Studijní program Ekonomika a management

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Přemýšlíte, kam po maturitě? Přemýšlíte, co studovat? Přidejte se k nám!
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA
Ekonomika a právo v podnikání
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
KATEDRA PODNIKOHOSPODÁŘSKÁ 152
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Matematické metody v ekonomii (MME)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Fakulta zdravotnických studií
1 Pedagogické kolegium Program 1. Reakreditace předmětů Reakreditace předmětů 2. Akreditace nových předmětů a zneaktivnění předmětů Akreditace.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT. Charakteristika studijního programu „Účetnictví a daně“ Ekonomika a management Studijní obor je nabízen v rámci.
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní obor MANAGEMENT garant oboru: doc. Ing. Petra Horváthová, Ph.D.
Magisterský studijní program N 6208 Ekonomika a management Obor Management a marketing.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Bakalářský studijní program B 6208 Ekonomika a management
Fakulta zdravotnických studií
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Bakalářské STUDIUM
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Studijní obor Management sportu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Studijní program Ekonomika a management Studijní obor MANAGEMENT garant oboru: doc. Ing. Petra Horváthová, Ph.D.

Studijní obor management tříletý bakalářský studijní obor akademický titul „bakalář“ - Bc. dvouletý navazující magisterský studijní obor akademický titul „inženýr“ - Ing. doktorské studium akademický titul „doktor“- Ph.D.

Proč studovat obor management studium oboru je zajímavé a pestré v rámci oboru se vyučují předměty s ekonomickou, manažerskou, finanční, právní, dále s psychologickou a sociologickou tématikou, marketingovou tématikou a další je preferován systémový přístup obor je pojat spíše široce, což zvyšuje uplatnitelnost absolventů oboru na trhu práce

Předměty OBORU fakultní mikro a makroekonomie, management, marketing, podniková ekonomika, matematika, statistika, informatika, finance, účetnictví, právo, cizí jazyky … programové řízení lidských zdrojů, manažerské dovednosti, logistika, strategický management, marketingové řízení, podniková diagnostika … oborové metody a techniky v managementu, společenské vědy v managementu, rozvoj kariéry, podnikatelská etika … volitelné

Studenti oboru management v zahraničí studijní pobyty v rámci programu Erasmus+, grantu MŠMT a jiných grantů v akademickém roce 2014/2015 studovalo v zahraničí 15 studentů Belgie, Německo, Polsko, Slovinsko, Švýcarsko, Chorvatsko, Čína

státnicové předměty bakalářského studijního oboru Ukončení studia státní závěrečnou zkouškou, jejíž součástí je obhajoba závěrečné bakalářské či diplomové práce státnicové předměty bakalářského studijního oboru Ekonomie Podniková ekonomika Management státnicové předměty navazujícího magisterského studijního oboru Manažerská ekonomika

Profil absolventa bc studijního oboru získá odborné znalosti a dovednosti zaměřené na pochopení a řízení manažerských funkcí a procesů organizací ziskových i neziskových (pro prvoliniovou a střední úroveň jejich managementu) získá znalosti z oblasti manažerských dovedností, řízení výroby a služeb, z logistiky, z problematiky sociálně psychologických poznatků uplatňovaných v řídící činnosti, z řízení malých firem

PROFIL absolventa Mgr studijního oboru získá a prohloubí si svoje znalosti z různých oblastí managementu - z řízení lidských zdrojů, ze strategického managementu, krizového managementu, dále z finančního řízení, marketingu, účetnictví, práva aj. získá dovednosti úspěšné tvorby a vedení pracovních týmů a řízení vlastní kariéry

Uplatnění absolventů oboru management manažerské funkce různých úrovní organizacích různé velikosti, vlastnické či právní formy, v různých odvětvích a oborech podnikání, českých i zahraničních organizacích samostatní podnikatelé poskytovatelé poradenství a vzdělávací činnosti v oboru management (specialista či manažer)

POČET ABSOLVENTů OBORU akad. rok 2013/2014 akad. rok 2012/2013 akad. rok 2011/2012 bakalářské studium 62 89 116 navazující magisterské studium 93 71 99

VÝZNMANÝ ABSOLVENT Ing. Gabriel Makki, Ph.D. Procter and Gamble Country Manager & Commercial Director - Hungary, Croatia & Slovenia

Katedra managementu kategorie počet profesoři 2 docenti 4 odborní asistenti 9 (z toho 7 Ph.D.) doktorandi 5 sekretariát 1

PŘEDMĚTY BAKALÁŘSKÉHO STUDIA Management Řízení lidských zdrojů A Metody a techniky v managementu Společenské vědy v managementu Manažerské dovednosti Management výroby a služeb Management malého podniku Nákladové řízení a cenová strategie Systémy odměňování v organizacích

PŘEDMĚTY NAV. MAGISTER. STUDIA Strategický management Řízení lidských zdrojů B Krizový management Organizační chování Mezinárodní a interkulturální management Manažerská ekonomika Podnikatelská etika Trendy moderního managementu Rozvoj kariéry Obchodní jednání a společenský protokol

Publikační činnost členů katedry knihy odborné kapitoly v odborných knihách články impaktované články v recenzovaných časopisech evidované ve světově uznávaných databázích články ve sbornících z konferencí evidované ve světově uznávaných databázích články v českých recenzovaných časopisech

Spolupráce se vzdělávacími institucemi Spolupráce s praxí ArcelorMittal Karviná, Tubular Products Brano Holding, a. s. Euroguidance Isotra, a.s., Opava    Fond dalšího vzdělávání, příspěvková organizace MPSV Třinecké železárny, a.s. Slezská diakonie aj. Spolupráce se vzdělávacími institucemi Wyższa Szkoła Ekonomii i Administracji w Bytomiu Ekonomická univerzita v Bratislavě Žilinská univerzita v Žilině Hedmark University, Norsko aj.

Máte málo informací? navštivte www stránky Katedry managementu http://www.ekf.vsb.cz/k115/cs/ domluvte si konzultaci s garantem oboru petra.horvathova@vsb.cz tel. 596992772

Přejeme Vám šťastnou volbu! členové týmu Katedry managementu

Děkuji za pozornost!