Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách"— Transkript prezentace:

1 Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách
Projekt Asociace školních jídelen České republiky, o. s.

2 Asociace školních jídelen ČR (AŠJ ČR)
založena v roce 2011 pořádá odborné projekty, workshopy a semináře spolupracuje s metodiky školního stravování, vedoucími jídelen, odborníky na výživu, lékaři, řediteli škol akce se konají pod záštitou SZÚ a VZP

3 Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách
Hlavní záměr projektu: příprava tradičního mezinárodního obědového menu v českých školních jídelnách ve spolupráci s velvyslanectvím partnerské země poznání stravovacích zvyklostí jiných národů a rozšíření vědomostí žáků o partnerské zemi pozitivní propagace školního stravování

4 1. fáze - workshop pro kuchaře
ukázka a praktická výuka přípravy mezinárodního obědového menu pod vedením šéfkuchařů partnerské země a ČR účast zástupců až 30 školních jídelen z celé ČR Osvědčení o absolvování vzdělávacího kurzu

5 2. fáze – vaření v jídelnách škol
vaření osvojeného obědového menu partnerské země v zapojených školních jídelnách pro žáky a zaměstnance škol Projektový den ve školách – historie, kultura, zeměpisné zajímavosti o partnerské zemi v mezipředmětovém propojení

6 Receptura mezinárodního obědového menu
splňuje požadavky na vhodnost a pestrost stravy pro děti školního věku je v souladu s vyhláškou 107/2005 Sb. o školním stravování zahrnuje polévku, hlavní jídlo a doplněk (salát, dezert) vyhovuje finančnímu limitu 34 Kč na nákup surovin pro jeden školní oběd

7 Úspěšně realizované projekty
Den thajské kuchyně – duben 2016 Den norské kuchyně – prosinec 2016

8 Den thajské kuchyně ve ŠJ ČR
realizováno v dubnu 2016 záštita Velvyslanectví Thajského království Obchodní komora Thajského království MUDr. Mgr. Vladimír Plaček, MBA, senátor Parlamentu ČR a místopředseda Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu ČR odborní garanti Státní zdravotní ústav (SZÚ) Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) generální partneři MAKRO Cash & Carry ČR, s.r.o. BONNO GASTRO SERVIS, s.r.o.

9 originální receptura v normách ŠJ ČR
Den thajské kuchyně thajské obědové menu polévka hlavní chod originální receptura v normách ŠJ ČR dezert

10 Den thajské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha

11 Den thajské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha

12 Den thajské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha
účast velvyslance Thajského království a senátora Parlamentu ČR

13 Den thajské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha
zleva: šéfkuchař spol. Makro P. Stádník, velvyslanec Thajského království N. Sasitorn, šéfkuchař R. Šubrt, thajský šéfkuchař K. Khamteun, prezident Asociace M. Malát

14 Den thajské kuchyně thajské obědové menu
Velikost porce – hlavní chod skladba odpovídá výživovým doporučením tzv. My Plate (tj. ½ talíře tvoří zelenina a ovoce, ¼ bílkoviny, ¼ obiloviny)

15 Den thajské kuchyně 2. fáze projektu – vaření ve školní jídelně
školní jídelna ZŠ v Plzni

16 Den thajské kuchyně 2. fáze projektu – vaření ve školní jídelně
Účast Obchodní komory Thajského království Mladá fronta DNES, školní jídelna ZŠ Plaňany

17 Den thajské kuchyně 2. fáze projektu – projektový den

18 Den thajské kuchyně Medializace
Celkem 20 mediálních výstupů (noviny, časopisy, televize) OTS (opportunity to see): více než Propagace ve školách: Dvojjazyčný leták s postupem vaření obědového menu a zajímavostmi o partnerské zemi

19 Den norské kuchyně ve ŠJ ČR
realizováno v prosinci 2016 záštita Velvyslanectví Norského království Mgr. Bohuslav Sobotka, předseda vlády České republiky MUDr. Svatopluk Němeček, MBA , ministr zdravotnictví ČR MUDr. Mgr. Vladimír Plaček, MBA, senátor Parlamentu ČR a místopředseda Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu ČR odborní garanti Státní zdravotní ústav (SZÚ) Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) generální partneři MAKRO Cash & Carry ČR, s.r.o. BONNO GASTRO SERVIS, s.r.o.

20 originální receptura v normách ŠJ ČR
Den norské kuchyně norské obědové menu polévka salát hlavní chod dezert originální receptura v normách ŠJ ČR

21 Den norské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha

22 Den norské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha

23 Den norské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha
účast velvyslankyně Norského království a senátora Parlamentu ČR

24 Den norské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha
zleva: šéfkuchař Milan Sedlák, šéfkuchař spol. Makro Petr Stádník, šéfkuchař Marek Raditsch, prezident Asociace Michal Malát

25 Den norské kuchyně 2. fáze projektu
2. fáze - vaření ve školních jídelnách a projektový den škol - plánováno na únor/březen 2017

26 Kontakty Adresa: Husova 523, 370 21, České Budějovice tel
Kontakty Adresa: Husova 523, , České Budějovice tel.: 385 310 257 / mob.: 773 781 


Stáhnout ppt "Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách"

Podobné prezentace


Reklamy Google