Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Francouzské potravinářství

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Francouzské potravinářství"— Transkript prezentace:

1 Francouzské potravinářství
Karolina Knížková

2 Historie Za vlády Ludvíka XIV pořádala šlechta velké hostiny
Trvaly až dvanáct hodin Velice důležité bylo servírování potravin,chuť a kvalita

3 Regiony a jejich potraviny
Bretaň (SZ Francie) → palačinky s jablečným moštem,vaří se zakysanou smetanou a máslem Alsasko (V Francie) → zelí se šunkou tzv.choucroute,pivo Údolí Loiry → speciality z ryb,používá se olej,bylinky a rajčata Bretaň

4 Styly vaření Klasická francouzská kuchyně → zahrnuje všechny klasické potraviny,krémové omáčky Haute cuisine → klasicky francouzská,propracované,elegantní jídla (těžká) Nouvelle cuisine → od roku 1970,je jednodušší,rychlejší

5 Cuisine du terroir → regionální potraviny,důležitá je místní produkce tradice

6 Speciality Šneci

7 Žabí stehýnka

8 Ratatouille

9 Créme brulleé

10 Bagety

11 Uzeniny

12 Sýry Fermier x Latier Dělí se podle: Druhu mléka Konzistence Typu kůry
Postupu při výrobě a dozrávání

13 Vína

14 Bordeaux

15 Rhone


Stáhnout ppt "Francouzské potravinářství"

Podobné prezentace


Reklamy Google