Archeologické výzkumy Povinnosti vlastníka kulturní památky Financování kulturní památky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Zákon č. 184/2006 o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění) Zákon upravuje podmínky a)odnětí nebo omezení.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
ISAD Cíl: • sjednotit archeologická data vytvořená v projektech výzkumu a vývoje na ústředním pracovišti NPÚ • vytvořit aplikaci na internetu pro komplexní.
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Ochrana kulturních památek
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Řízení o přestupcích.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Vykonavatelé vlastnického práva státu
Systém kontrolní činnosti SEI
Poplatkové právo Petr Mrkývka © 2011.
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Zpracovala: Ivana Průchová, podzim Vyvlastňování pozemků a staveb teze.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Hospodaření s majetkem obcí a krajů. Úvodem právní úprava obsažená v OZř a KZř je velmi kusá široký prostor pro uplatnění obecných předpisů (občanský.
Ochrana kulturních památek M. Horáková. Témata seminářů Úvod, základní právní úprava, základní pojmy Ochrana kulturních památek,Státní památková péče.
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Ochrana kulturních památek JUDr. Alena Kliková. Kulturní památka Zák. č. 20/1987 Sb. (§2) Zák. č. 20/1987 Sb. (§2) Věc – movitá Věc – movitá - nemovitá.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
PRÁVA A POVINNOSTI VLASTNÍKA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ (dle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění)
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Určeno pro:  žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
Veřejnoprávní smlouvy
Státní pozemkové vlastnictví - prameny právní úpravy -
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Ochrana kulturních památek Jana Jurníková
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Umisťování staveb.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
Vybrané nevýhody a rizika
Vyvlastnění a stavebně právní instituty omezující majetková práva VOSPaVS I Sylabus k tématu přednášky.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Nemovité kulturní památky na území obcí Jihomoravského kraje
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Stavební pozemky (teze)
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

Archeologické výzkumy Povinnosti vlastníka kulturní památky Financování kulturní památky.

Vymezení pojmu  Záchranný archeologický výzkum  – odborná archeologická činnost vyvolaná ohrožením nebo narušením území s archeologickými nálezy  - § 23b zák. č. 20/1987 Sb. plán území s archeologickými nálezy  Kdo: kraj (dohoda s MK, odborná pomoc n.p.u. a AV)  Jak: nařízení (právní předpis)  Platnost: max. 20 let 

 - § 22 odst. 2 – oznamovací povinnost  Kdo: stavebník  Kdy: nejpozději územní řízení  Komu: AV AÚ  Kdy: stavební činnost na území s archeologickými nálezy  Pokuta až do výše 4 mil. Kč

Provádění ZAV  Archeologický ústav AV ČR nebo oprávněná organizace  - uzavírání smlouvy nebo rozhodnutí krajského úřadu

Obsah dohody  - dohoda o provedení AV – rozsah   dostatečný časový prostor pro nezbytné provedení terénní části archeologického výzkumu,   dokumentace nemovitých archeologických nálezů a zajištění movitých archeologických nálezů, a to včetně konzervace předmětů, jejichž existence je po jejich vyjmutí ohrožena (sklo, předměty z organických materiálů, dřevo, kovové předměty   apod.).   cena

Náklady  §22 odst. 2 „je-li stavebníkem PO nebo FO, při jejímž podnikání vznikla nutnost ZAV, hradí náklady ZAV tento stavebník, jinak hradí náklady organizace provádějící archeologický výzkum“

Náklady  Dvojí financování (§ 22 odst. 2)  Je-li stavebníkem  1. PO vždy, FO v souvislosti s podnikáním (podnikatel, stát, obec)  2. FO – ten, v jehož prospěch výzkum probíhá (zpravidla stát, kraj, Fond záchranných archeologických výzkumů(npu))  - Nejvyšší soud 32 Odo 765/2004

ZAV  - čl. 6 odst. 1 Úmluvy o ochraně archeologického dědictví Evropy „každý stát se zavazuje zajistit veřejnou finanční podporu pro archeologické výzkumy ze strany celostátních, regionálních a místních úřadů, v souladu s jejich pravomocemi.“

ZAV  - porušení principu rovnosti  - návrh právní úpravu sjednotit  - možnost žádat o příspěvek

Na co pamatovat   na dosud neporušeném území s archeologickými nálezy je nezbytné:   – získat veškeré odborné archeologické podklady KP   – dohledat informace o veškerých předchozích archeologických výzkumech a využít jejich výsledků   – zakreslit do plánů plochy dřívějších archeologických výzkumů a dosud známé významné nemovité archeologické nálezy (zejména pozůstatky zdiva), jakož i výsledky průzkumů provedených nedestruktivními metodami   – zakreslit do plánů dřívější výkopy, tj. místa, kde byly stavební nebo jinou činností archeologické nálezy již odstraněny a využít těchto míst při plánování stavebních a terénních úprav.

Archeologický nález  Věc, která je dokladem nebo pozůstatkem života člověka a jeho činnosti od počátku jeho vývoje do novověku a zachovala se zpravidla pod zemí (§ 23)  Oznámení A.Ú. nebo muzeu či obci do druhého dne  Naleziště ponechat beze změny až do prohlídky  Právo na odměnu a úhradu nákladů

Nález při stavební činnosti  Předem si zjistit, zda AN  § 176 stavebního zákona  - Archeologický nález – oznamovací povinnost stavebnímu úřadu a památkáři  Má ji stavebník – může převést smlouvou na stavebního podnikatele  Přerušení prací a zabezpečení nálezu  Stavební úřad stanoví podmínky zabezpečení, popř. rozhodne o přerušení prací

Pokračování  Přerušení prací může nařídit i orgán státní památkové péče  Stavební úřad může vydané stavební povolení změnit (dohoda s památkáři)  AN může být prohlášen za KP – lze stavební povolení změnit nebo zrušit (dohoda s MK)  Náhrada nákladů – do 6 měsíců ode dne nabytí právní moci rozhodnutí (uplatňuje u památkářů nebo MK)

Povinnosti vlastníka kulturní památky  Zachování  Údržba v dobrém technickém stavu  Ochrana: před poškozením,  ohrožením,  znehodnocením  Užívání – o ohledem na památkový a technický stav  Vlastník i uživatel (na náklad vlastníka)

Oznamovací povinnost  Ohrožení nebo poškození  OBEC III.  Bezodkladně  1. oznámení  2. vyžádání si rozhodnutí o způsobu odstranění závad (s.ř.- návrh)  Porušení: pokuta PO nebo FO podnikateli – Kč

Neplnění povinností vlastníkem  A) vyjádření n.p.u.  B) rozhoduje Obec III.  C) rozhodnutí o opatřeních (lhůta)  pozn-. lze i na návrh  Pokud je neprovede  - lze rozhodnout o provedení na náklad vlastníka

Neplnění povinností  Bezprostřední ohrožení KP  - podnět k zahájení řízení o nařízení udržovacích prací nebo nezbytných úprav  - dává jej obec se souhlasem Obec III.  - rozhoduje stavební úřad  Nařízení nutných zabezpečovacích prací – lze nařídit stavebnímu podnikateli, náklady nese vlastník (dohoda, jinak hradí obec, pak vymáhá)

Neplnění povinností vlastníkem  § 39 odst. 1 písm. c)  Sankce: pokuta až do výše 2 mil. Kč  Ukládá: obec III.  U NKP kraj – pokuta až do výše 4 mil. Kč

Vyvlastnění  Trvalé zanedbávání povinností a ohrožení zachování  Nemovitá kulturní památka  Vadné užívání  Nejdříve pokus o dohodu  Následně návrh OBEC III. na vyvlastnění (zák. č. 184/2006 Sb.)

Financování financování příménepřímé

Přímé financování přímé Státní rozpočet Komunální rozpočet Ostatní zdroje

Nepřímé financování Nepřímé Bezplatná odborná pomoc Daňová zvýhodnění

Přímé financování  Čl. 11 odst. 4 Listiny ZPS (omezení vlastnického práva)  Finanční příspěvek  - náleží vlastníku KP  - obnova či zachování KP  - kryje zvýšené náklady  - nutno prokázat zvlášť odůvodněný případ  - správní uvážení  Hrazeno z rozpočtů obcí nebo krajů

Podmínky  Podání žádosti s doklady  Zvýšené náklady jsou spojeny se zachováním nebo obnovou  Jde o zvlášť odůvodněný případ:  a) je ve špatném technickém stavu, pokud tento stav nebyl zaviněn vlastníkem kulturní památky,  b) je využívána a zpřístupněna nebo vystavena veřejnosti pro kulturně vzdělávací nebo náboženské účely,  c) nalézá se v pohledově významné poloze,  d) je ojedinělou kulturní památkou svého druhu nacházející se v územním obvodu krajského úřadu nebo obecního úřadu obce s rozšířenou působností.

Přímé financování  Finanční příspěvek  Zdroj: MK (může i prostřednictvím kraje nebo obce)  Podmínky: obnova KP  Mimořádný společenský zájem:

Mimořádný společenský zájem  a) je prohlášena za národní kulturní památku, b) je zapsána do seznamu UNESCO b) je zapsána do seznamu UNESCO  c) je v havarijním technickém stavu, pokud tento stav nebyl zaviněn vlastníkem kulturní památky,  d) je zpřístupněna  e) tvoří významnou dominantu obce nebo města,  f) je ojedinělou kulturní památkou svého druhu na území České republiky,  g) je zařazena do specializovaných programů ministerstva kultury na úseku státní památkové péče 

Přímá  Programy MK:  6 specializovaných programů na obnovu kulturních památek,  -program na podporu památek UNESCO  -program na podporu občanským sdružením  - program na podporu záchranných archeologických výzkumů.

Programy MK  Program záchrany architektonického dědictví  - obnova kulturních památek, které jsou nejcennější součástí architektonického dědictví (například hrady, zámky, kláštery, historické zahrady, kostely), konkrétně na práce směřující k záchraně kulturní památky nebo k záchraně těch jejích částí, které tvoří podstatu kulturní památky.

Programy MK  Havarijní program  zajištění nejnaléhavějších oprav nemovitých kulturních památek, zejména na odstranění havarijního stavu střech a nosných konstrukcí staveb – kulturních památek.

Programy MK  Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón  obnova kulturních památek nacházejících se v nejcennějších částech historických měst prohlášených za památkové rezervace nebo památkové zóny. Finanční příspěvky mohou být z tohoto programu poskytovány pouze tehdy, pokud má příslušné město zpracovaný vlastní program regenerace a pokud se zároveň finančně podílí - společně s vlastníkem - na obnově kulturní památky.

Programy MK  Program péče o vesnické památkové rezervace, vesnické památkové zóny a krajinné památkové zóny  obnova kulturních památek nacházejících se ve vesnických památkových rezervacích a ve vesnických a krajinných památkových zónách (zejména památek lidové architektury, například zemědělských usedlostí, chalup, kapliček a božích muk).

Programy MK  Program restaurování movitých kulturních památek  obnova (restaurování) movitých kulturních památek, zejména významných děl výtvarných umění nebo uměleckořemeslných prací umístěných v budovách zpřístupněných veřejnosti pro kulturní, výchovně vzdělávací nebo náboženské účely (například obrazy a sochy v kostelech).

Programy MK  Program Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností  obnova památkového fondu, kde to efektivně a účelně neumožňují jiné programy Ministerstva kultury.  Podmínky:  -zachování a obnova nemovitých kulturních památek,  - tyto se nalézají mimo památkové rezervace a zóny,  - nesmí být národními kulturními památkami  -nesmí být ve vlastnictví státu

Programy MK  Program Podpora pro památky UNESCO  tři prioritní oblasti:  - tvorba management plánů,  - vědecko-výzkumné aktivity  - prezentace, propagace a edukace statků UNESCO

Programy MK  Program Podpory občanských sdružení v památkové péči  umožňuje finančně podporovat veřejně prospěšné projekty předložené občanskými sdruženími, popř. dalšími subjekty, jejichž činnost napomáhá k ochraně nemovitého i movitého památkového fondu v ČR a k nejširší popularizaci péče o něj.

Programy MK  Program Podpora záchranných archeologických výzkumů  - podporuje záchranných archeologických výzkumů prováděných příspěvkovými organizacemi zřizovanými Ministerstvem kultury, pokud jsou oprávněny k této činnosti.

Nepřímá  1. Daňová zvýhodnění  338/1992 Sb., - KP zpřístupněné veřejnosti a úpravy staveb– ne daň z nemovitosti  357/1992 Sb., osvobození od daně darovací u nabytí vlastnictví mezi osobami příbuznými v řadě přímé a mezi manželi  583/1992 Sb., zvýhodněné odpisy v případě technického zhodnocení KP

BOP  Při obnově  Odborné informace  Podklady a dokumentace KP

Předměty kulturní hodnoty  Zák. č. 71/1994 Sb. o prodeji a vývozu předmětů kulturní hodnoty  - nevztahuje se na kulturní památky  Definice: přírodniny nebo lidské výtvory nebo jejich soubory, které jsou významné pro historii, literaturu, umění, vědu nebo techniku a splňují kritéria obsažená v příloze zákona.

Vývoz  - osvědčení k vývozu  Na dobu určitou (max. 5 let) nebo trvale  Kdo jej vydá:  muzea,  galerie,  knihovny  pracoviště Národního památkového ústavu Ministerstvo kultury  působnost určuje zákon

Rozhodování  - žádá vlastník  - místní příslušnost: trvalý pobyt vlastníka (podpůrně místo věci)  - ohledání věci  Lhůta: 21 dnů  Pokud nevydá osvědčení ve lhůtě, postupuje MK (lze prohlásit za KP)

Rozhodování  Rozhodnutí o zamítnutí žádosti x osvědčení  Nutno předložit při vývozu  Vývoz bez osvědčení 5 mil. Kč