Registr klinických laboratoří Seminář pro registrované laboratoře Lékařský dům, Praha 5. dubna 2007 Bilyk I., Sedláková J.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
Advertisements

Popis školících a informačních aktivit CERMATu
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
Registrace mikrobiologických laboratoří
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
Přijímací řízení na střední školy školní rok 2014/2015
Příprava koncepce kvality zdravotnických zařízení –aktuální stav
EMAS III Změny v akreditaci a ověřování Ing. Radim Frolík.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Plán auditu, zpráva z provedení auditu prim. MUDr
Založení a vznik Fiktivní firmy
Základní registr obyvatel
1 NASKL v roce 2007 Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.
Registrace podle EMAS III
k přijímacímu řízení pro školní rok
Akreditace klinických laboratoří Ing. Martina Bednářová Seminář NASKL, let akreditace.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI LETECKÉHO METEOROLOGICKÉHO PERSONÁLU Odbor letecké meteorologie,ČHMÚ, Praha 2013 HODNOCENÍ AMP V ROCE 2013.
Registr klinických laboratoří Bilyk I., Sedláková J.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
1 Strategie NASKL Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.
Program Mrkvička vzdělávací a informační podpora Celostátní síť mateřských škol vznikla v roce 2007.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
ZASEDÁNÍ PŘEDSEDNICTVA RVŠ ( ) STRUČNÁ INFORMACE MŠMT 1. ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH 2. ZÁKON O FINANČNÍ PODPOŘE STUDENTŮ 3. PŘÍPRAVA ROZPOČTU 2012.
Registr zdravotnických pracovníků Co nám stále dělá potíže ? Michaela Hofštetrová Knotková.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Výchovní poradci základních a středních škol.
Realizační tým ICZ duben 2005
1 Strategie NASKL, systémy posuzování kvality laboratoří podle NASKL Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České.
Portál Jednotné digitální technické mapy
SYNERGICKÁ INTEGRACE VÝUKY NA LF UP Milan Kolář LF UP v Olomouci.
Prezentace Hradec Králové Registr živnostenského podnikání.
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Financování sociálních služeb pro města a obce
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
15 let akreditace v ČR Ing. Jiří Růžička, MBA Ing. Jiří Růžička, MBA Historie akreditace a Českého institutu pro akreditaci 1988 – 1991 Prapočátky.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
PRAHA 17/10/07 Přínos pro laboratoře pružná reakce na vývoj v oboru, požadavky kliniků, pacientů čas finance flexibilita – týká se systému managementu.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Odborná způsobilost pro nakládání s přípravky na ochranu rostlin 2015 Statistika, novinky, spolupráce Ing.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Informace k novému SW, práce s elektronickou žádostí Michaela Hofštetrová Knotková.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Aplikace Monitorovací systém
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
eRecept – aktuální stav a plánovaný vývoj do
Informace z úseku regulace NLZP
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Aplikace Monitorovací systém
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Aplikace Monitorovací systém
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
Podzimní setkání zástupců CKP 7. listopadu 2017 Hotel Prokopka, Praha
STRUČNÝ PRŮVODCE PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍM NA SŠ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Stav a činnost IM a KLI pro dozorovou návštěvu ČIA
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení dubna 2019, Praha.
Národního registru hospitalizací
Transkript prezentace:

Registr klinických laboratoří Seminář pro registrované laboratoře Lékařský dům, Praha 5. dubna 2007 Bilyk I., Sedláková J.

2002 – květen na výboru společnosti KB diskutovány principy registru laboratoří 2002 – září - FONS 2002, v rámci plenárního zasedání přednesena výzva k dobrovolnému zveřejnění identifikač- ních údajích o laboratořích pro účely registru 2003 – leden, první etapa existence registru oficiálně zahájena zveřejněním materiálů na webových stránkách společnosti KB 2003 – únor do registru přihlášeno prvních 21 laboratoří 2003 – květen, 72 laboratoří, vyhodnocení I.etapy, roz- hodnutí o udělení certifikátů, diskutována příprava II. etapy říjen. Registr bude umístěn na serveru SZÚ prosinec v KB vydána osvědčení o I. etapě 141 přihlášeným laboratořím

2004 založena Rada pro akreditaci a NASKL Vzniká registr posuzovatelů, zahájeno jejich školení 2004 – červen uveden do provozu registr na serveru SZÚ 2004 – schválen formulář II. etapy registru 2005 – leden ukončena II.etapa registru 2005 vydána osvědčení o účasti v registru – HEM, IM, MI 2005 osvědčení o II. etapě v KB 2005 – červen „Prohlášení plátců“ 2005 – září změny ve struktuře NASKL, NASKL má vlastní webové stránky 2005 listopad, registr a audit I a II zpoplatněny 2005 – prosinec změna ve vedení NASKL – ing. Fišerová 2006 zahájena registrace za úhradu 2007 postupně dobíhá platnost původních osvědčení RKL, průběžně je databáze aktualizována K požádalo již 79 laboratorních pracovišť o novou registraci

Odbornost RKLPočet reg. lab. Hematologie75 Klinická biochemie187 Imunologie47 Mikrobiologie56

Datum platnosti doPočet RKL

Laboratoře uvedené v registru si mohou: 1. prodloužit registraci za úhradu, obdrží osvědčení o registraci platnost 1 rok účast 1-2 pracovníků na odborných akcích NASKL zdarma zasílání odborných materiálů k přípravě na audity umístnění informace o registraci klinické laboratoře na webu SZÚ 2. neprodloužit registraci

Program zvyšování kvality zdravotnických zařízení zahrnuje ověřování kvality práce KL, které dobrovolně deklarují zájem o tento proces vstupem do registru klinických laboratoří. Registr plní procesní funkci systému kontinuálního a plošného zvyšování kvality práce klinické laboratoře. NASKL na žádost laboratoře ověřuje úroveň kvality v registro- vaných laboratořích a společně s Radou a odbornými společ- nostmi vydává osvědčení o splnění aktuálních požadavků na klinické laboratoře. Zřizovací listina NASKL,

Registr klinických laboratoří je koncipován tak, aby vyhověl potřebám všech klinických laboratoří. Při registraci probíhá veškerý styk mezi klinickou laboratoří a „Registrem“ písemnou formou. Laboratoř podává písemnou přihlášku o zapsání do Registru; laboratoř je písemně vyrozu- měna pověřeným pracovníkem NASKL. Registrace laboratoře není průkazem její odborné způsobilos- ti, je pouze prvním krokem k auditu I, ovšem požádat o audit může jen registrovaná laboratoř.

Pravidla registrace: Vyplnění přihlášky, přihláška se podává na jednotném formuláři NASKL, který obsahuje základní údaje o laboratoři. Předmětem edukace, poradenství, ověřování a auditování je jednotka ve smyslu normy ISO s právní identifikací, vedoucím laboratoře a poš- tovní adresou, na které poskytuje své služby. Zařazení nové laboratoře nebo prodloužení registrace po ukončení platnosti osvědčení je zpoplatněno. Platba závisí na počtu registrovaných jednotek (klinických laboratoří) a počtu v nich přihlášených odborností. Žádná platba neprobíhá v hotovosti – laboratoř obdrží k úhradě fakturu ČLS JEP! Osvědčení se vydává na každou registrovanou jednotku a registrova- nou odbornost. Osvědčení o registraci má platnost 1 rok od data vydání. Registrovaná klinická laboratoř bude zveřejněna na webových strán- kách SZÚ.

Osvědčení o registraci Vydává se na základě vyplnění přihlášky, Osvědčení se vydává na každou registrovanou jednotku a registrovanou odbornost, RKL/0001/HEM RKL – Registr klinických laboratoří 0001 – pořadové číslo přihlašující se laboratoře Označení odbornosti:HEM – hematologie TRS – transfusní služba IM – imunologie KB – klinická biochemie M – mikrobiologie C – cytologie G – genetika P - patologie

Pokud laboratoř během registrace získá Osvědčení o akreditaci (ČIA, o.p.s.) nebo Osvědčení o auditu I klinické laboratoře (NASKL), je po dobu platnosti těchto osvědčení registrována ZDARMA !!!

Současné úkoly při správě registru Průběžná aktualizace databáze Registru a odstraňování záznamů (laboratoří) s neplatnou registrací Organizace semináře pro registrované laboratoře – 12. října 2007 Příprava odborných materiálů – aktuálně „Nepodkročitelná minima“ laboratorních odborností Příprava klinických laboratoří na audit I

Data zveřejněná na webové stránce identifikace organizace vedoucí organizace identifikace laboratoře vedoucí laboratoře adresa webových stránek laboratoře a kontaktní na pracovníka laboratoře plnění podmínek registru – audit I klinické laboratoře číslo „Osvědčení o registraci“ datum ukončení platnosti „Osvědčení o registraci“

Děkuji za pozornost