Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita 2.3.2015 Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Doporučení pro přípravu žádosti;
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Dům zahraniční spolupráce Seminář IPC UK v Praze „Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy“
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
Informační seminář k projektům, programům a stipendiím pro podporu mezinárodní spolupráce.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
EHP a Norské fondy Využití Fondů pro bilaterální spolupráci na národní a programové úrovni Tomáš Tesař Ministerstvo financí.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Norské fondy a fondy EHP přispívají k: – snižování socio-ekonomických rozdílů v Evropě – posilování bilaterálních vztahů mezi ČR a donorskými státy 15 programů zaměřených na různé oblasti / NORSKÉ FONDY A FONDY EHP

donorské státy: Island, Lichtenštejnsko, Norsko První fáze 2004 – 2009: celková podpora pro Českou republiku 110,9 mil. EUR Druhá fáze (možnost čerpání do roku 2016): nárůst podpory pro ČR na 131,8 mil. EUR Norské fondy a fondy EHP

Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Zprostředkovatel programu: Dům zahraniční spolupráce (DZS) ehp/ Národní kontaktní místo pro všechny programy Norských fondů a fondů EHP: MF ČR Partner programu: MŠMT NORSKÉ FONDY A FONDY EHP

Spolupráce škol a stipendia Norské fondyFondy EHP Cílová skupina Pouze terciární úroveň vzdělávání Primární, sekundární a terciární úroveň vzdělávání Partnerská/ hostitelská instituce Norsko Norsko, Island a Lichtenštejnsko 92% rozpočtu8% rozpočtu

Norské fondy a fondy EHP – CZ07 Projekty mobilit a stáže A) projekty mobilit – pro české instituce B) individuální stáže pro studenty – pro individuální žadatele C) individuální stáže pro pracovníky ve vzdělávání – pro individuální žadatelé Projekty institucionální spolupráce žadatelé české instituce Přípravné návštěvy žadatelé české instituce, slouží k navázání potenciálních projektových partnerství mezi oprávněnými institucemi

Aktuální výzvy Výzva 2015 – Norské fondy a fondy EHP období pro předkládání žádostí: od 26. leden březen 2015 podporované aktivity:  Projekty mobilit a stáže Projekty mobilit Mobilita pracovníků ve vzdělávání Mobilita studentů  Projekty institucionální spolupráce více informací na: fondy-ehp/ fondy-ehp/

PROJEKTY INSTITUCIONÁLNÍ SPOLUPRÁCE, PROJEKTY MOBILIT

Oprávnění žadatelé: České vzdělávací instituce na primární, sekundární a terciární úrovni vzdělávání Max. délka projektových aktivit : 12 měsíců + 6 měsíců navazujících aktivit (propagace a šíření výsledků, proplacení vzniklých faktur, předložení a vyhodnocení závěrečné zprávy) Projektová spolupráce

Podporované aktivity v rámci projektů institucionální spolupráce: krátkodobé mobility studentů a zaměstnanců škol; odborně zaměřené blokové semináře, intenzivní kurzy; zavádění a realizace jiných forem výuky pro sdílení znalostí a dovedností (tj. letní školy, konference, workshopy) rozvoj spolupráce institucí (tj. společné programy, sladění výukových konceptů, osnov apod.) rozvoj a příprava nových výukových metod a technik. Projekty institucionální spolupráce

Podporované aktivity – Projekty mobilit Studentské mobility – pouze pro VŠ Studijní pobyty (3 – 10 měsíců, obvykle na 1 semestr) Krátkodobé výzkumné pobyty (2 týdny – 2 měsíce) Odborné vzdělávání v rámci instituce nebo v podnicích (2 týdny – 2 měsíce) Mobility pracovníků Krátké výukové pobyty (1 týden – 6 měsíců) Účast na konferencích, seminářích, workshopech, vzdělávacích akcích (max. doba 6 týdnů) Stínování odborníka na jiné instituci při práci za účelem vzdělávání nebo výzkumu

Finanční podmínky Projekty institucionální spolupráce Předepsaná míra spolufinancování 10% Min. výše grantu : CZK Max. výše grantu : 1.Norské fondy: max CZK(včetně předepsaného spolufinancování), 2.Fondy EHP: max CZK (včetně předepsaného spolufinancování)

Finanční podmínky Projekty mobilit Spolufinancování není požadováno Min. výše grantu : CZK Max. výše grantu : 1.Norské fondy: max CZK, 2.Fondy EHP: max CZK

INDIVIDUÁLNÍ STÁŽE STUDENTŮ A PRACOVNÍKŮ VE VZDĚLÁVÁNÍ

Individuální stáže Oprávnění žadatelé: a) studenti způsobilých institucí na terciární úrovni vzdělávání, zapsání k prezenčnímu studiu v Bc., Mgr., nebo PhD programu b)pracovníci způsobilých institucí na všech úrovních vzdělávání – učitelé, pedagogové, akademičtí pracovníci, pracovníci zahraničních oddělení, pracovníci managementu, vedení institucí apod.

Podporované aktivity – Individuální stáže pro studenty Studijní pobyty (3 – 10 měsíců, obvykle na 1 -2 semestry) – povinnost získat ECTS kredity Krátkodobé výzkumné pobyty (2 týdny – 2 měsíce) – podporovány pouze u PhD studentů bez povinnosti získat ETCS kredity

Podporované aktivity – Individuální stáže pro pracovníky Krátké výukové pobyty (1 týden – 6 měsíců) Účast na konferencích, seminářích, workshopech, vzdělávacích akcích (max. doba 6 týdnů) Stínování odborníka na jiné instituci při práci za účelem vzdělávání nebo výzkumu

Finanční podmínky Individuální stáže Min. výše grantu : CZK Max. výše grantu: 1.Norské fondy: max CZK + cestovné 2.Fondy EHP: max CZK + cestovné

PŘÍLOHY ŽÁDOSTÍ

Žádosti a přílohy se podávají elektronicky a posílají se také vytištěné v papírové podobě DZS Individuální stáže pro studenty: a)Letter of Recommendation -formulář ke stažení z webových stránek b) Letter of Acceptance - formulář ke stažení z webových stránek c)Potvrzení o studiu - k dodání na vlastním formuláři Individuální stáže pro pracovníky ve vzdělávání: a)Letter of Acceptance – formulář ke stažení z webových stránek b)Potvrzení o zaměstnání od zaměstnavatele – k dodání na vlastním formuláři Individuální žadatelé

Žádosti a přílohy se podávají elektronicky, pouze originál prohlášení se posílá v papírové podobě DZS Povinné přílohy žádosti a)Letter of Intent - formulář ke stažení z webových stránek b)Declaration – příloha se generuje v systému CEDR, k podepsání statutárnímu zástupci Žadatelé – instituce tj. žádosti o projekty mobilit / projekty institucionální spolupráce

PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ

Termín do , – podání žádosti v elektronické podobě - IS CEDR Termín do – podání žádosti v tištěné podobě, razítko pošty / podatelny DZS Podávání žádostí

dostatečný předstih doporučení:  zmínka významu/prestiže instituce  Stručný popis projektového záměru  Zmínka finančních zdrojů z programu -bližší info o programu v aj: -reference o programu: partnerské instituce SIU (Norsko), RANNIS (Island), AIBA (Lichtenštejnsko) - Hledání partnerské/ hostitelské instituce

Zajištění potvrzení dopisu Letter of acceptance (studenti, pracovníci) x Letter of Intent (projektová spolupráce) Dopisy ke stažení na : ehp/dokumenty/?page=1 ehp/dokumenty/?page=1

KONTAKTNÍ ÚDAJE

Norské fondy a fondy EHP (CZ07) Kontaktní údaje Mgr. Katarína Kukurová Mgr. Petr Charvát Ing. Markéta Dědová Tel.: , , Dům zahraniční spolupráce Na Poříčí 1035/ Praha 1

Děkuji za pozornost.