FINANČNÍ ZAJIŠTĚNÍ PROJEKTU DM TO JESENÍKY II 28.3.20121.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Turistická oblast Jeseníky a Euroregion Praděd Konference v Ostravě,
Institucionální a finanční zajištění destinačního managementu
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 15. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Specifika závěrečných výzev a projektů v nejisté části alokace Červenec 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Destinační management TO Jeseníky-východ
Specifika Smlouvy o poskytnutí dotace u závěrečných výzev Říjen 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Specifikace závěrečných výzev v ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
MS2014+ Modul CBA Ekonomika projektu
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
FOND MIKROPROJEKTŮ. Realizace Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd Obsah prezentace: 1. Stručně o programu Fond mikroprojektů 2. Stav realizace Fondu.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
ROP JV – informace o novém programovém období
maximální spoluúčast kraje 70 % příjem žádostí –
Animace škol (šablony)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

FINANČNÍ ZAJIŠTĚNÍ PROJEKTU DM TO JESENÍKY II

- Termín vyhlášení – říjen Ukončení příjmu projektů – 25. leden KONTINUÁLNÍ VÝZVA RR MSK ČÍSLO 2.2 – 13 PODPORA KOORDINAČNÍCH A PROPAGAČNÍCH AKTIVIT V JEDNOTLIVÝCH TO

- Maximální výše celkové dotace Kč - Maximální výše celkové dotace pro TO Jeseníky Kč - Maximální výše dotace z rozpočtu RR 85 % ZV - Minimální výše spolufinancování příjemce 15 % celkových ZV ZÁKLADNÍ FINANČNÍ UKAZATELE VÝZVY

- Silné stránky – Euroregion Praděd, sjednocující prvek - Příležitosti – spolupráci v rámci veřejného sektoru rozšířit o komerční, privátní subjekty - Slabá stránka a ohrožení – finanční zajištění, vyšší prostředky na kofinancování (15 % ZV) Přesto – Euroregionem Praděd žádost do termínu předložena ANALÝZA PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU

FINANČNÍ RÁMEC PODANÉHO PROJEKTU Celkové způsobilé výdaje projektu Kč Dotace 85 % Kč Vlastní dofinancování 15 % Kč

- Realizace aktivit a výstupů AP - od dubna Fyzické ukončení projektu do Uzavření vyúčtování vč. závěrečné zprávy REALIZAČNÍ HARMONOGRAM PROJEKTU

- Předfinancování, částka Kč - Harmonogram plateb – jedna modifikovaná, dvě ex post - Lze znovu řešit méně než třetinou celkového objemu - Půjčky od měst v celkové výši Kč - Prolongace půjček na I. etapu (stejné výše) - Splatnost do Prodloužení splatnosti půjček se jeví reálné FINANČNÍ ZAJIŠTĚNÍ

- Spolufinancování, částka Kč - Téměř 30 % vlastní zdroje euroregionu – Kč - Doplnění - požádána partnerská města - Dle kusých zpráv problematické - Nezbytnost hledat jiné zdroje SPOLUFINANCOVÁNÍ (DOFINANCOVÁNÍ)

- Pokračují osvědčené instituty - Rada pro cestovní ruch – zúžení o Vítkovsko? - Projektový tým – obdobné zúžení - Pracovní tým INSTITUCIONÁLNÍ RÁMEC

- Výsledek výběrového procesu, duben – květen Podpis Smlouvy o poskytnutí dotace – počátek II. pololetí - Bereme na sebe velká rizika ZÁVĚR

DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Zdeněk Jarmar tel ; mobil