Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha, 19.3.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Advertisements

RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
Seminář k ukončování projektů FS 19. března 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, odbor FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
POMOC EHP – NORSKA ČESKÉ REPUBLICE Zahraniční pomoc pro ČR.
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Seminář k ukončování projektů FS 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Dokladování udržitelnosti projektů v Závěrečných zprávách Fond soudržnosti sektor životního.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Certifikace součást procesu ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Tereza Hudcová.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
ministryně pro místní rozvoj
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Kontrola projektu na místě, průběžné posouzení projektu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
1 OP Espon 2013, Kontrola prvního stupně Národní informační den pro zájemce,
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Administrace projektů po akceptování.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Schválením žádosti projekt nekončí
Vodohospodářské aktuality
Kontrola prvního stupně
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 19. a 20. října 2016 Mgr. Ladislav Faigl.
Schválením žádosti projekt nekončí ……
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Místní plán inkluze + OP VVV
Interní postupy MAS Brdy
Druhy kontrol projektu:
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 2. a 3. října 2017.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Oblasti, kterým je nutné věnovat zvýšenou péči ŘÁDNÉ PLNĚNÍ POVINNOSTÍ
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,

2.: Role SFŽP ČR :. Realizační orgán - RO Institut specifický pouze pro resort ŽP RO ustanoven na základě delegační dohody s MŽP Zodpovědnost za část úkolů ZS

3 Úkoly RO (SFŽP ČR) Spolupráce na přípravě a kompletaci ZZ Kontrola žádostí o proplacení výdajů (Formulář F1) (Metodika finančních toků, pracovní pokyny) Příprava podkladů pro závěrečnou certifikaci (Metodika certifikace výdajů FS, pracovní postupy) Kontrola ZZ

4 Kontrola RO (SFŽP ČR) Plnění cílů projektu Dodržení pravidel na publicitu

5 Kontrola obsahu ZZ (dle Nařízení Rady č. 1164/1994) 1. Popis provedených prací X původní předpoklady (vč.věcných a finančních indikátorů) 2. Informace o opatřeních k publicitě 3. Práce jsou v souladu s FM/RK včetně jejich změn a Specifických podmínek 4. Předběžné posouzení zda bude dosaženo výsledků z čl.13 Nařízení Rady č. 1164/ Informace o souladu s pravidly pro udělování veřejných zakázek 6. Informace o provedených hodnoceních projektu (audity,kontroly => zjištění => nápravná opatření)

6 Specifické podmínky FM/RK Podmínka plnění směrnic EK 91/271/EEC, 98/83/EEC (vyjádření vodoprávních úřadů, MŽP ČR) Master plan (schválený a doloženy příslušné části) udržitelnost

7 aktualizace CBA Zpracován dokument “Požadavky na aktualizaci finanční a ekonomické analýzy při předložení závěrečné zprávy” Povinná příloha ZZ Porovnání plánovaného a skutečného stavu Zachován původní formát CBA Výstup je zhodnocení a zdůvodnění rozdílů dle osnovy

8 Info Karel Valenta oddělení ochrany vod III telefon: