Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky."— Transkript prezentace:

1 Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky

2 Obor Podniková ekonomika Vychovává podnikové ekonomy pro řídící funkce ve všech typech podniků. Jedná se o univerzální obor s širokými možnostmi uplatnění absolventů.

3 Obor Podniková ekonomika má široké zaměření (klasická podniková ekonomika, financování, ekologie, služby). Vytváříme nové předměty zaměřené na dosud nesamostatně vyučované oblasti. Připravujeme specializace v dalších oblastech v souladu s celkovým zaměřením fakulty. Obor Podniková ekonomika

4 Obor Podniková ekonomika vychází ze skutečnosti, že prostředí domácího a mezinárodního podnikání se vyznačuje značnou proměnlivostí. Změnám, které vyplývají z globalizace ekonomiky, je přizpůsobena výchova nových podnikových ekonomů. Ústav podnikové ekonomiky reaguje na tyto změny plynule je aplikuje do výuky. V pedagogické oblasti ústav usiluje o moderní profilaci absolventů tak, aby byli schopni teoreticky i prakticky zvládat problematiku inovačních procesů podnikání a ekonomického řízení firem. Obor Podniková ekonomika

5 Spolupráce s praxí MAGNETON, a.s. greiner packaging slušovice s. r. o. Tomášek SERVIS s.r.o.

6 Ideou Ústavu podnikové ekonomiky je trvalá a systematická profilace oboru Podniková ekonomika jakožto teoretické disciplíny s následnou praktickou aplikací pro podniky. Cíl oboru Podniková ekonomika

7 Absolvent oboru Podniková ekonomika kdykoliv může skloubit své činnosti a odpovědnost ve spolupráci s manažery a podnikateli firem, popřípadě absolvovaný obor (specializaci) si dalším studiem mohou pružně a fundovaně rozšířit a osvojit pro potřeby a fungování moderní, tržně řízené firmy.

8 Opodstatněnost oboru Opodstatněnost a permanentní potřeba kvalitativního rozvíjení oboru Podniková ekonomika v rámci magisterského studia na FaME souvisí zejména s výrazně se měnícími požadavky podnikové praxe v posledních 2 letech.

9 Především průmyslový region, ve kterém FaME působí, ale i další regiony, enormně zvyšují poptávku po takových absolventech, kteří v podniku pružně a fundovaně zvládnou jeho vnitřní finančně-ekonomické, výrobně-technické, organizační a řídící problémy s tím, že je dokáží fundovaně provázat s cíli a výkonem prací manažerů a podnikatelů v podmínkách současné a budoucí tržní ekonomiky.

10 Ústav podnikové ekonomiky Výuku garantovanou ÚPE v současné době zabezpečuje 11 pedagogů z nichž jsou 2 profesoři, 3 docenti, 5 odborných asistentů, kteří mají vědeckou hodnost Ph.D. a 1 asistent. Pracovní tým doplňuje 5 doktorandů a vedoucí sekretariátu.

11 Kolektiv Ústavu podnikové ekonomiky

12 Diplomový projekt Ekonomika služeb Firemní inovační politika Manažerská ekonomika Řízení podnikových procesů Podniková ekonomika III Podnikový controlling Povinně volitelný předmět: Ekologické aspekty rozhodování podniků – pro obor MaM, PE ÚPE v rámci 2 letého MSP v oboru Podniková ekonomika garantuje a zabezpečuje výuku těchto stěžejních disciplin:

13 OBOR PODNIKOVÁ EKONOMIKA = TREFA DO ČERNÉHO

14 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky."

Podobné prezentace


Reklamy Google