Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moderní trendy v gastronomii

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moderní trendy v gastronomii"— Transkript prezentace:

1 Moderní trendy v gastronomii
Anna Strýčková hc2

2 Bio Food (organic food)
Využití biopotravin z místních zdrojů, které výrazně ovlivňují chuť a kvalitu jídla. Pokrmy obsahují zdraví prospěšné látky. Základem je zdravá půda. Zvířata jsou krmena převážně z produkce vlastního ekologického podniku. Značení BIO v ČR podléhá evropské legislativě a zákonu 242/200 Sb.

3 Cuisine fusion Multinárodní kuchyně, kde se mísí chutě různých zemí.
Evropské jídlo se tak může vytvořit z Asijských surovin nebo naopak. Je to kuchyně bohatá na barvy a chutě.

4 Fast Food První provozovny tohoto typu se objevily kolem roku 1954 v USA. Předností je rychlé stravování smažených a sladkých pokrmů bez výživných hodnot ovšem s malými nutričnímu hodnotami.

5 Finger Food Jde o pokrmy o velikosti jednoho až dvou soust, kdy není třeba žádného jídelního náčiní. Servíruje se na speciálních lžících, v mušlích, na špízkách, v mističkách aj. Může jít o předkrmy i hlavní jídla, sladké i slané pokrmy. Malé porce se snadno konzumují, host se může volně pohybovat a není při jídle omezen pohybem na jednom místě.

6 Front-cooking Fascinující forma přípravy a prezentace jídla, tzv. „vaření před očima hostů“. Host si užívá všemi smyslu – vidí, cítí, slyší a ochutnává. Stále více restaurací tím zvyšuje svoji image, kdy kuchař navazuje bezprostřední kontakt s hostem, ukáže mu čerstvé suroviny, objasní mu přípravu jídla, nechá hosta „nakouknout pod pokličku“ svého kuchařského umění.

7 Molekulární gastronomie
Je považována za trend 3 tisíciletí. Jídlo je podáváno zcela netradičně ve formě pěny, želé, sirupu nebo v pilulce. Při přípravě se nejčastěji používá kapalný dusík.


Stáhnout ppt "Moderní trendy v gastronomii"

Podobné prezentace


Reklamy Google