Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec 24.-26. 6. 2004 Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Informační gramotnost na středních školách
Bibliotheca academica, Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2010 Fakulta sociálních studií MU, Brno, 2.–3. listopad 2010 Výsledky průzkumu informačního.
ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
ECVET v Programu celoživotního učení
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
Asociace knihoven vysokých škol ČR Komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací Stručná zpráva o vzniku a aktivitách.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
AKVŠ – silná asociace s jasnou vizí do roku 2020 Iva Prochásková Bibliotheca academica 2012, 26.– , Pardubice.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Bibliotheca academica – CPVŠK 2010, 2.– , Brno AKVŠ v roce 2010… a jak dál? Iva Prochásková
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
AKVŠ – nová témata – nové výzvy Marta Machytková předsedkyně VV.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
ASOCIACE KNIHOVEN VYSOKÝCH ŠKOL ČR SLAVÍ 10. NAROZENINY BARBORA RAMAJZLOVÁ
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Citace, citování Plagiátorství
VŠ knihovny vzdělávající výsledky průzkumu 2014 Jan Zikuška (MU), Hana Landová (ČZU) BA 2014: , Ústí nad Labem.
Celostátní síť pro venkov
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
Česká evaluační společnost, o.s., 5.května 65, Praha 4, Czech Repulic, Česká evaluační společnost (ČES) Czech.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Komise pro elektronické informační zdroje CPVŠK Hradec Králové B. Katolická ZČU v Plzni.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Informace pro předsednictvo RVŠ Praha,
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Kongresové dny Brno 2010 Asociace výchovných poradců / - založena v červnu 2005 jako Asociace školských poradců díky spolupráci s časopisem.
Realizace Národní strategie informační bezpečnosti ČR Mgr. Marie Svobodová Ministerstvo informatiky ČR Hradec Králové, ISSS 2006.
Komplexní servis v oblasti knihovnických a informačních služeb Specialisté na Vaší straně.
CPVŠK 2003 Asociace knihoven vysokých škol v roce 2003 Barbora Ramajzlová ČVUT Praha.
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Implementace EQAVET v ČR
Činnost komise IVIG v roce 2004 CPVŠK 2004, České Budějovice
Referenční proces v České republice Jakub Stárek 11. března 2011 Praha, Hotel Pyramida Konference k procesu přiřazování úrovní kvalifikací v ČR k úrovním.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Síť podpory nadání – propagace a společné projekty Vojtěch Tutr NIDV.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
20 let
TTnet (Training of Trainers Network)
Sociální práce TEĎ a TADY II
Transkript prezentace:

Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke spolupráci

Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec založena v červnu 2002 členská základna - dnes 22 veřejných VŠ Cíle:  rozvoj knihoven, zvyšování kvality a celkové úrovně,  řešení společných zájmů knihoven VŠ,  spolupráce na národní a mezinárodní úrovni.

Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Orgány AKVŠ výroční konference je nejvyšším orgánem AKVŠ... výkonný výbor má 10 členů, kteří jsou zvoleni na období dvou let řídí činnost v období mezi výročními konferencemi ustavuje odborné komise a koordinuje jejich činnost... odborné komise těžiště konkrétních aktivit AKVŠ 

Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Odborné komise spolupráce řešení konkrétních témat členství způsob řízení a styl práce aktivity...

Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Odborná komise pro informační výchovu a informační gramotnost: cíle podporovat aktivity knihoven VŠ v oblasti informační výchovy a informační gramotnosti studentů a uživatelů, vytvořit zázemí pro pracovníky knihoven, kteří s informačním vzděláváním teprve začínají, přispět k začleňování informační výchovy do učebních programů vysokých škol, spolupracovat při vytváření webových kurzů, udržovat přehled o stavu informační výchovy a informační gramotnosti na vysokých školách u nás i v zahraničí.

Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Odborná komise pro elektronické informační zdroje: cíle koordinace dostupnosti EIZ na vysokých školách, řešení problematiky uživatelských statistik, základní informace o EIZ na VŠ

Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Odborná komise pro spolupráci s Radou VŠ: cíle zajišťovat vazbu mezi vysokoškolskými knihovnami a Radou vysokých škol, pomáhat při prosazování zájmů knihoven směrem k vysokým školám a k MŠMT. Navázala na činnost pracovní komise pro vysokoškolské knihovny RVŠ, od r jako společná komise AKVŠ a RVŠ.

Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Odborná komise pro e-VŠKP: cíle sledovat rozvoj systémů v zahraničí, podporovat zavádění mezinárodních zkušeností a mezinárodně platných standardů do praxe českých VŠ, usilovat o koncepci na národní úrovni, sjednocovat praxi na VŠ, usilovat o řešení legislativy, vytvořit národní standardy, získat podporu a spolupráci.

Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec

Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Co se (ne)podařilo AKVŠ je vnímána jako reprezentace vysokoškolských knihoven!  AKVŠ je vnímána jako reprezentace vysokoškolských knihoven, ale...

Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Krátká doba, ale...