZDROJ JEŽÍŠOVY MODLITBY: LÁSKYPLNÝ VZTAH K OTCI. DVANÁCTILETÝ JEŽÍŠ V CHRÁMĚ.
Centrum pro katechezi Olomouc, Projev radosti a úcty Postoj člověka před Bohem Symbol pozornosti nebo změny Stání při liturgii je vyjádřením bdělosti,
MŠE SVATÁ. Vyznání víry, Přímluvy
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Od naslouchání ke skutkům Vzorem: poslední večeře.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci Vše je snadné, když Bohu uvěříme a když mu řekneme: „Zde jsem, Pane.“ Vyrobilo centrum pro katechezi v.
Modlitba v domě Hospodinově: Anna, Samuel, David Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Každý vstup ke mši svaté je obřadním a slavnostním vstupem. Každé.
TRADICE MODLITBY Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY III Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
POVOLÁNÍ K MODLITBĚ Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015Foto: morgueFile  starokřesťanský hymnus,  oslava Boha Otce a Syna.
Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc Mojžíš se často a dlouho zdržuje při rozhovorech s Pánem. Jedná se o důvěrný vztah k věrnému Bohu. Při těchto.
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Způsoby modlitby II Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Karel Řežábek 1988Rosa, Celým srdcem 43 Otče náš nebeský, posvěť se jméno Tvé, přijď Tvoje království, buď vůle Tvá.
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Středem a vrcholem mše svaté je eucharistická modlitba. Eucharistická modlitba Centrum pro katechezi.
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
Slovo života Květen 2012.
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Židům 1. kapitola Bůh mluví a ANDĚLÉ.
MŠE SVATÁ. Doxologie, obřady svatého přijímání
Transkript prezentace:

Centrum pro katechezi, Olomouc 2013 5. Ježíš učí modlit se Centrum pro katechezi, Olomouc 2013

„Pane, nauč nás modlit se.“ Ježíš se ujímá člověka tam, kde je, a postupně ho vede ke svému Otci. Když mluví k zástupům, vychází z toho, co znají se Staré smlouvy, a v podobenstvích otevírá obzory nového království. Svým učedníkům toto podrobněji vysvětluje a vysílá je, aby se oni stali vychovateli v modlitbě. Centrum pro katechezi, Olomouc 2013

Centrum pro katechezi, Olomouc 2013 Obrácení srdce Jedna z nejdůležitějších událostí při modlitbě je obrácení srdce - skrze smíření se a odpuštění: láska k nepřátelům, modlitba za pronásledovatele, modlitba k Otci „ve skrytosti“. A tam někde v hloubi mého srdce se objevuje vztah k Tomu, se kterým tuto modlitbu sdílím, to je Bůh. Víra je synovské přilnutí k Bohu bez ohledu na to, co cítím nebo chápu. Centrum pro katechezi, Olomouc 2013

Centrum pro katechezi, Olomouc 2013 Modlitba je boj Mt 7,21: „Ne každý, kdo mi říká Pane, Pane, vejde do nebeského království, ale ten kdo plní vůli mého nebeského Otce.“ V modlitbě se nejedná o řeči, ale nasměrování srdce k Otcově vůli. Spolupráce na Božím plánu: hledat, co se může skrze mne Božího uskutečnit. Nechat Boha vstoupit do mého srdce – do mého života. Centrum pro katechezi, Olomouc 2013

Podobenství o neodbytném příteli vybízí k modlitbě, kterou máme konat s naléhavostí, náš nebeský Otec nám pak dá všechno, co potřebujeme. A především nám dá svého Svatého Ducha. Centrum pro katechezi, Olomouc 2013

Podobenství o neodbytné vdově zdůrazňuje trpělivost a věrnost v modlitbě. Protože vztah k Bohu není na nějakou omezenou dobu. To je stav nekonečna. Bůh své věrné vyslyší a zastane se jich. Centrum pro katechezi, Olomouc 2013

Podobenství o farizeovi a celníkovi se týká pokory srdce. Bez této pokory není skutečné modlitby. Centrum pro katechezi, Olomouc 2013