Zamyslete se nad otázkou: Navštívili naši Zemi mimozemšťané? Zapište alespoň dva důvody proč ano a dva důvody proč ne.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Advertisements

Zpráva o stanovisku Návod k sepsání. 1. část OBECNÝ POPIS DANÉHO BODU AGENDY • nejdůležitější aspekty problému • obecný názor na podstatu problému (názory.
Skupiny, do kterých patřím. Samostatně 1.Napište své jméno doprostřed listu papíru. 2.Nakreslete čáru od svého jména ke slovu, které charakterizuje libovolnou.
Jak psát SOČ Seminář DDM Praha 6. ledna 2010 Lenka Krejčová Doplnil poznámkami: Č.Kodejška -Ne pouze kompilát -Vlastní projekt,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Předtím než vám ukážu svou prezentaci o životu ve Vesmíru si uvědomte si, že nejsou vědecky potvrzené žádné informace ! ! ! ! !
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
1. Předmět mé činnosti je v oboru : Jsem: REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA? (520 odpovědí) 1/14.
Umění prezentace.
Internetová učebna pro nelékařské zdravotnické pracovníky, Vaše příležitost pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
ANALÝZA SEKUNDÁRNÍCH DAT HYPOTÉZA: Názory na celkový počet veškerých kontrol v útvarech mohou být zatíženy subjektivitou odpovědí respondentů? Vycházíme.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:29.
ORIENTOVANÉ GRAFY V této části se seznámíme s následujícími pojmy:
Jak vést diskuzi Zásady – rady - nebezpečí Výhody diskuze Společné dopracování se výsledku Společné dopracování se výsledku Odstranění pochybností a.
Porovnání chybných a správných řešení v prezentaci
Kryštof Balajka.  První zmínky pocházejí už z 17.století.Na světě vznikly stovky organizací, které shromažďují dokumentaci o jednotlivých jevech s cílem.
Anatomie textu Jednotlivé prvky odborného textu. Situace autora textu Disponuje určitým poznáním k tématu Má s ním nějaké zkušenosti - předporozumění.
Hodnocení ústní prezentace Mgr. Petra Janečková šk. r. 2007/2008
Vyber si některý z obrázků Přemýšlej pomocí obrázku, o čem by mohla být dnešní hodina, co tě k obrázku napadá? Zapiš si své nápady do sešitu + Zkus svůj.
KONCEPCE DVOJKY…. TŘI CÍLOVÉ SKUPINY… RodičeVedeníČlenové.
Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu? Co může dělat člověk odlišného od jiných lidí?
ZÁJMENA (pronomina).
Cyberbullying Neboli kyberšikana.
Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_09.
7. třídy. Věštění z křišťálové koule Prohlédněte si obrázek, který jste si vybrali a zamyslete se nad tím, co by mohlo být dnešním tématem. Zkuste jednou.
Posloupnosti a jejich vlastnosti (4.část)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_81.
PŘÍPRAVA PREZENTACE Ing. Česlava Lukaštíková SPŠ Karviná.
Pravopisná cvičení na použití i,í/y,ý po obojetných souhláskách
Graf nepřímé úměrnosti
Jak zahnat nudu? Autor: :D Datum: Web: Desatero proti nudě.
Jak prezentovat Dana Hlaváčková.
Základy pedagogické metodologie VÝZKUMNÉ METODY - ŠKÁLY.
7. STRUKTURA ODBORNÉHO TEXTU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
PREZENTACE PRO STUDENTY TŘETÍCH ROČNÍKŮ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA EMILA KOLBENA V RAKOVNÍKU Ročníkové práce.
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
Vysoká škola ekonomická v Praze :: Jména a příjmení Datum vyhotovení: Bakalářská práce.
Humanitární aplikace informatiky Jaromír Plhák. Organizace hodin Jedno vybrané téma. Obecné informace k danému tématu studenti představí vlastní.
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_14/17_Vztahy ve škole Téma:Vztahy ve škole Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
KŘESŤANSTVÍ AKTIVITY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Život lidí za 2. světové války
Obědy ve Školní jídelně 5.A 2016/2017
Člověk a zdraví Vysvětlení pojmu ASERTIVITA
Popis, charakteristika
KDO VLÁDNE A JAK VLÁDNE? Lekce 4A.
Čím chci být, až vyrostu Jonáš Dej.
KŘESŤANSTVÍ AKTIVITY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
ÚVAHA Mgr. Michal Oblouk.
Seminář ze sociální psychologie
Vzor individuální prezentace
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Název oborové práce Jméno autora třída.
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Média - jak s nimi a jak na ně?
Práva a povinnosti osob
Práva a povinnosti osob
Práva a povinnosti osob
Škola SOŠ a SOU Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor
ANALÝZA SEKUNDÁRNÍCH DAT
Mgr. Helena Hubatková Selucká VIKBB35 Podpora čtenářství – podzim 2013
Základy pedagogické metodologie
Vzor individuální prezentace
Ukázka dotazníku Dotazník SOKL JUNIOR pracuje s galerií obrázků, se kterou jsi se právě seznámil.
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
Obhajoba maturitní práce
Koherence textu   - koherence textu: soudržnost textu, provázanost.
Název vědeckého projektu
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Zamyslete se nad otázkou: Navštívili naši Zemi mimozemšťané? Zapište alespoň dva důvody proč ano a dva důvody proč ne.

Vzájemně si přečtěte své agrumenty se sousedem. Když vás nějaký zaujme, můžete si ho doplnit do svého grafu.

Pozorně si přečtěte texty. Jeden text píše spisovatel, který zastává názor, že zde mimozemšťané již někdy byli. Druhé dva texty se snaží tuto možnost vědecky vyvrátit. V textech si všímejte argumentů obou názorů.

Z textu vypište ke každému pólu nejméně dva argumenty. Napadá-li vás k tématu nějaká otázka, zapište si ji.

Sdílejte vypsané argumenty se sousedem.

Rozhodněte se, ke kterému názoru se přikláníte. Zakroužkujte buď ANO nebo NE.

Stali jste se odborníky. Nacházíte se na vědecké konferenci. Cílem diskuze je vyjádřit a vytvořit si svůj názor a podložit ho argumenty, nikoli převálcovat druhé.

Zásady vědecké konference: Oslovujeme se jménem. Vykáme si. Snažíme se diskutovat bez velkých emocí. Neskáčeme si do řeči, určuje ho moderátor. Nekřičíme. Nevybuchujeme.

Diskuzní obraty: To je zajímavý argument, ale jak byste... Takový argument jsem neslyšel, ale... Jestli je to tak, jak říkáte, jak potom vysvětlit, že... Nezdá se vám, že... Dokáži si to představit, ale... Děkuji za podnět, nicméně se domnívám, že... To, co tvrdíte, je pro mě nevěrohodné, neboť... Souhlasím s vámi v tom, že..., ale na druhou stranu... Tento autor je pro mě nevěrohodný, protože... Tento autor tvrdí, že...

Vyplňte tabulky

Názorová škála

K dilematu o návštěvě mimozemšťanů napište argumentativní esej. Bude obsahovat: 1.Úvod (Uvedení do tématu) 2.Váš názor (Myslím..., Zastávám názor...) 3.Argumenty, proč je tvrzení platné (Jsem o tom přesvědčen proto, že...; Důkazem toho, že se nemýlím je například...) 4. Argument protistrany (Možná namítnete, že...) 5.Vyvrácení (Ale já to musím vyvrátit, neboť...) 6.Závěr (Zopakujete vstupní tvrzení nebo navrhnete co dál atd.)

Přečtěte si vzájemně své práce ve dvojicích. Řekněte si, co vás oslovilo, případně doporučte úpravy textu.