Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí."— Transkript prezentace:

1

2 Návštěva Bratislavy Listopad 2013

3 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí. Počet obyvatel tohoto města je kolem 460 000 tisíc. Přes toto pěkné město protéká řeka Dunaj. Město má mnoho památek a zajímavostí a některé z nich jsou uvedeny v této prezentaci

4 Před nedávnem jsem dostal od přítele pěknou prezentaci, „Muzeum voskových figurín ve Vídni.“ Při promítání prezentace jsem si zase zavzpomínal, jak jsem před léty často zajížděl do Berlína a tak při jedné návštěvě jsem se také vydal do muzea voskových figurín. Bylo to úžasné. Tenkrát, tam těch figurín nebylo tolik, jako je nyní v nově otevřeném muzeu ve Vídni, které musí být překrásné. Pokud se tam nemíníte vydat, tak se alespoň podívejte na prezentaci. A.J.Před nedávnem jsem dostal od přítele pěknou prezentaci, „Muzeum voskových figurín ve Vídni.“ Při promítání prezentace jsem si zase zavzpomínal, jak jsem před léty často zajížděl do Berlína a tak při jedné návštěvě jsem se také vydal do muzea voskových figurín. Bylo to úžasné. Tenkrát, tam těch figurín nebylo tolik, jako je nyní v nově otevřeném muzeu ve Vídni, které musí být překrásné. Pokud se tam nemíníte vydat, tak se alespoň podívejte na prezentaci. A.J.

5 Čelní pohled na vstupní část hradu

6 Hodžovo náměstí na Starém Městě v pozadí je prezidentský palác

7 Staré město, hlavní náměstí s kašnou a radnicí

8 Pohled na večerní osvětlenou radnici na hlavním náměstí

9 Michalská brána, brána bývalého městského opevnění

10 Čumil je jedna z nejznámějších soch a atrakcí v centru města

11 Slovenské národní divadlo

12 Pohled na část města, řeku Dunaj a mosty

13 Pohled na šířku řeky Dunaje

14 Katedrála svatého Martina

15 Pohled na město

16 Večerní pohled z hradu na část města s novým mostem a řeku Dunaj

17 Výletní loď se jménem- AVALON PANORAMA

18 Večerní snímek nového mostu

19 Hrad Děvín stojí na skalnatém útesu nad soutokem řek Moravy a Dunaje

20 ..

21 Soutok řek Moravy a Dunaje na Slovensko -Rakouské hranici

22 …… Snímky pořídil -Karel Dyntera 11. a 12. 11. 2013 Do prezentace upravil- Vladimír Hudec


Stáhnout ppt "Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí."

Podobné prezentace


Reklamy Google