Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Dotační možnosti pro obce a města
Evropský sociální fond v ČR
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Vymezení Iniciativy Společenství EQUAL.
Lidské zdroje a zaměstnanost
Evropský sociální fond v ČR
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
Evropský sociální fond v ČR
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
Celoživotní učení a Evropský sociální fond Barbora Hošková MŠMT ČR Betlémská kaple, Praha 30.října 2003.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Regulace nezaměstnanosti. Stručný přehled vývoje politiky zaměstnanosti  Keynesiánský přístup  Stimulace agregátní poptávky  Regulace mezd  Měnová.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Závěrečná konference OPPA a OPPK PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství EQUAL při zajišťování politiky zaměstnanosti v ČR PhDr. Iva Šolcová, ředitelka odboru řízení pomoci z ESF MPSV

Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Program Iniciativy Společenství EQUAL ČR (CIP EQUAL ČR)  Vymezuje podmínky pro poskytování pomoci z ESF pro Iniciativu Společenství EQUAL v ČR  Schválený Evropskou komisí jako první z CIP EQUAL nových členských států EU Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR

Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Program Iniciativy Společenství EQUAL  Jeden ze tří programů spolufinancovaných v programovém období 2004 – 2006 z Evropského sociálního fondu  Za řízením programu odpovědné MPSV – tzv. řídící orgán  MPSV také řídícím orgánem pro Operační program Rozvoj lidských zdrojů a Jednotný programový dokument Cíle 3 regionu NUTS II hl. m. Praha (programy hlavního proudu) Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR

Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Cíl Programu Iniciativy Společenství EQUAL  Vývoj, testování a zavádění nových prostředků pro boj se všemi formami diskriminace a nerovností na trhu práce Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR

Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Cílové skupiny CIP EQUAL  Lidé diskriminovaní a znevýhodnění na trhu práce  Lidé s nízkou kvalifikací nebo bez kvalifikace  Zdravotně postižení  Národnostní menšiny  Absolventi a mladí lidé  Lidé nad 50 let  Ženy po mateřské dovolené  Žadatelé o azyl  A další Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR

Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Realizace Iniciativy Společenství EQUAL  V programovém období dvě kola výzvy k předkládání žádostí o grant  ČR zapojena jako jedna ze dvou kandidátských zemí i do prvního kola vyhlášeného v r (v rámci programu Phare)  ČR zapojena do druhého kola na základě CIP EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR

Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Rozpočet CIP EQUAL  Celkem bude vynaloženo EUR, tj. asi 1,4 miliardy Kč  73 % z prostředků Evropského sociálního fondu  27 % z prostředků státní rozpočtu ČR Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR

Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Odlišnosti CIP EQUAL od „programů hlavního proudu“ vývoj nových prostředků boje se všemi formami diskriminace a nerovností na trhu práce  Inovativnost: vývoj nových prostředků boje se všemi formami diskriminace a nerovností na trhu práce  Iniciativa Společenství se realizuje na celém území EU, nehledě na to, zda se jedná o rozvinutou či zaostalou oblast  CIP EQUAL bude i v ČR realizován na celém území  Mezinárodní spolupráce Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR

Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Tématické oblasti (1) Smyslem vyhlášení společných tématických oblastí pro všechny státy EU je umožnit mezinárodní spolupráci V rámci I. pilíře ESZ: Zlepšování zaměstnatelnosti:  Zlepšování přístupu a návratu na trh práce pro osoby obtížně integrovatelné  Překonávání rasismu a xenofobie ve vztahu k trhu práce Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR

Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Tématické oblasti (2) V rámci II. pilíře ESZ: Rozvoj podnikání:  Otevírání procesu zakládání podniků vůči všem prostřednictvím poskytování nástrojů potřebných pro zakládání podniků a pro identifikaci a využívání nových příležitostí pro rozvoj zaměstnanosti v městských a venkovských oblastech;  Posilování sociální ekonomiky (třetího sektoru), zejména komunitních služeb se zaměřením na zvyšování kvality práce Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL

Tématické oblasti (3) V rámci III. pilíře ESZ: Podpora adaptability:  Podpora celoživotního učení a postupů směřujících k zaměstnávání osob ohrožených diskriminací a nerovností ve vztahu k trhu práce  Podpora adaptability podniků a zaměstnanců na strukturální změny a na využívání informačních a dalších nových technologií Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR

Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Tématické oblasti (4) V rámci IV. pilíře ESZ: Rovné příležitosti mužů a žen:  Slaďování rodinného a pracovního života a reintegrace mužů a žen do trhu práce, rozvoj flexibilnějších a účinnějších forem organizace práce a podpůrných služeb;  Snižování rozdílů mezi uplatňováním mužů a žen na trhu práce Samostatně vymezené téma:  Pomoc žadatelům o azyl v jejich integraci na trhu práce. Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL

CIP EQUAL a politika zaměstnanosti  Plnohodnotné zapojení do spolupráce v EU v oblasti politiky zaměstnanosti  Přispívá k větší efektivnosti a účinnosti aktivní politiky zaměstnanosti  Zlepšení situace v oblasti nezaměstnanosti a sociálního začleňování díky naplňování principů Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR

Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Děkuji za pozornost Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR