Majetek podniku a zdroje financování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Charakteristika zásob
Advertisements

Majetek podniku.
Identifikátor: VY _32 _INOVACE _PJ/3. KA, 3. KN/EK/6 Název výukového materiálu: PODNIK – MAJETEK PODNIKU Anotace: Majetková a kapitálová výstavba podniku.
Ekonomika podniku TÉMA č. 5 REPRODUKČNÍ PROCES V PODNIKU A JEHO SLOŽKY
Oběžný majetek Znaky spotřebovává se jednorázově mění svou podobu
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý majetek – pojem, členění Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Bilance a bilanční princip
Dodavatelsko-odběratelské vztahy osnova přednášky Radmila Herzánová
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.10 Ročník2. ročník.
Majetek Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Rozvaha banky.
FINANCE 2014/2015.
Rozvaha.
MAJETEK PODNIKU září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070106
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Krátkodobý finanční majetek Ceniny
ROZVAHA říjen 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070108
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
EKONOMIKA LESNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ
– soutěž PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola.
Hospodaření s oběžným majetkem
Rozvaha, rozpad rozvahy do účtů, účtová osnova, účtový rozvrh „12“
VÝSLEDKOVÉ ÚČTY říjen 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070113
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK II.
Holínská, E.: Základy účetnictví BIVŠ LS 2009/ Stručný obsah 2. přednášky předmět účetnictví majetek podniku - aktiva struktura aktiv vlastnický.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Msc. Marcela Vojáčková.
Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.Jindra Germaničová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
HOSPODAŘENÍ PODNIKU listopad 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060106
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
prosinec 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070208
DRUHY ZÁSOB – CVIČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek Štencel.
Podnikání Ing. Vojtěch Jindra
Finanční analýza říjen 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060318
EKONOMIKA OBĚŽNÝ MAJETEK Ing. Hana Kročová
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
V ÝUKOVÝ MATERIÁL VYTVOŘENÝ V RÁMCI PROJEKTU „EU PENÍZE ŠKOLÁM “ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Rozvaha – princip Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
Položka Dlouhodobá aktiva Oběžná aktiva Vlastní zdroje Cizí zdroje
ROZVAHOVÉ ÚČTY říjen 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070111
SOUVISLÝ PŘÍKLAD listopad 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070116
UC_A1_Základy účetnictví
Úvod do podnikových financí 2. přednáška Majetková struktura podniku.
VZDĚLÁVACÍ OBLAST:TEORETICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ Tematická oblast:Rozvahové účty Předmět:Účetnictví Název:Procvičování – sestavení rozvahy 2 Anotace: Digitální.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč25.01 Ročník1. ročník.
Hodnocení a odměňování pracovníků OBSAH: 1.Výrobní faktory v podnikové činnosti 2.Majetek podniku a jeho členění 3.Členění z hlediska složení majetku podniku.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Podniková ekonomika.
MAJETEK A JEHO ČLENĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Bc. Jiří Švec 01_Rozvaha Bc. Jiří Švec
Aktiva a pasiva podniku
Zpracoval: Kratochvílová, Hrenáková,Janjič, Čampulka
Procvičování sestavení rozvahy
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Majetková a kapitálová výstavba podniku
Řízení majetku ve vazbě na zdrojovou náročnost
Ing. Hana Pokorná Oběžný majetek Zásobování zabezpečuje na trhu část výrobních činitelů nutných zajištění hlavní funkce podniku Oběžný majetek.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
MAJETEK V PODNIKU A ZDROJE FINANCOVÁNÍ
Transkript prezentace:

Majetek podniku a zdroje financování prosinec 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060111 Majetek podniku a zdroje financování Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879.

Majetek podniku AKTIVA AKTIVA PASIVA „Šéf koupil nové auto? Na co ho potřebujeme? Nemá toho naše firma už dost?“ majetek je souhrn toho, co podnik vlastní v různých formách a slouží k podnikání lze ho vyjádřit penězi zahrnuje jen penězi ocenitelné hodnoty ROZVAHA AKTIVA PASIVA AKTIVA

Majetek podniku = aktiva DLOUHODOBÝ MAJETEK dlouhodobý nehmotný majetek dlouhodobý hmotný majetek dlouhodobý finanční majetek OBĚŽNÝ zásoby pohledávky krátkodobý finanční majetek

Dlouhodobý nehmotný majetek podoba upotřebitelnost > 1 rok cena > 60 tis. odepisuje se

Dlouhodobý hmotný majetek podoba upotřebitelnost > 1 rok cena > 40 tis. kromě budov, pozemků, stád, pěstitelských celků odepisuje se kromě půdy a uměleckých předmětů

Dlouhodobý hmotný majetek umělecká díla sbírky zvířata nábytek auta movitý pozemky budovy nemovitý

Dlouhodobý finanční majetek slouží ke zhodnocení kapitálu upotřebitelnost > 1 rok cena není stanovena neodepisuje se

Zásoby materiál nedokončená výroba polotovary vlastní výroby hotové výrobky zvířata zboží

Materiál základní suroviny pomocné látky provozovací látky náhradní díly obaly drobný hmotný majetek

Pohledávky = nároky podniku vůči třetím osobám a trvají do doby, než je tyto osoby zaplatí. za odběrateli za zaměstnanci ostatní

Krátkodobý finanční majetek peníze v pokladně peníze na účtech u bank ceniny (stravenky, známky, apod.) krátkodobé cenné papíry (směnky, šeky)

Zdroje financování PASIVA „Kde se v podniku vzaly peníze, za které jsme koupili to nové auto?“ zdroje financí, ze kterých byl pořízen majetek podniku ROZVAHA AKTIVA PASIVA finanční struktura PASIVA

Zdroje financování = pasiva VLASTNÍ KAPITÁL základní kapitál rezervní fond nerozdělený zisk CIZÍ ZDROJE dlouhodobé cizí zdroje krátkodobé cizí zdroje bankovní úvěry

Dlouhodobé cizí zdroje z obchodního styku dlouhodobé závazky emitované obligace

Krátkodobé cizí zdroje závazky vůči dodavatelům závazky vůči zaměstnancům závazky vůči orgánům sociálního a nemocenského zabezpečení závazky vůči státu

Bankovní úvěry dlouhodobé bankovní úvěry krátkodobé bankovní úvěry

Přehled majetku a zdrojů krytí Rozvaha ROZVAHA k …………. AKTIVA PASIVA 31. 12. 2012 majetek zdroje krytí dlouhodobý majetek oběžný majetek vlastní kapitál cizí zdroje