Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moje prázdniny Nikola Dudíková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moje prázdniny Nikola Dudíková."— Transkript prezentace:

1 Moje prázdniny Nikola Dudíková

2 Rožnov pod Radhoštem Byl to jednodenní výlet do Rožnova. Šli jsme se projít k Radegastu, na rozhlednu a bylo to super. Moc se nám to všem líbilo. Večer jsme jeli domů.

3 Pověst o Radegastu Podle pověstí měl na Radhošti od pradávna sídlo slovanský bůh Radegast - Bůh slunce, války a vítězství. Naši předkové k němu měli úctu. Zdaleka za ním přicházeli, aby mu přinesli dary - dobytek, část úrody, zvěř, kterou ulovili. Koncem jara pak na Radhošti staří Slované slavili letní slunovrat. O nocích lidé tančili a zpívali. Pohanské zvyky přetrvaly i do dob křesťanských a nezabránila tomu ani pověst, že modlu Radegasta prý strhli Cyril s Metodějem, kteří na místo postavili kříž.

4 Mapy google.com

5 Tábor Hutisko solanec – turnus A
Tento rok jako každý jsem byla na tanečním táboře v Hutisku. Ale ten to rok byl jiný byla jsem tam se sestrou, s mamkou a s mým psem Dandou. Spolu jsme si to tam užili a byly jsme rádi, že jsme byli spolu.

6 Hutisko-Solanec je obec v okrese Vsetín Zlínského kraje.
Obec vznikla 1. ledna 1960 sloučením dvou do té doby samostatných obcí: Hutisko, která byla založena v roce 1656, a Solanec pod Soláněm, ta byla za obec prohlášena roku 1657. Nejvyšším vrcholem je Vsacká Tanečnice (tzv. Trojačka) s nadmořskou výškou 912 metrů nad mořem. Kulturní památky Kostel sv. Josefa z roku 1723 v Hutisku Dřevěná budova fojtství z roku 1785 Pomník Charlotty Garrigue-Masarykové

7 Pomník Charlotty Garrigue-Masarykové

8 Tábor Hutisko Solanec – turnus B
Na turnus B jsem jela poprvé ale nebyla jsem tam sama byla jsem tam s mým bratrancem Lukášem. Na tom to táboře nás naučili tancovat, hynek nás naučil bojové umění a taky jsme si zahráli paintball. MOC se nám tam líbilo. :D

9 Mapa google.com

10 ZOO Lešná Byl krásný slunečný den a mi jsme jeli do zoo Lešná. Bylo to nádhera jak ty všechny zvířata dělala své podivné zvuky. Ten den se nám vyvedl a moc se nám líbil.

11 Seznam mapa.cz

12 Výlet do Oder (pedagogická střední škola sv. Anežky České)
O prázdninách jsme jeli do Oder se podívat na moji budoucí školu teda je stl i mě tam vemou. Jmenuje se pedagogická střední škola sv. Anežky České. Moc se mi líbila doufám, že mě tam vemou. Už se tam moc t eším.

13 Odry Město Odry , které leží po obou stranách moravsko-slezské hranice, se nachází v okrese Nový Jičín, kraj Moravskoslezský. Historické jádro je městskou památkovou zónou Na náměstí je socha Nanebevzetí Panny Marie, neoklasicistní kašna na náměstí vytvořená roku 1897, kostel svatého Bartoloměje, socha svatého Floriána z roku 1751.

14 Mapy google.com

15 Tošovice – bobová dráha
Byl krásný den a mi jsme si vyrazilo do Tošovic na bobovou dráhu kde v ten den byly soutěže a věčer tam hráli kapeli př. Kapela Nevím a jako poslední tam vystupovala Gabriela Gunčíková. Od všech co tam byli jsme dostala podpisy a ten den jsme si fakt užily.

16 Mapa gogle.com

17 Já jsem prázdniny zažila fakt moc hezky a taky se mi líbili by super
Já jsem prázdniny zažila fakt moc hezky a taky se mi líbili by super. Byli to nej. prázdniny na světě :D

18 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Moje prázdniny Nikola Dudíková."

Podobné prezentace


Reklamy Google