Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Školení k Příručce pro žadatele a příjemce v OPTP Ing. Jiří Čížek oddělení.
ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje.
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Financování Iniciativy Společenství Equal Ing. Václav Čermák Odbor Platební jednotky pro čerpání ESF, MPSV ČR Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Seminář pro příjemce grantu Phare 2003 RLZ 1. února 2006, Praha seminář pro příjemce Phare 2003 RLZ Národní vzdělávací fond.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
1 OP Espon 2013, Kontrola prvního stupně Národní informační den pro zájemce,
Účetnictví kapitola: deník příjmů a výdajů u neplátce dph, plátce dph
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (seminář pro příjemce – 4. výzva, 3.2)
Monitorování projektů v realizaci Ministerstvo vnitra České republiky Odbor strukturálních fondů.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost FINANČNÍ ČÁST PROJEKTU (seminář pro příjemce – 2. výzva)
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Pracovní skupina TP OP VK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Kontrola prvního stupně
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Seminář pro administrátory
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Doporučené body monitorovací zprávy (MZ) pro příjemce
Vyúčtování malého projektu a Závěrečná zpráva
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha

Obsah prezentace: 1. Typy zpráv 2. Obsah zpráv 3. DPH

Typy zpráv - průběžná finanční zpráva - závěrečná finanční zpráva

Průběžná finanční zpráva - vypracovává se za uplynulé 3- měsíční období, první zpráva se předkládá nejpozději do 14 dnů po skončení sledovaného tříměsíčního období spolu s technickou zprávou - Formát zprávy - viz ( příloha 3 Příručky pro příjemce grantu - Použitý kurz – přepočet nákladů za sledované období se provádí kurzem měsíce, kdy byla předložena žádost o zálohovou ( případně průběžnou platbu) - Pokud má příjemce grantu účet v EUR, používá kurz použitý bankou - Průběžné zprávy včetně všech tabulek zasílá příjemce grantu v elektronické podobě k odsouhlasení NVF na adresu: - phare2003

Obsah finanční zprávy - Stručný popis -Přehled čerpání finanční prostředků – tabulka č.2 -Přehled účetních výdajových dokladů – tabulka č.3 -Přehled pohybů na účtu – tabulka č.4 -Přehled pořízeného vybavení – tabulka č.5 -Kopie výpisu z účtu k poslednímu datu monitorovacího období - Případně žádost o vrácení DPH

Tabulka č.2- Přehled čerpání z Phare Zpracovává se v EUR -Zpracovává se kumulovaně za celé období projektu -Pokud je projekt spolufinancován, náklady na spolufinancování se vykazují odděleně Tabulka 3 – Přehled účetních výdajových dokladů - zpracovává se za sledované tříměsíční období, ne kumulovaně náklady se uvádějí v EUR i Kč - Náklady na spolufinancování se vykazují zvlášť

Tabulka č.4 – přehled pohybů na účtu -Vypracovává se v měně, ve které je veden účet -Jedná se o přehled příjmů a výdajů na účtu od počátku projektu, uvádí se zde kumulované sumy -Přílohou tabulky je kopie příslušného výpisu z účtu k poslednímu dni monitorovacího období Tabulka č.5- Přehled pořízeného vybavení -Uvádí přehled pořízeného vybavení v kapitole 3 ve sledovaném tříměsíčním období

Závěrečná finanční zpráva - Předkládá se do jednoho měsíce po skončení projektu - Obsahuje: - stručný popis, - přehled čerpání prostředků (tabulka 2) - přehled účetních výdajových dokladů (tabulka 3) - přehled pohybů na účtu (tabulka 4) - přehled pořízeného vybavení (tabulka 5) - kopie výpisu z účtu k poslednímu dni realizace projektu, - - skutečné zdroje financování - Přílohy závěrečné zprávy: - Žádost o závěrečnou platbu - Žádost o vrácení DPH - Auditorská zpráva - Doklad o převodu vlastnických práv k vybavení pořízenému v rámci projektu - Faktura auditora

DPH 1.Příjemce či partner je plátce DPH (řídí se standardními postupy dle zákona č.235/2004(ve znění zákona 545/2005 Sb. § 72) 2.Příjemce grantu je neplátcem DPH nebo je plátce DPH, ale není založen za účelem podnikání, má nárok na vrácení DPH na základě ustanovení § 111 odst.22 zákona č. 235/2004 Sb. Na základě potvrzení o původu finančních prostředků