Department of computer science and engineering Jednání senátu 4.4.8 Ivan Jelínek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015
Advertisements

Přijímací řízení.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2013/2014. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
2012 Základní informace o studijních PRAVIDLECH A povinnostech pro studenty doktorského studia.
Registrujte se prosím  1.Podepište se do prezence Ověřte hodnocení doktorandů za Zkontrolujte svoji adresu v adresáři doktorandů 3.Prověřte.
Vedení správního řízení
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující.
Nejpodstatnější změny ve Studijním a zkušebním řádu
Informace o studiu na ZČU pro studenty prvních ročníků
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
VÍTÁME VŠECHNY STUDENTY
Akademické orgány vysokých škol
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
Kolektivní vyjednávání. Kolektivní smlouvy (KS)  upravují individuální a kolektivní vztahy mezi zaměstnavateli a zaměstnanci a práva a povinnosti smluvních.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU Studijní a zkušební řád doktorského studia, doporučený postup studia Doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček.
Připravil(a): Host:. Obsah přednášky Základní informace o studiu na FPR – I.část  Struktura studia  Semináře a cvičení  Zápočty a zkoušky  Vnitřní.
Fakulta zdravotnických studií
Výroční zpráva za rok 2014 Vysokoškolské vzdělávací programy Bakalářské studium Magisterské studium Studijní obor Ekonomika – řízení lidských zdrojů.
Školení bezpečnosti práce (BOZP)
1 Změny studijního a zkušebního řádu. 2 Kde najdu SZŘ dokumentový server IS MU
MEDIACE ČESKÁ ZKUŠENOST III. KONZULTACE. OSNOVA 1. ZÁKONNÉ PODMÍNKY PRO REALIZACE MEDIACE V ČESKÉ REPUBLICE 2. K PROCESU MEDIACE POJETÍ MEDIACE VZTAHY.
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
5. ročník Mg. studia do podání přihlášky ke SZZ do odevzdání diplomové práce v tištěné a elektronické formě.
LETNÍ ŠKOLA PRO KOMBINOVANOU FORMU OBORU SHV ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIJNÍCH POVINNOSTECH SO: –
Jednotný dokument místo dvou novel. Proč novelizace obou dosavadních řádů ? Věcné důvody - dosažení evropských standardů při evidenci studia uznávání.
Doktorské studium na AF
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
Školení IS MU pro SO Podzim 2007 Právnická fakulta MU.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
Praha, prosinec 2009SPAV - diseminační seminář1 Strukturované studium Projekt „Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky a dalšími.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2016/2017. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Yveta Opravilová, zástupkyně ředitele.
Co by měl vědět student nastupující do 1. ročníku Co by měl vědět student nastupující do 1. ročníku Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity 23. září 2011.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
Zápis do studia na FF UHK
Fakulta zdravotnických studií
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Doktorský studijní program Elektrotechnika a komunikační technologie
KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Důležité informace k organizaci SZZ v lednu 2014
VNITŘNÍ NORMA FAME DOPLŇUJÍCÍ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UTB
Doktorské studium na FLD
Základní informace pro studující 1. ročníku
Evidence studijních plánů
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Fakulta hospodárskej informatiky
Kreditní systém studia
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Studijní obor Management sportu
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020

Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

department of computer science and engineering Jednání senátu Ivan Jelínek

WEB Engineering (2) department of computer science and engineering Přerušení studia děkanem Stav Pověření vypracovat podklady pro prorektorkou Pověření vypracovat podklady pro prorektorkou Jednání s právním oddělením ČVUT Jednání s právním oddělením ČVUTZásady přerušení studia z podnětu děkana by mělo být výjimečné a v zájmu studenta. přerušení studia z podnětu děkana by mělo být výjimečné a v zájmu studenta. skutkově vymezit důvody přerušení studia z vlastního podnětu děkana. skutkově vymezit důvody přerušení studia z vlastního podnětu děkana.

WEB Engineering (3) department of computer science and engineering Přerušení děkanem - příklady Student vážně onemocní (je v komatu) nedostaví se k zápisu, musí být vyloučen, děkan nemůže studentovi studium přerušit Student vážně onemocní (je v komatu) nedostaví se k zápisu, musí být vyloučen, děkan nemůže studentovi studium přerušit Student doktorského studia se z řady důvodů se nemůže dostavit k zápisu (viz např. případ studenta ČVUT Alnouqa Hamady) a tak se praktikuje opatření, že je studentovi přerušeno studium a pozdějším souhlasem doktoranda, jinak by byl vyloučen (je to „běžná praxe“), takže se nemožnost přerušení studia děkanem „obchází“ Student doktorského studia se z řady důvodů se nemůže dostavit k zápisu (viz např. případ studenta ČVUT Alnouqa Hamady) a tak se praktikuje opatření, že je studentovi přerušeno studium a pozdějším souhlasem doktoranda, jinak by byl vyloučen (je to „běžná praxe“), takže se nemožnost přerušení studia děkanem „obchází“Alnouqa HamadyAlnouqa Hamady V případě, že disertace není předložena během čtyřleté prezenční či pětileté kombinované formy studia, po uplynutí příslušné doby studia se studium „nedovoleně“ přerušuje až do obhajoby disertační práce, takže se nemožnost přerušení studia děkanem „obchází“ V případě, že disertace není předložena během čtyřleté prezenční či pětileté kombinované formy studia, po uplynutí příslušné doby studia se studium „nedovoleně“ přerušuje až do obhajoby disertační práce, takže se nemožnost přerušení studia děkanem „obchází“ Student bakalářského studijního programu má splněny studijní povinnosti (180 kreditů), neodevzdá bakalářskou práci, nechce přerušit, zapisuje se na další semestr, nemá možnost zapisovat si bakalářské předměty (má je hotové), nutí proděkana, aby mu povolil zapisovat předměty magisterské, ale při neúspěchu, při neúspěšném ukončení předmětu není sankcionován, děkan nemůže studentovi studium přerušit Student bakalářského studijního programu má splněny studijní povinnosti (180 kreditů), neodevzdá bakalářskou práci, nechce přerušit, zapisuje se na další semestr, nemá možnost zapisovat si bakalářské předměty (má je hotové), nutí proděkana, aby mu povolil zapisovat předměty magisterské, ale při neúspěchu, při neúspěšném ukončení předmětu není sankcionován, děkan nemůže studentovi studium přerušit

WEB Engineering (4) department of computer science and engineering Přerušení děkanem - poslední stav Děkan může studentovi přerušit studium, je-li toho potřeba k odvrácení újmy hrozící studentovi, jestliže její původ nesouvisí s dosavadním plněním studijních povinností. Děkan může dále studentovi přerušit studium, určí-li mu náhradní termín konání státní závěrečné zkoušky podle čl. 22 odst. 3 nebo termín pro opakování státní závěrečné zkoušky podle čl. 22 odst Děkan studentovi určí náhradní termín konání státní závěrečné zkoušky jestliže …. 4.Studentovi určí děkan termín pro opakování státní závěrečné zkoušky jestliže ….

WEB Engineering (5) department of computer science and engineering Příklad požadavku na informace Informace o všech 1) bakalarich 2) magistrech s udaji kolik jich vcas nedokonci BP/DP praci (zadaji o odklad) - kolik z nich prerusi kolik jich vcas nedokonci BP/DP praci (zadaji o odklad) - kolik z nich prerusi kolik z nich neprerusi kolik z nich neprerusi kolik z nich si zapise predmet, ktery nedokonci kolik z nich si zapise predmet, ktery nedokonci kolik z nich si zapise predmet, ktery dokonci kolik z nich si zapise predmet, ktery dokonci kolik z nich neudela v nasledujicim terminu BP/DP kolik z nich neudela v nasledujicim terminu BP/DP kolik z nich udela v nasledujicim terminu BP/DP a pokracuji ve studiu aniz by ztratili rok kolik z nich udela v nasledujicim terminu BP/DP a pokracuji ve studiu aniz by ztratili rok

WEB Engineering (6) department of computer science and engineering Názor Ing. Halašky, správce KOSu System KOS je aplikaci typu OLTP (on line transaction processing) System KOS je aplikaci typu OLTP (on line transaction processing) Zde diskutovany problem se da zahustit do otazky, jak ziskavat z KOSu souhrnne informace potrebne pro manazerske rozhodovani. K tomu slouzi jine systemy, nez jsou systemy OLTP. Rika se jim OLAP systemy (on line analytical processing). Zde diskutovany problem se da zahustit do otazky, jak ziskavat z KOSu souhrnne informace potrebne pro manazerske rozhodovani. K tomu slouzi jine systemy, nez jsou systemy OLTP. Rika se jim OLAP systemy (on line analytical processing).

WEB Engineering (7) department of computer science and engineering Slovenština na FEL Používáni slovenského jazyka na fakultě probíhá bez problému, aniž by bylo nutně explicitně měnit fakultní dokumenty: SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY MEZINÁRODNÍ SMLOUVY - Sdělení Ministerstva zahraničních věcí o sjednání podpisu Evropské charty regionálních či menšinových jazyků, 15/2007 Sb.m.s., Článek 8 - Vzdělávání, e) i) : SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY MEZINÁRODNÍ SMLOUVY - Sdělení Ministerstva zahraničních věcí o sjednání podpisu Evropské charty regionálních či menšinových jazyků, 15/2007 Sb.m.s., Článek 8 - Vzdělávání, e) i) : „smluvní strany se zavazují …., že zpřístupní univerzitní nebo jiné vysokoškolské vzdělávání v regionálních nebo menšinových jazycích“ „smluvní strany se zavazují …., že zpřístupní univerzitní nebo jiné vysokoškolské vzdělávání v regionálních nebo menšinových jazycích“

WEB Engineering (8) department of computer science and engineering Stav přihlášek na FEL Nižší ? Ano ? Dnes o 7% (reálně o 4%) B E+I B STM M E+I Celkem B E+I B STM M E+I Celkem 2007/ (+ cca 50) 2006/