TRŽNÍ ČÁSTI HOVĚZÍHO MASA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: tržní, části, hovězího,masa Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, 412 01 Litoměřice
ZÁKLADNÍ TRŽNÍ ČÁSTI 2. Nízký roštěnec – oddělen o vysokého roštěnce biologicky nejhodnější a kvalitnější, vyžaduje kratší technologickou úpravu 1. Svíčková –nejjakostnější část hovězího masa musí být zbavena loje a šlach, dělí se na palec, střed, špička, 1 2. Nízký roštěnec – oddělen o vysokého roštěnce 2 http://www.toppotraviny.cz/hovezi-maso/hovezi-svickova-4-5-lbs-irsko http://www.chodura.cz/inspirace/pouziti-masa/hovezi-maso/
ZÁKLADNÍ TRŽNÍ ČÁSTI 3. Vysoký roštěnec (šus) - od krku je oddělen rovným řezem 4. kýta – skládá se z vrchní a spodní šál, překýtí (ořech), květová špička, kližka 3. http://www.selavita.cz/komodity/ 4. http://www.chodura.cz/produkty/maso/hovezi-maso/
ZÁKLADNÍ TRŽNÍ ČÁSTI 5. plec – kulatá, loupaná, velká plec 6. Hrudí – s žebrem nebo bez žebra 5. http://www.kvalitabio.cz/4781_Bio-hovezi-plec/ 6. http://www.kvalitabio.cz/4880_Bio-hovezi-hrudi-s-kosti/
ZÁKLADNÍ TRŽNÍ ČÁSTI 7. Žebra 8. Bok bez / s kosti - pupek 9. Podplečí a krk bez kosti 7. http://www.farma-obchod.cz/hovezi-zebra---mlady-bykjalovice 8. http://www.nakup-domu-louny.cz/node/168 9. http://www.cerstvemaso.cz/eshop/hovezi/14_podpleci.html
ZÁKLADNÍ TRŽNÍ ČÁSTI 10. Kližky 11. Husička 10. http://www.kvalitabio.cz/4778_Bio-hovezi-klizka/