Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – číšník - sevírka Ing. Martin Vacek Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – číšník - sevírka ÚVOD 13.4.2017
Podklady pro výuku Prezentace na www.podporavyukyhotelovka.websnadno.cz http://www.ssss.cz/files/kpucebnice/p/te/tehlavni.htm Receptury teplých pokrmů Rundštok a kol. Technologie v kostce Libuše Vodochodská, Dr. Karel Štěpánek
Obsah 1. ročník Úvod Hygiena a bezpečnost Výrobní střediska Předběžná úprava potravin Základní tepelné úpravy Technologické postupy – polévky, omáčky, přílohy Bezmasé pokrmy Opakování
Mezipředmětové vztahy Potraviny a výživa Zachování biologické hodnoty potravin Zařízení a provoz Organizace práce v provozu Stolničení Charakteristika pokrmů Odborný výcvik Uplatnění v reálném provozu
Hodnocení Aktivita v hodině Ústní zkoušení 2x Písemná zkouška 2x Ústní zkoušení formou rychlých otázek Připravenost na hodinu + aktivní zapojení Charakteristika pokrmů – simulace otázek hosta Ústní zkoušení 2x Písemná zkouška 2x Formou testových otázek + psané otázky