Kuchař Kuchař či kuchařka je člověk, který se zabývá přípravou a úpravou jídla. Profesionální kuchaři vaří v restauracích, školních či závodních jídelnách,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co dělá tvoje maminka a tatínek?
Advertisements

Německo září – 4. října.
Reportáž – naše jídelna Vše, co pot ř ebujete v ě d ě t… Anna Sedláčková Natálie Jermanová.
Popis. Grafy vět. Český jazyk 2. stupeň
RESTAURACE IVETTE,s.r.o. Iveta Ratislavová. Restaurace Ivette – Rest Iv Vám nabízí ve spolupráci s hotelem Elegant širokou škálu vybraných jídel, nápojů.
ŠKOLNÍ DRUŽINA Školní družinu mohou děti navštěvovat denně od 6,00 hod. do 17, 00 hod. Prožijí zde čas plný her, soutěží a zábavy.
Střední škola obchodu a služeb Jihlava
Zaměstnaní Učitele ZŠ Základní škola.
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Živá a neživá příroda Přírodověda 4. ročník.
a samostatného pohybu těžce zrakově postižených dětí
Povolání: umělecký malíř
Moje budoucnost.
Ing. Eva Forgáčová * Podání žádosti o udělení autorizace – * Udělení autorizace – na dobu 5 let * Pro 4 profesní.
Cukrář/ka Cukráři jsou něco jako umělci. Musí umět dobře zpracovat suroviny na dorty , bít trpěliví a zručný. Je to velmi složitá a deprimující práce.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
práce učitele pohledem učitele
7 nejlepších kuchařů světa
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
P ODNIKATEL Náplň: Ekonomické podnikání s určitou prací. Snaha snížit cenu materiálu skladová dovozu …..atd. a hlavně pro svůj peněžní stav. Podnikatel.
„EU peníze středním školám“
Liberecký kraj. 1. Na IT WIKIPEDIE najdi a napiš jméno krajského města. 2. Vyznač a pojmenuj sousedící kraje.
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
Doktor. Co dělá doktor ? provádění vyšetření a preventivních prohlídek předepisování léků či doporučení týkající se životního stylu provádění povinných.
Kriminální policie Výjezdová skupina krajského ředitelství Praha
Raději vás hned nazačátku upozorníme, že v naší hospůdce se nesmí kouzlit! Veškerá kouzla se obrátí proti vám!
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Příprava na výkon povolání
Volba povolání.
Účelové stravování Střední odborná škola Otrokovice
Tlumočník. Náplň práce překlad materiálů z cizího jazyka překlad materiálů do cizího jazyka vyhledávání odborných materiálů a konzultace s odborníky překlad.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSTVÍ A SLUŽEB, MĚSTO ALBRECHTICE - CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ NA OSOBLAŽSKU.
Restaurace Jídlo.
I like, but I don´t like Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
Stravovací služby Realizace a formy rychlého občerstvení
ZÁSADY DODRŽENÍ ZDRAVÉHO STYLU
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Představení Programu Skutečně zdravá škola Tom Václavík.
Kmeny  Prvoci - Lamblie střevní (Ptáčková)  Lilkovité - Lilek rajče (Matlochová) - Rulík zlomocný (Pallová)  Bobovité - Hrách setý (Krejčířová)  Ostnokožci.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
 Biopotraviny pocházejí z ekologického zemědělství.  Při jejich pěstování, produkci a výrobě je zakázáno používat chemické látky.  Geneticky modifikované.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Hrátky s angličtinou Název materiálu VY_32_INOVACE_11_Fruit and vegetables Autor Hornová Kajgrová.
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů - sporáky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Charakteristika a dělení drůbeže
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Vaření I. Ing. Petra Pechová, 2012.
Volba budoucího povolání
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Práce, hledání zaměstnání
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ ZŠ Klecany
HLEDÁME KOLEGY DO SVÝCH ŘAD
Název projektu: Moderní škola
ROBOTI Dále prosím.
Moderní trendy v gastronomii
Moderní gastronomie Ruth Martin.
Moderní gastronomie Bio Food
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Transkript prezentace:

Kuchař Kuchař či kuchařka je člověk, který se zabývá přípravou a úpravou jídla. Profesionální kuchaři vaří v restauracích, školních či závodních jídelnách, nemocnicích a podobně. Jako šéfkuchař se pak označuje vedoucí kuchař kuchyně. Kuchaři však mohou být i amatéři vařící v domácnosti či pro své hosty.

Výhody Je to práce která by mě bavila. Můžu ujídat u práce :3 Celkem vysoké platy. Možnost vyučení + maturita

Nevýhody Dluhá pracovní doba. Schopnost vždy vyjít s hostem

Místo výkonu práce Kuchyně (You dont say) Hotely Penziony Školy Bufety Fast foody

Dojíždění Místo kuchaře se hledá na každém rohu dojíždění není problém.

Kvalifikace Kuchař nastupuje jako obyčejný pomocník ale můžese vypracovat až na místo šéf kuchaře (Lidi pod sebou,větší plat,lepší pracovní doba)

Zaměstnanost Velká (jídlo potřebujou 3miliardy lidí)(všichni)

Zdravotní požadavky Stačí aby byl člověk zdravý jak psichycky tak fyzicky.

Zdroje 95% z mojí hlavy 3% wikipedia 2% obrázky z ruzných zdroju (hledáno na google obrázky)

Zdroje 2 (nepochopil jsem zda li máme vypsat zdroje informací nebo zdroje pro práci proto píšu oboje) Jídlo se získává z farem ovoce,zelena se pěstují,a nebo jsou tak zvané masové farmy (farmy kde se chová dobytek pouze na maso,těchto farem je většina)

Konec Vytvořil : Ladislav Bůžek PS: Dejte mi prosím alspoň za 3 vím že nemám graf nešlo mi to ale snažil jsem se.