1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín 14.11.2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Dotační možnosti pro obce a města
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Evropský sociální fond v ČR
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Dotační možnosti pro NNO, obce a města Ústí nad Labem, 28. listopadu 2011.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Role evropských dotací v sociálních službách XIV. celostátní finanční konference Svazu měst a obcí ČR Praha,10. listopadu 2011 Karel Vít, MPSV.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Ústí nad Labem. Vzdělávání v oblasti komunitního plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji – Možnosti a způsoby financování zpracování plánů rozvoje.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Transformace pobytových zařízení sociálních služeb v České republice Hradec Králové 28. února 2011.
Je záležitostí nás všech. 1. Z dokumentů EU : Amsterodamská smlouva, Smlouva v Nice Z dokumentů ČR : Usnesení vlády ČR č. 824 z 1/9/2004, Zákon.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kvalita v sociálních službách jako proces
Integrovaný regionální operační program
odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Ústí nad Labem
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Klíčové aktivity projektu
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín

2 Plánování sociálních služeb v ČR Komunitní plánování ….střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb. Obce – kraje – MPSV Krajské plány – národní plán: metodika procesů – existuje na obecní úrovni, lze aplikovat metodika výstupů – matrice dat a informací o procesu workshopy MPSV se zástupci krajů Návaznost na národní úroveň/národní plán krajský plán – aplikační rozměr, strategie rozvoje služeb MPSV – stát zajišťuje základ – proud v sociální politice země

3 MPSV: veřejná zakázka „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“ Nejdůležitější výstupy zakázky: a)Metodiky pro plánování soc. služeb + doprovodné texty b)74 vyškolených krajských metodiků/ vzdělavatelů vzdělávací program pro zpracovatele plánů na obcích c)vzdělávací program pro plánování soc. služeb d)Kritéria kvality plánování soc. služeb Podpora plánování soc. služeb

4 Obecná podpora plánování soc. služeb ze strany MPSV Metodiky plánování soc. služeb: zpřesnit, propracovat některé metodiky Vzdělávací program pro plánování soc. služeb: podporovat jeho využívání na úrovni obcí = vzdělaní místní „plánovači“ Krajští vzdělavatelé-metodici: další vzdělávání, sdílení informací (web), možnost konzultací apod. + vzdělávání dalších krajských vzdělavatelů- metodiků; Kritéria kvality plánování: pokračovat v dopracování ve smyslu sebehodnocení Podpora plánování soc. služeb v dalším období

5 Operační program lidské zdroje a zaměstnanost - Prioritní osa 3 Sociální integrace a rovné příležitosti - Vybrané specifické cíle: podpora zajištění dostupnosti a kvality sociálních služeb, podpora systémových aktivit v systému soc. služeb především ve vztahu k zákonu o soc. službách. Finanční podpora plánování soc. služeb z ESF

6 P opis činností: I.Podpora vzdělávání zadavatelů, poskytovatelů, uživatelů a dalších subjektů v oblasti sociálního začleňování např. vzdělávání v oblasti procesu plánování dostupnosti sociálních služeb nebo při tvorbě dalších místních/regionálních partnerství III. Podpora procesů poskytování sociálních služeb, včetně podpory partnerství na místní a regionální úrovni např. podpora zavádění procesů plánování dostupnosti sociálních služeb na místní/regionální úrovni a plánu rozvoje sociálních služeb; IV. Systémová podpora sociálních služeb a subjektů působících v sociální oblasti a podpora nástrojů umožňujících aplikaci zákona o sociálních službách a dalších právních norem Finanční podpora plánování soc. služeb z ESF

7 Typ a forma podpory: a) Individuální projekty systémového a regionálního charakteru (příjemci: odbor soc. služeb MPSV, kraje) b) Globální granty (orgány státní správy; organizační složky státu a příspěvkové organizace státu; kraje, obce, organizace zřízené kraji a obcemi; NNO;poskytovatelé sociálních služeb dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách) Finanční podpora plánování soc. služeb z ESF

8 KONTAKTY MPSV ČR, Odbor sociálních služeb Plánování sociálních služeb: PhDr. Vladana Vasková PhDr. Radek Suda Tel.: Financování soc. služeb a ESF: Ing. Helena Petroková Tel.: