Návštěva města v Rakousku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Advertisements

Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Žďár nad Sázavou Město obklopené překrásnými lesy Město obklopené překrásnými lesy Připravil: Martin Šoulák informacezajímavostivýletyubytovánízávěr.
klikej Malebné středověké městečko s hradbami kolem historického středu leží ve Středních Francích (Mittelfranken) na řece Tauber asi 70 km západně od.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Ž A M B E R K ŽAMBERK LEŽÍ NA VÝCHODĚ ČECH V PARDUBICKÉM KRAJI MĚSTO JE ROZPROSTŘENO V ÚDOLÍ KOLEM ŘEKY DIVOKÉ ORLICE A NACHÁZÍME JEJ I NA OKOLNÍCH KOPCÍCH.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
13. dubna 2013 KČT Nepomuk zajistil autobusový zájezd na toto setkání.
Zeleň „Den Země”. Na tomto obrázku je vidět udržovanost trávníků a okolních stromů.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, žák po zhlédnutí.
MLADÁ BOLESLAV ARCHEOLOGICKÝ AREÁL NEBO PARKOVACÍ DŮM ?
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Srdečně Vás zveme na pochod Ze Zbraslavic (nejen) do Zruče
Kam s ním? Stromovka Když jsme přišli do Stromovky, hned na prvním rohu byl koš, což je v pořádku. Šli jsme však po vedlejší, dlouhé cestě, která odpadkovými.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Praha.
Sluneční hodiny Zajímavost
Jeseník Lucie Kytlíková 9.B
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
Počasí, jak se říká, „že by psa do něj nevyhnal“. Tak jsme vyrazili na výlet. Kam? No přeci do Jindřichova Hradce v tomto vánočním období se.
ŽIDLOCHOVICE Procházka po naučné stezce Přírodního parku Výhon
Neděle: po příjezdu a obědě (rizoto) jsme si udělali procházku do Plas. Krásnou cestou podél vody jsme dorazili do tohoto starobylého města, prohlédli.
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
Brno.
spojené s pevninou dvěma mosty.
Bechyně …tip na výlet.
Naše vlast Naše vlast je Česká republika. Leží ve středu Evropy.
Gmunden Horní Rakousko
MÍSTO, KDE ŽIJI - BOBRKY Bobrky jsou část města Vsetína
Vypracoval: Radim Volák.  Rozloha: 214 km 2  Počet městských obvodů: 23  Počet obyvatel:  Hustota osídlení: 1500 obyvatel/km 2  Průměrná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Výlet autem do Mikulova a Valtic ÚVOD Naše první zastavení bylo v Pasohlávkách s prohlídkou areálu AQUALAND MORAVIA. Další zastavení byla návštěva.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
MOLDAVSKO.
Moje prázdniny Nikola Dudíková.
2012 …… VÁNOCE- VÁNOČNÍ TRHY VE MĚSTĚ PROBÍHAJÍ NA NĚKOLIKA MÍSTECH OD do NA NÁMĚSTÍ SVOBODY NA ZELNÉM TRHU NA MORAVSKÉM NÁMĚSTÍ Vánoce.
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
MÍSTO, KTERÉ BYCH CHTĚL NAVŠTÍVIT
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.3 Města Jihočeského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Časová pásma.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
StaroboleslavskoStaroboleslavsko. - území staroboleslavska se nachází v středočekém kraji, v okolí Staré Boleslavi.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
MÁME RÁDI PARDUBICE. Aneta Divišová, Klára Römerová 8. A Pernštýnské náměstí.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
MLADÁ BOLESLAV ARCHEOLOGICKÝ AREÁL NEBO PARKOVACÍ DŮM ?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_02_07_Česká Lípa.
Zručský park.
Rekreační zařízení Jazovice
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Domov - Obce.
Město a příměstské oblasti
Soňa Maruničová Říjen ročník
Svitavské památky– dům U Mouřenína
VÁNOCE v BRNĚ 2017.
VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
SVÉDSKO 1.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
DEN ZEMĚ 20. dubna 2018.
Transkript prezentace:

Návštěva města v Rakousku Gmünd Návštěva města v Rakousku

Vítejte v příhraničním městě Gmünd Před zahájením projektu jsem si vyzkoušeli, zda stojí za to město Gmünd navštívit a bude-li to vhodné pro náš projekt. Vítejte v příhraničním městě Gmünd

Po vystoupení z auta nás přivítalo v pozdním odpoledni ospalé městečko Gmünd ležící na druhém břehu řeky Lužnice naproti městu České Velenice. Lužnice zde tvoří přírodní hranici mezi Českou republikou a Rakouskem.

Naše návštěva vedla nejdříve na staré náměstí, v jehož středu stojí radnice a kolem ní měšťanské domy jako v pohádce.

Ke klidu a relaxaci město Gmünd Na náměstí je příjemné posezení, klidná a pohodová atmosféra, lidé sedí u stolků a na lavičkách, které svými nápisy vyzývají k příjemnému posezení nejsou-li již obsazené. Ke klidu a relaxaci město Gmünd

Při odpočinku na náměstí si můžete s klidem prohlížet krásné staré domy a kochat se jejich nádherou a zručností starých řemeslníků, kteří svoji práci dělali s umem a láskou.

Po prohlídce staré části města vedla naše exkurze do nedalelekého přírodního parku Blockheide. Po několika stech metrech volné chůze jsme dorazili k části parku kterou prochází 15. poledník (Meridian). Je zde označen jeho směr od severu k jihu a státy a města kterými prochází.

Pak jsou zde kamenné sluneční hodiny jejichž ukazatel leží ve směru 15 Pak jsou zde kamenné sluneční hodiny jejichž ukazatel leží ve směru 15. poledníku.

V parku se nachází muzeum kamene, kde jsou ukázky jednotlivých druhů kamene, k čemu se hodí a kde se vyskytují:

Je zde krásný kus přírody, rybníček s kachnami a krásné zelené stráně v nichž leží veliké balvany.

Středem přírodního parku je nevelké návrší, na kterém je postavena dřevěná rozhledna. Bohužel při naší návštěvě byla už zavřena. Předpokládáme, že je zní hezký rozhled do okolí.

Po návratu z přírodního parku do městečka, bylo staré náměstí osvětleno zapadajícím sluncem a na obloze se udělaly překrásné mraky.

Poté jsme si ještě stihli prohlídnout zámek a zámecký park , který se nachází hned vedle starého náměstí.

Návštěva městečka se nám velice líbila a doufáme, že žáci v něm najdou dost inspirace pro splnění zadaných úkolů a že kromě toho také poznají jiný svět a jinou zemi.