Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing"— Transkript prezentace:

1 Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing. Radomír Goňo, Ph.D. Akreditace nového studijního programu navazující na stávající obor Elektroenergetika 1

2 Charakteristika programu
Bakalářskýstudijníprogram,3letý Forma výuky–prezenční + kombinována Jazyk výuky: –Prezenční studium v českém a anglickém jazyce. –Kombinované studium v českém jazyce.

3 Profil absolventa Obecné způsobilosti absolventa Znalosti absolventa
Absolventi jsou připravováni jako bakaláři s širokým základem v oblasti elektrotechniky. Základem jsou znalosti matematiky, fyziky a elektrotechniky, na které navazují odborné a praktické znalosti z oblasti elektroenergetiky. Absolvent bakalář je tedy kvalifikačně připraven jako komplexně vzdělaný elektrotechnický odborník, který dokáže působit zejména v oblasti silnoproudé elektrotechniky a elektroenergetiky. Znalosti absolventa Absolvent studijního programu Elektroenergetika získá během studia nezbytné znalosti z matematiky, fyziky, teorie obvodů, informačních a komunikačních technologií a speciální znalosti ze silnoproudé elektrotechniky a elektroenergetiky, zejména z oblastí: výroba elektrické energie, přenos a rozvod elektrické energie, elektrické stroje a přístroje, užití elektrické energie. Dovednosti absolventa Absolvent studijního programu Elektroenergetika je schopen navrhovat a používat v praxi technické postupy z oblasti silnoproudé elektrotechniky a elektroenergetiky.

4 Uplatnitelnost absolventů
Absolventi bakalářského programu Elektroenergetika budou schopni řešit provozní a technické problémy v oblasti výroby, přenosu, rozvodu a užití elektrické energie. Uplatnění najdou v praxi v oblastech provozu elektrických sítí, elektrotepelných zařízení, elektrického osvětlení vnitřních i venkovních prostorů, dále v technických a provozních útvarech elektráren a rozvodných a distribučních podniků, útvarech přípravy a provozu elektrizační soustavy a také v technických, montážních a provozních útvarech průmyslových závodů. Typickými pracovními pozicemi jsou: energetik (průmyslové podniky, městské úřady, nemocnice,...), projektant elektroenergetických zařízení, projektant osvětlovacích soustav, návrhář elektrických strojů a přístrojů, technik provozu elektrických sítí.

5 Podmínky k přijetí ke studiu
Pravidla přijímání ke studiu se řídí Statutem VŠB – TU Ostrava, konkrétně Článkem 8 Přijímání ke studiu a studium na VŠB-TUO. V souladu se Statutem VŠB-TUO se každoročně vyhlašují Pravidla přijímacího řízení a podmínky přijetí do bakalářského studia na Fakultě elektrotechniky a informatiky VŠB – TU Ostrava. Součástí přijímacího řízení je přijímací písemná zkouška z matematiky. Tato může být uchazeči prominuta, pokud uchazeč splňuje podmínky přijetí bez přijímací zkoušky. Těmito podmínkami bývají typicky: Dosažení požadovaného průměru z maturitní zkoušky event. maturitní zkoušku z matematiky nebo fyziky. Dosažení požadovaného percentilu v Národní srovnávací zkoušce (NSZ) z obecných studijních předpokladů, prováděné společností SCIO.

6 Personální zabezpečení
Garant : doc. Ing. Radomír Goňo, Ph.D. 6 článků v časopisech databáze WoS 15 článků v časopisech databáze Scopus 74 příspěvků ve sbornících na WoS 77 příspěvků ve sbornících na Scopus Citační ohlas: 118 (ISI WoK), 159 (SCOPUS) H-index (ISI WoK): 5 H-index (SCOPUS): 7 Garanti předmětů (kromě TV společenských věd a jazyků) Celkem garantuje předměty 23 pedagogů. Profesorů a docentů je 18 (78%).

7 Oblast vzdělávání  Elektrotechnika 

8 Studijní plán

9 Státní závěrečná zkouška
Státní závěrečná zkouška se uskutečňuje před státní zkušební komisí, která je jmenována v souladu se Studijním a zkušebním řádem pro studium v bakalářských studijních programech VŠB-TU Ostrava a je veřejná. Státní zkouška má 2 části: –Obhajoba bakalářské práce, která je posouzena vedoucím práce a oponentem. –Odborná zkouška ze dvou odborných předmětů: •Elektrotechnika •Elektroenergetika Celková doba trvání státní závěrečné zkoušky je 30 minut.

10 Příklady zadání bakalářských prací
Obnovitelné zdroje energie a jejich začlenění do distribuční soustavy Fotovoltaický ohřev teplé vody v rodinném domě Regulace veřejného osvětlení Využití LED svítidel pro osvětlování přechodů pro chodce Poruchovost vedení nn a vn Kompenzace zemních spojení v sítích vysokého napětí Vodíkové technologie v systému akumulace elektřiny Inovace laboratorních úloh pro měření elektrických strojů točivých Optimalizace osvětlení elektrických stanic ČEPS pro kamerové systémy Měření a vyhodnocení vyšších harmonických Silové účinky elektrického proudu

11 Počty studentů stávajícího oboru Elektroenergetika
2013/ přijatých/357 zapsaných, o rok později na obor postoupilo 78 studentů 2014/ přijatých/265 zapsaných, o rok později na obor postoupilo 64 studentů 2015/ přijatých/300 zapsaných, o rok později na obor postoupilo 42 studentů 2016/ přijatých/229 zapsaných, o rok později na obor postoupilo 35 studentů 2017/ přijatých/234 zapsaných Počet absolventů bakalářského studijního oboru Elektroenergetika Akademický rok Počet absolventů 2012/2013 55 2013/2014    32 2014/2015    36 2015/2016    41 2016/2017    33

12 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing"

Podobné prezentace


Reklamy Google