K bakalářské práci 2 Proces Podzim 2013. Typy nadpisů Norsk polarlitteratur: historie og mottakelse Navn forteller historie. Utviklingen av fornavn i.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak psát SOČ Seminář DDM Praha 6. ledna 2010 Lenka Krejčová Doplnil poznámkami: Č.Kodejška -Ne pouze kompilát -Vlastní projekt,
Advertisements

Jak má vypadat článek i pro zkoušku. Název (Title) stručný, výstižný Autoři Adresy Affiliation (Při více autorech bývá označen Corresponding author) Abstract:
Zpracovávání BP a DP Odborná praxe pro bakalářské studium
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
METODIKA TVORBY ODBORNÉHO TEXTU
Závěrečná fáze výzkumu
Jak psát seminární práci
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
PŘÍPRAVA GRANTOVÉHO PROJEKTU prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc.
1 Úvodní snímek slouží pro počáteční orientaci a jako návěští pro hypertextové odkazy. Při použití jako předlohy jej uživatel odstraní.
POSTUP PSANÍ ZPRÁVY. CÍL (Proč zprávu píšete ?) -1 POSKYTNUTÍ INFORMACÍ : spojeno s prezentací nějakých faktů nebo vysvětlením příkladů či konkrétních.
Úvod do managementu 1. seminář
15. ESEJE Cíl : připravit osnovu eseje a poté esej napsat
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Pokyny pro psaní bakalářské práce (BP)
PPíšeme vědecký článek. Jaký článek – domácí úkol o dvou brožurách o jaderné fyzice a zkušenostech z jejich použití (ověření použitelnosti, expertní posouzení)
Vedoucí práce: doc. PhDr. Ing. Mgr. PhD.
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Absolventská práce.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
VY_32_INOVACE_EKO_06 MARKETINGOVÝ VÝZKUM I. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Úvod do studia.
Diplomový seminář pro studenty ITaM B. Miniberger LS 2013.
Struktura textu, analýza, argumentace
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Zpracování ročníkových prací – letní semestr ROPR4 a KROP4 Ing. Martina Juříková, Ph.D.
Název ročníkové práce Vaše Jméno Vedoucí práce: doc. PhDr. Ing. Mgr. Jméno Příjmení, PhD., CSc.
Absolventská práce.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Základní elementy návrhu výzkumu a výzkumného projektu Strategie a metodologie sociálněvědního výzkumu.
Úvod do studia Strategie vyhledávání zdrojů Robert Zbíral.
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
Výzkum veřejného mínění a jeho realizace
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Tvorba posterů *1* - Co je to poster? *2* - Jak vypadá?
Radka Havlíčková Umění prezentace Radka Havlíčková
Nigel Warburton The Basics of Essay Writings. O co jde? ● číst o tom, jak psát, nestačí ● psaní esejů je základem studia ● psaní je způsobem myšlení ●
Úvod do studia- 3. seminář Definice tématu Robert Zbíral.
Eva Kaňáková, Casiopea, s.r.o Jak efektivně vést porady Eva Kaňáková, Casiopea, s.r.o. Mobil
Případová studie Seminář 2014.
S využitím prezentací Mgr. Pavlíny Mazáčové, Ph.D.:  Jak napsat dobrý odborný článek  Tvorba odborného textu.
Struktura bakalářské práce
Psaní právních dokumentů
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
TVORBA STUDIJNÍCH TEXTŮ V DISTANČNÍM VZDĚLÁVÁNÍ Simona F e i t o v á Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci.
Masarykova univerzita Filozofická fakulta Ústav hudební vědy US_34a / Proseminář PhDr. Dagmar Koudelková (s použitím podkladů od PhDr. Kristýny.
7. STRUKTURA ODBORNÉHO TEXTU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Doc. PhDr. Radmila Dytrtová, CSc.. Výběr tématu a podklady pro psaní ZP  Podklady pro psaní bakalářských prací na webu ( v rubrice studium.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A DŮLEŽITÉ INFORMACE. Bakalářská práce odborný text zpracovaný na téma dokladem toho, že student porozuměl teoretickým poznatkům Každá.
Obhajoba bakalářské práce Pokyny k obhajobě (včetně šablony) pro obor PODNIKOVÁ EKONOMIKA A MANAGEMENT KVĚTEN 2016.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Zpracování ročníkových prací – letní semestr
Obhajoba bakalářské práce
Obhajoba bakalářské práce
Seminář 4 – struktura odborného textu
Vzor individuální prezentace
Nadaní na gymnáziích Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 1.
OBHAJOBA MATURITNÍ PRÁCE
Prezentace a obhajoba zadaného tématu
Vzor individuální prezentace
Osm dobrých rad, jak dělat doktorský výzkum
Název vědeckého projektu
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Psaní protokolů Titulní list Pracovní úkoly Teoretická část
Katedra řízení podniku
Esej Definice druh úvahy na odborné téma. Nebývá rozsáhlá, je psána většinou s estetickým záměrem. Od úvahy se liší tím, že zobecňuje a syntetizuje poznatky.
Název vědeckého projektu
Transkript prezentace:

K bakalářské práci 2 Proces Podzim 2013

Typy nadpisů Norsk polarlitteratur: historie og mottakelse Navn forteller historie. Utviklingen av fornavn i Norge som et bevis på språkkontakt. Navn forteller historie. Utviklingen av fornavn i Norge som et bevis på språkkontakt. Engelsk eller norsk? Den offisielle norske språkpolitikken fra 1990 til 2009 Engelsk eller norsk? Den offisielle norske språkpolitikken fra 1990 til 2009 VISJON og VIRKELIGHET: Revitaliseringen av samisk språk i skole og barnehage i Norge etter 1997VISJON og VIRKELIGHET: Revitaliseringen av samisk språk i skole og barnehage i Norge etter 1997 VISJON og VIRKELIGHET: Revitaliseringen av samisk språk i skole og barnehage i Norge etter 1997VISJON og VIRKELIGHET: Revitaliseringen av samisk språk i skole og barnehage i Norge etter 1997

Co se hodnotí při obhajobě Jaké otázky si autor-kandidát klade? K jakým závěrům dospěl? A hlavně: O co své závěry opírá? Jak je formuluje? Jaké argumenty uvádí? Umí argumentovat? Jak svůj text strukturuje? Umí používat v oboru terminologii oboru? Na jaké úrovni je jazyk, jakým je práce napsána? Umí pracovat s prameny? Jsou relevantní? Rozlišuje mezi citacemi a referencemi?

Přípravná fáze je velmi důležitá Je totiž zapotřebí formulovat: nejen téma, předmět práce ale VAŠI OTÁZKU, na kterou bude bakalářská práce odpovědí ZDŮVODNĚNÍ vašeho tématu i otázky Přehled o tom, co bylo o daném tématu napsáno V jisté fázi mentální přípravy: hypotézu, se kterou se dá dále pracovat

Čtení Je součást psaní. Nečekejte až všechno přečtete. Začněte psát, kdy vás něco napadne. Čtení má probíhat POD ÚHLEM POHLEDU… Musí být AKTIVNÍ + EFEKTIVNÍ

Poznámky do dvou sloupců 1. Informace o textu Konspekt Fakta k obsahu 2. Otázky, které v nás text vyvolává, v čem nás inspiruje nebo provokuje. Spojení subjektivního a odborného.

Jak bude vypadat práce 1. Úvod – představení tématu, materiálu, otázky i hypotézy. Zdůvodnění. 2. Dosavadní zpracování tématu, otázky, metody 3. Logicky strukturovaný text založený na dokladech a argumentech, číslovaný nebo nečíslovaný, s mezititulky. Grafy. 4. Závěr – musí být logicky propojen s argumenty, které byly používány v předchozím textu. Nepředstírat, že jste problém vyřešili. 5. Cizojazyčné resumé. 6. Použitá literatura. Primární. Sekundární.

Práce má být svědectvím o tom, že ovládáte: å være analytisk å strukturere teksten logisk å utvikle en sentral problemstilling å utvikle argumentasjon å underbygge argument å binde sammen teori og empiri å dra en konklusjon å bruke korrekt terminologi å bruke sitat å dokumentere kilder å tolke materiale

The Research Wheel 1. Identifying research problems and questions 2. The study of literature 3. Theoretical framework 4. Identification of variables 5. Formulating the hypothesis 6. Research Design and Sampling 7. Collecting the data 8. Analysing the data 9. Interpreting the results

Před konzultací s vedoucím práce Podrobná osnova Seznam dostupné literatury Posílat vždy rozpracovaný text předem, s označením, co už bylo diskutováno Zasílat přesně formulované otázky Brát s sebou svůj text vytištěný, nebo aspoň jeho části