Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moderní gastronomie Bio Food

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moderní gastronomie Bio Food"— Transkript prezentace:

1 Moderní gastronomie Bio Food
Využití biopotravin z místních zdrojů, které výrazně ovlivňují chuť a kvalitu jídla. Pokrmy obsahují zdraví prospěšné látky. Základem je zdravá půda. Zvířata jsou krmena převážně z produkce vlastního ekologického podniku. Značení BIO v ČR podléhá evropské legislativě a zákonu 242/200 Sb.

2 Finger Food                                                                                          Jde o pokrmy o velikosti jednoho až dvou soust, kdy není třeba žádného jídelního náčiní. Servíruje se na speciálních lžících, v mušlích, na špízkách, v mističkách aj. Může jít o předkrmy i hlavní jídla, sladké i slané pokrmy. Malé porce se snadno konzumují, host se může volně pohybovat a není při jídle omezen pohybem na jednom místě. FINGER FOOD Jde o pokrmy o velikosti jednoho až dvou soust, kdy není třeba žádného jídelního náčiní. Servíruje se na speciálních lžících, v mušlích, na špízkách, v mističkách aj. Může jít o předkrmy i hlavní jídla, sladké i slané pokrmy. Malé porce se snadno konzumují, host se může volně pohybovat a není při jídle omezen pohybem na jednom místě.

3 Front-cooking Fascinující forma přípravy a prezentace jídla, tzv. „vaření před očima hostů“. Host si užívá všemi smyslu – vidí, cítí, slyší a ochutnává. Stále více restaurací tím zvyšuje svoji image, kdy kuchař navazuje bezprostřední kontakt s hostem, ukáže mu čerstvé suroviny, objasní mu přípravu jídla, nechá hosta „nakouknout pod pokličku“ svého kuchařského umění.

4 Molekulární gastronomie
Je považována za trend 3 tisíciletí. Jídlo je podáváno zcela netradičně ve formě pěny, želé, sirupu nebo v pilulce. Při přípravě se nejčastěji používá kapalný dusík.

5 Brain Food Česky řečeno jídlo pro mozek. Jídlo obsahuje dostatek živin zásobující náš mozek. Podává se při školeních, konferencích, aby uchazeči po vydatném obědě neusnuli a byli stále aktivní.

6 Fast Food První provozovny tohoto typu se objevily kolem roku 1954 v USA. Předností je rychlé stravování smažených a sladkých pokrmů bez výživných hodnot ovšem s malými nutričnímu hodnotami.

7 Zdroje - https://www. google
Zdroje - or_120x44dp.png or_120x44dp.png


Stáhnout ppt "Moderní gastronomie Bio Food"

Podobné prezentace


Reklamy Google