Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zpracoval: Kratochvílová, Hrenáková,Janjič, Čampulka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zpracoval: Kratochvílová, Hrenáková,Janjič, Čampulka"— Transkript prezentace:

1 Zpracoval: Kratochvílová, Hrenáková,Janjič, Čampulka
Majetek Zpracoval: Kratochvílová, Hrenáková,Janjič, Čampulka

2 Majetek - je to, co člověk nebo instituce má čili vlastní.
souhrn veškerých statků, se kterými daný majitel může nakládat a kterými také ručí za své případné závazky. Majetek tvoří fyzické (hmotné) nebo duševní ( nehmotné) statky vlastněné určitou konkrétní osobou

3 Obchodní majetek je to podnikatelův majetek (věci, pohledávky a jiná práva a penězi ocenitelné jiné hodnoty), který slouží nebo je určen k jeho podnikání. Třídění dlouhodobý majetek hmotný nehmotný finanční oběžný majetek zásoby pohledávky peněžní prostředky

4 Hmotný majetek Nehmotný majetek Finanční majetek
nemovitý svázaný s půdou, jako pozemky, budovy a vlastněné prostory; movitý fyzické předměty, jako jsou výrobní stroje, automobily, zařízení nebo materiál. Nehmotný majetek patentované technologické postupy (tzv. know-how) duševní vlastnictví chráněné autorským zákonem (autorská práva). Finanční majetek peníze cenné papíry podobná aktiva.

5 Dlouhodobý hmotný majetek
budovy a stavby základní stádo a tažná zvířata (skot, prasata, ovce, tažní koně, kozy, husy)) samostatné movité věci a soubory movitých věcí !! Ocenění větší než ,-, doba použitelnosti větší než 1 rok. !!

6 Dlouhodobý drobný majetek
umělecká díla a sbírky, hodnota tohoto majetku časem roste !! ocenění je menší nebo rovno 40 000,- Kč, doba použitelnosti je větší než 1 rok.!!

7 Dlouhodobý nehmotný majetek
majetek nehmotné povahy ocenění vyšší než Kč !! Dlouhodobý finanční cenné papíry (akcie), které jednotka nakupuje za účelem dalšího prodeje. Doba držení je delší než 1 rok. !!


Stáhnout ppt "Zpracoval: Kratochvílová, Hrenáková,Janjič, Čampulka"

Podobné prezentace


Reklamy Google