REGULARIZACE JAKO JEDEN Z NÁSTROJŮ V BOJI PROTI NELEGÁLNÍ MIGRACI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
Evropský sociální fond v ČR
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Implementace flexicurity v ČR STRATEGIE EVROPA 2020 Digitální agenda pro Evropu, Mládež v pohybu, Unie inovací, Integrovaná průmyslová politika pro éru.
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Nový systém ekonomické migrace
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Analýza REGULARIZACE JAKO JEDEN Z NÁSTROJŮ V BOJI PROTI NELEGÁLNÍ MIGRACI.
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Monitorování a prognózování trhu práce: Švédskou cestou? Konference, Projekt ”Aktivní matching: Strategická podpora poradenství na pracovním.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Hospodářská politika. HP je souhrn cílů, nástrojů, rozhodovacích procesů a opatření státu. Cíle: 1) plná zaměstnanost 2) cenová stabilita 3) růst ekonomiky.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Politika soudržnosti Mgr. Lucie Parobková Odbor regionálního rozvoje.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 SOZE Sdružení občanů zabývajících se emigranty Libor Studený
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Strategie města v oblasti podpory lázeňství a cestovního ruchu Úvodní setkání, Projekt Zvýšení kvality řízení města Františkovy Lázně, reg.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
1 FoRS – České fórum pro rozvojovou spolupráci Seminář Rozvojová spolupráce měst a obcí, Marie Zázvorková.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Regionální politika EU v období
Správa sociálního zabezpečení
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
SPP 728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými
Časová osa opatření Analýza bezpečnostních rizik
Ing. Stanislava Správková
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Žadatelé o udělení mezinárodní ochrany a nelegální práce
Klíčové aktivity projektu
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Komunitární program PROGRESS
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

REGULARIZACE JAKO JEDEN Z NÁSTROJŮ V BOJI PROTI NELEGÁLNÍ MIGRACI

Projekt podpořen: z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR Prioritní osa : Mezinárodní spolupráce

Stručně v číslech 3 ČESKÉ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (SIMI, OPU, MKC) 2 ZAHRANIČNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (SOLIM, SOS RACISMO MUGAK) 2 ROKY TRVÁNÍ 13 AKTIVIT 1 DLOUHODOBÁ + 4 KRÁTKODOBÉ STÁŽE 4 SEMINÁŘE

Stručně v číslech 1 PLATFORMA 1 ODBORNÁ ANALÝZA 1 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 1 KAMPAŇ O/PRO GRAVIDNÍ PRACUJÍCÍ CIZINKY 3 DRUHY LETÁKŮ

Stručně v číslech 2 PŘÍPADOVÉ STUDIE 30 NÁVRHŮ NA ZMĚNU LEGISLATIVY A PRAXE DESÍTKY ČLÁNKŮ, ROZHOVORŮ, KOMENTÁŘŮ DESÍTKY LOBBYINGOVÝCH SETKÁNÍ 1300 PODPOŘENÝCH CIZINCŮ (prozatím)

Cíle projektu 1 HLAVNÍ CÍL změnit nežádoucí neregulérní pobyt některých cizinců na území ČR pomocí REGULARIZACE ŘADA DALŠÍCH CÍLŮ - Přispět k lepšímu nastavení systému zaměstnávání cizinců - Pomoci cizincům v konkrétních případech - Přispět k integraci těch cizinců, co pobývají na území - Přenést příklady dobré praxe - Otevřít téma gravidních pracujících cizinek - Oživit veřejnou debatu

Ožehavé pojmy Přívlastky NELEGÁLNÍ NEOPRÁVNĚNÁ NEREGULÉRNÍ ve vztahu k migraci, pobytu a cizincům REGULARIZACE - kontroverzní téma a radikální opatření - humanitární nebo ekonomický charakter

Cílové skupiny a)CIZINCI a CIZINKY - S DŮRAZEM NA TY, KTEŘÍ BYLI, JSOU A BUDOU AKTIVNÍ NA TRHU PRÁCE - SE ZAMĚŘENÍM NA TĚHOTNÉ ŽENY, OHROŽENÉ NEZAMĚSTNANOSTÍ b) ORGÁNY STÁTU c ) VEŘEJNOST

Proč je téma důležité? - Cizinci sami nemohou vyřešit problémy, související s pobytovou nelegalitou - Legalizace pobytu je složitý proces, často končící neúspěchem - Legislativa ani veřejná politika k migrantům nevytvářejí dostatečné podmínky pro odstranění sociální exkluze a nepodporuje sociální soudržnost - Je lepší hledat nové cesty než rigidně setrvávat na překonaných, praxí neosvědčených pravidlech vztahu k nelegální migraci. - Každý člověk má práva bez ohledu na druh pobytu

Děkuji za pozornost Pavla Burdová Hradečná Sdružení pro integraci a migraci