Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávání pro konkurenceschopnost"— Transkript prezentace:

1 Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

2 Člověk a jeho svět/Vlastivěda
Autor Mgr. Hana Koudelková Vzdělávací oblast/Obor: Člověk a jeho svět/Vlastivěda Třída: V. Datum tvorby: Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy: Jazyk: čeština Název DUM VY_32_INOVACE_ČS.5.03 Téma Česká republika Klíčová slova jižní Čechy

3 ANOTACE Druh materiálu: Prezentace Ročník: 5. Pomůcky: - Inovace: Materiál podporuje aktivní opakování učiva s užitím interaktivní tabule, žáci sami vyhledávají informace. Metodické pokyny: Str : žáci procvičují a rozšiřují své znalosti o jižních Čechách. Žákům odpovídají na otázky a zároveň se dozvídají další informace o daném místě. Str. 6 : žáci spojují informaci a místo – kontrola správnosti se objeví po kliknutí Str. 7 – 13: žáci si prohlížejí a určují fotografie. Str. 14 – žáci plní další úkoly formou samostatné či skupinové práce. Očekávaný výstup: Žáci si procvičili a rozšířili své znalosti o jižních Čechách.

4 Kam na výlet v jižních Čechách 3

5 1. U kterého zámku je obora , kde na své procházce můžeš potkat stádo daňků?

6 1. Zámek Blatná Hrad Blatná nechal postavit šlechtic Vyšemír v 1.polovině 15.století. Hrad byl několikrát upraven a v 17.století byl přestavěn na zámek. Můžete si zde např. prohlídnout pracovnu vědce Jana Evangelisty Purkyně. U zámku je anglický park a obora s daňky.

7 2. Který hrad je známý nejen svoji sbírkou motocyklů, zapůjčenou z pražského technického muzea, ale také krásnou skalkou při vstupu na nádvoří?

8 2. Hrad Kámen Hrad nechal postavit někdo z vladyků rodu Tlusků z Vokova na přelomu 13. a 14. století.Majitelé hradu se často střídali a hrad byl vícekrát upravován. Je zde například expozice nábytku a sbírka motocyklů.

9 3. Ve kterém městě je nejstarší kamenný most České republiky ?

10 3. Písek Písek byl založen jako královské město Přemyslem Otakarem II. Je zde velké množství historicky zajímavých a zachovalých domů. Nedaleko hradu je přes řeku Otavu nejstarší kamenný most v České republice.

11 4. Ve kterém městě se narodil mistr Jan Hus ?

12 4. Husinec V městečku je jeho památník – muzeum, ve kterém je Husova rodná světnička a expozice o jeho životě a díle. Husinec leží severně od Prachatic

13 5. Které jeskyně na území Čech a Moravy znáš ?

14 5. Chýnovské jeskyně Nachází se poblíž obce Chýnov.
Jedná se o vápencové jeskyně, vynikají nádherou barev.

15 SPOJTE Chýnovské Písek Husinec Hrad Kámen Vápencovité jeskyně
6. SPOJTE Vápencovité jeskyně Kde se narodil Jan Hus Jaké město založil Přemysl Otakar II. Hrad se sbírkou motocyklů Chýnovské Písek Husinec Hrad Kámen

16 Obyvatel Chýnovských jeskyní
7. Obyvatel Chýnovských jeskyní

17 8.

18 Krápníky v Chýnovských jeskyních
9. Krápníky v Chýnovských jeskyních

19 10. Krajina v okolí Písku

20 11. Husinecká přehrada

21 12.

22 Odkud jsou pořízeny fotografie?
13. Odkud jsou pořízeny fotografie? Obora v Blatné

23 Najdi obrázky a další informace o místech.
14. Najdi obrázky a další informace o místech. Jaké významné osobnosti jsou spjaty se jmény těchto míst? Najdi obrázky a informace o těchto osobnostech.

24 Citace a zdroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Koudelková. Materiál vznikl v OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost – projekt EU peníze školám.


Stáhnout ppt "Vzdělávání pro konkurenceschopnost"

Podobné prezentace


Reklamy Google