1 Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje Projekt byl spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské Unie Knihovny a strukturální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Co je důležité znát pro realizaci projektu?
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
SROP Vyplňování formuláře ISPROFIN Liberec, Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Schválením žádosti projekt nekončí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Michal Šperling - EUREDIS
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

1 Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje Projekt byl spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské Unie Knihovny a strukturální fondy EU Karlovy Vary 15. –

2 Výchozí situace: duben 2004 Celkem v kraji 30 prof. a 96 neprof. knihoven Dotazníkové šetření Karlovarský kraj: Profesionální knihovny mají všechny veřejný internet – 30 včetně pověřených Neprofesionální: 50 má veřejný internet K nepřipojeno 46 neprofesionálních knihoven Většina připojených knihoven využívá komutované připojení nebo ISDN

3 Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje Předkladatel: Krajská knihovna Karlovy Vary Operační program: SROP - Společný regionální operační program Priorita: 5.2 Regionální rozvoj infrastruktury Opatření: Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Číslo výzvy: 2/2005

4 Realizace projektu: – Závěrečné vyhodnocení akce: do Termín podání Žádosti o proplacení výdajů projektu: Partneři: 46 (47 míst) Vznik 22 nových internetových pracovišť a renovace 25

5 Rozpočet Celkové uznatelné náklady: 9,7 mil. Kč Zdroje: Strukturální fondy: 7,275 mil (75% celkových nákladů) Státní rozpočet: 9,7 tis. (10% celkových nákladů) Karlovarský kraj: 1,455 mil. (15% celkových nákladů)

6 Důležitá data Závazný příslib k financování projektu: financování schváleno v dubnu 2005 Zastupitelstvem Karlovarského kraje Doporučení projektu k uzavření smlouvy o financování (Regionální rada regionu soudržnosti NUTS 2 Severozápad) - únor 2005 Zřízení běžného účtu před vydáním Rozhodnutí o financování Oznámení limitu výdajů (limitka) na financování ze SR –

7 Harmonogram projektu plán skutečnost plán skutečnost Výběrové řízení na dodavatele HW a SW 2-5/057/05 Podpis smlouvy o financování s řídícím orgánem 3/0510/05 Nákup HW a SW 5-9/059/05 Připojení prostřednictvím PIK (MI ČR) 9-12/0512/05 dosud

8 Smlouvy uzavřené během realizace projektu S Ministerstvem pro místní rozvoj: Rozhodnutí o účasti státního rozpočtu a strukturálních fondů EU na financování akce (projektu) S Karlovarským krajem: Smlouva o půjčce Smlouva o příspěvku

9 Smlouvy uzavřené během realizace projektu S partnery: Smlouva o partnerství (v některých případech také jako dodatek Souhlas vlastníka s umístěním technologií) Smlouva o výpůjčce (dodavatel Předávací protokol) S dodavatelem: Smlouva o dílo Pojišťovna: Pojistná smlouva - pojištění elektroniky Pojistná smlouva musí být doložena CRR nejpozději společně s nejbližší monitorovací zprávou následující po pořízení majetku. Doba pojištění nesmí být kratší než 5 let

10 Co musí zajistit žadatel zpracování žádosti o podporu (studie proveditelnosti, analýza nákladů a výnosů) finanční plán projektu příprava zadávací dokumentace a zadání veřejných zakázek zahájeni fyzické realizace projektu nejpozději do 6 měsíců od vydání Rozhodnutí o účasti SR a SF realizace projektu pojištění majetku regionální a místní publicita projektu

11 Co musí zajistit žadatel podávání monitorovacích zpráv (stanovené formuláře) dostupnost dokladů k projektu udržení a zachování výsledků projektu po dobu 5 let od vydání Rozhodnutí uchování nově vytvořených míst po dobu 5 let u ERDF nová pracovní místa vytvořit do 1 roku od ukončení projektu) nepřevést majetek pořízený z dotace po dobu 5 let prokázat 100% finanční krytí projektu před vydáním Rozhodnutí (jednoetapové projekty) – usneseni zastupitelstva kraje, obce

12 Zadávání veřejných zakázek zákon č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů předložení CRR k posouzení návrh smlouvy s vybraným dodavatelem

13 Nově vytvořená pracovní místa – důležité hodnotící kritérium Nositelem nově vzniklých pracovních míst je žadatel (konečný příjemce) Pracovní místa musí vzniknout v přímé souvislosti s projektem První průběžná zpráva – uvedení přepočteného stavu zaměstnanců (k datu podání projektové žádosti za předcházející období šesti kalendářních měsíců) Další monitorovací zprávy – nárůst nových pracovních míst

14 Kontroly nově vzniklých pracovních míst Přehled výpočtu přepočteného stavu zaměstnanců konečného příjemce (partnera…) Pracovní smlouvy zaměstnanců na pozicích, které vznikly v souvislosti s projektem Pracovní náplně nových zaměstnanců Mzdové listy nových zaměstnanců příp. potvrzení zaměstnavatele o hrubém měsíčním výdělku nového zaměstnance

15 Změny v průběhu realizace Písemné oznámení změn CRR, změny lze provést jen na základě vzájemné dohody s řídícím orgánem SROP CRR navrhuje postup řešení Změna údajů v Rozhodnutí – vydání nového Rozhodnutí Spolufinancování ze SR – aktualizace formulářů ISPROFIN

16 Čerpání finančních prostředků Pořadí čerpání finančních prostředků vlastní zdroje konečného příjemce místní zdroje, regionální zdroje SR prostředky ze strukturálních fondů

17 Čerpání prostředků ze SR zřízení čerpacího účtu u ČS – proplácení prostředků do výše vystavené limitky (účet založen Českou spořitelnou na základě předložení Rozhodnutí a Oznámení limitu výdajů SR). limitka má vždy platnost na příslušný kalendářní rok. dodavatelské neuhrazené faktury – kontrola uznatelnosti nákladů CRR

18 Čerpání prostředků ze SF Podíl uznatelných nákladů projektu hrazený ze SF (jednoetapové projekty) proplácen zpětně po ukončení realizace projektu Žádost o proplacení výdajů projektu odevzdání Žádosti o platbu na CRR kontrola realizace projektu CRR a vystavení Žádosti o proplacení výdajů projektu Osvědčení o provedené práci postoupení OPP Řídícímu orgánu ke schválení vydání pokynu Platební jednotce k proplacení z prostředků SF

19 Výsledek bylo pořízeno 117 počítačů, 70 tiskáren serveryscannery síťové řešení tiskáren zabezpečení PC záložní zdroje SW pro všechny PC + antivirové programy

20 Nenechte se odradit!

21 Knihovny a strukturální fondy EU Karlovy Vary 15. – Jitka Svobodová Krajská knihovna Karlovy Vary oddělení regionálních služeb Závodní 378/ Karlovy Vary tel.: